Last news in Fakti

15 Декември, 2011 12:56 3 286 4

Още 7 централни улици в София влизат в „Синя зона“

  • синя зона

Проверките започват от 3-ти януари

Още 7 централни улици в София влизат в „Синя зона“ - 1
Снимка: БГНЕС

Паркирането по всички улици в карето между булевардите „Тодор Александров“, „Христо Ботев“, „Сливница“ и ул. „Опълченска“ ще стане платено от 19 декември, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Те влизат в обхвата на т. нар. „Синя зона“, като час престой ще струва един лев.

Седем улици влизат в посоченото каре. Става въпрос за части от улиците „Средна гора“, „Странджа“, Отец „Паисий“, „Антим I“, „Софроний Врачански“, „Пиротска“ и „Св. св. Кирил и Методий“.

От Центъра за градска мобилност уточняват, че улиците са част от зоните за платено паркиране от доста време, но просто до момента не е имало необходимата организация. В момента част от синята зона е единствено ул. „Цар Симеон“.

Контролът върху паркирането в района обаче ще започне от 3 януари. След изтичане на този гратисен период първо се поставят скоби, които се махат срещу глоба от 10 лева. Ако собственикът не плати за откопчаването на колата си, тя се вдига с паяк и санкцията става минимум 30 лв.

„Работното време“ на синята зона е от 8.30 до 18.30 часа в делнични дни. През почивните и празнични дни паркирането е безплатно. Заплащането на престоя става с талони или с SMS.

Живеещите на адреси в карето ще трябва да си извадят от общината стикери за автомобилите си, които им дават право да паркират безплатно в близост до дома си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 public owner

    0 0 Отговор
    Омръзна ми от тия еврейски закони, още малко такса докато си слушам музика в колата ще въведат! Как завладя тая гняз еврейска България! :@
  • 2 Валерий Ценов

    0 0 Отговор
    След изборите .....ЧЕСТИТО
  • 3 цбмцм

    0 0 Отговор
    легална и долна кражба е този център за градска мобилност покровителстван от държавата. Навсякъде по света се плаща за паркиране, но никъде по света частна фирма не прибира огромните пари без да влага нито стотинка!
  • 4 Коларов-шев

    0 0 Отговор
    Ами те и сега са платени бе обирджиииии.Платени са още от миналата година.