Жителят на Лайпциг Себастиан Рикер изобретил бирата, използвайки брезов сок, съобщи вестник Bild am Sonntag.
По негова информация, 32-годишния германец от много години работи върху нови идеи за пенлива напитка. Тази пролет той се озовал в гора в Саксония и събрал 130 литра брезов сок, който станал основната съставка за неговата бира. Райкър нарече новия сорт Birkenzauber („Бреза магия“).
600 литра бира са създадени с помощта на дрожди от шампанско, хмел и малц. Алкохолното му съдържание е 6,5%.
Очаква се напитката да бъде пусната в продажба в средата на април. „Вкусът му е леко сладък, с нотки на цариградско грозде, грозде и цитрусови плодове. „Идеален аперитив през сезона на аспержите“, отбеляза пивоварът.