Отидете към основна версия

3 357 4

Още 7 централни улици в София влизат в „Синя зона“

  • синя зона

Проверките започват от 3-ти януари

Снимка: БГНЕС

Паркирането по всички улици в карето между булевардите „Тодор Александров“, „Христо Ботев“, „Сливница“ и ул. „Опълченска“ ще стане платено от 19 декември, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Те влизат в обхвата на т. нар. „Синя зона“, като час престой ще струва един лев.

Седем улици влизат в посоченото каре. Става въпрос за части от улиците „Средна гора“, „Странджа“, Отец „Паисий“, „Антим I“, „Софроний Врачански“, „Пиротска“ и „Св. св. Кирил и Методий“.

От Центъра за градска мобилност уточняват, че улиците са част от зоните за платено паркиране от доста време, но просто до момента не е имало необходимата организация. В момента част от синята зона е единствено ул. „Цар Симеон“.

Контролът върху паркирането в района обаче ще започне от 3 януари. След изтичане на този гратисен период първо се поставят скоби, които се махат срещу глоба от 10 лева. Ако собственикът не плати за откопчаването на колата си, тя се вдига с паяк и санкцията става минимум 30 лв.

„Работното време“ на синята зона е от 8.30 до 18.30 часа в делнични дни. През почивните и празнични дни паркирането е безплатно. Заплащането на престоя става с талони или с SMS.

Живеещите на адреси в карето ще трябва да си извадят от общината стикери за автомобилите си, които им дават право да паркират безплатно в близост до дома си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини