Отидете към основна версия

2 275 90

Обвиненият Малинов: Получавал съм пари от Русия, но не съм техен шпионин

  • николай малинов-
  • шпионаж-
  • леонид решетников-
  • юрий борисов

Председателят на "Русофили" е убеден, че е следвал каузата и убежденията си и заяви, че се е посветил на родината си

Стопкадър: bTV

Председателят на Националното движение „Русофили“ Николай Малинов приема квалификацията, че е руски шпионин като обидна. Пред bTV той подчерта, че е получавал пари от Русия, но не и от олигарха Константин Малофеев. Малинов е убеден, че е следвал каузата и убежденията си и заяви, че се е посветил на родината си.

„Дълбоко съм убеден, че правя нещата си, следвайки моята кауза и убеждения. Не знам, ако имаш намерения, това да е подсъдно. Занимавам се с телевизия от 20 години. Като издател на в. „Дума“, тя се качи на 3-то място от 20-то. Гордея се с постигнатото. Следял съм сделките на Цветан Василев - да следя ги. За намерения ли ме преследват? За това, че искам да направя медиен или бизнес проект. Глупости са твърденията, че имам намерения да променям геополитическата насоченост на България. Не смятам, че външната политика на България е правилна, но това означава ли, че всички русофили сме за затвора“, защити се Малинов.

„За мен е обидна квалификацията, че съм шпионирал за две руски организации. Русофилството за мен е нещо много свято и планетарно", не скри председателят на "Русофили".

На въпрос получавал ли е пари от Русия, Николай Малинов заяви: „Да, когато съм издавал в. "Дума". Но за всичко това съм си плащал данъците. Служа на каузи. Ако има счетоводни грешки някъде - това не е моя работа. Обществото "Двуглав орел" се занимава с вътрешна политика. Ние се борим за традиционни ценности и еднополюсен свят. Ако не харесвах България, щях да отида да работя в друга държава“, подчерта Малинов.

„Не съм получавал пари от олигарха Константин Малофеев през кипърска фирма. Това, че партньорски фирми на мои приятели са получавали и после са ги връщали, не ме интересува. Да започвал съм Малофеев с Цветан Василев. Той беше на улицата и смяташе, че животът на дъщеря му и неговият са застрашени. Той ме помоли да го свържа с влиятелни хора в Русия. След това бях разочарован от него, след като ме излъга“, заяви Малинов.

"С Цветан Василев ме е запознавал Сергей Станишев в кабинета си. Пеевски беше дясната ръка на Цветан Василев. По тези въпроси съм давал отговори много пъти публично. Не желая да се връщам към темата „Цветан Василев“ повече", допълни обвиненият в шпионаж.

„Занимавам се с културни, духовни и обществени връзки, не се занимавам с бизнес. Посветил съм се на родината си. Предстои на прокуратурата да докаже всичките си твърдения и смятам, че тя няма да се справи“, обобщи Малинов.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове