Отидете към основна версия

4 321 64

Фандъкова: Не се гордея с ремонта на "Графа"! Манолова: Нямам началник

  • мая манолова-
  • йорданка фандъкова-
  • софия-
  • кмет

Сблъсък между основните претенденти за кмет на София

Не се гордея с ремонта на "Графа"! Това призна в предизборен дебат по „Нова телевизия“ кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че София е свободен град, който не се управлява с лъжи и внушения.

"Това бе един урок за нас, който научихме по трудния начин", сподели настоящият градоначалник.

"Гордея се с контактите си с хората, и което направих като омбудсман. Сама взимам решенията, нямам началник и ментор.

"Срамувам се от това, че закъснявам понякога. Особено в кампанията това е голям проблем. Искам да свърша винаги повече, отколкото практически е възможно", призна от своя страна Мая Манолова, независим кандидат, подкрепен от БСП.

На въпрос кой се грижи за стайлинга им, двете дами признаха, че сами избират дрехите, които обличат.

"Не съм суетна, сама се грижа за себе си", коментира Фандъкова.

"И аз се оправям сама, но най-ценните съвети са тези на дъщеря ми", призна от своя страна Манолова.

Един от най-любопитните въпроси бе какво ще работят двете дами, ако загубят изборите.

"Никога не съм се стремил към власт и позиции", призна кандидатът на ГЕРБ.

"Аз съм адвокат, ще работя като адвокат и отново ще защитавам гражданите", завърши бившият депутат от БСП.

Най-голямата лъжа в кампанията е това, че г-жа Фандъкова сама взима решенията за управлението на София, заяви Мая Манолова на въпрос за най-голямата лъжа в кампанията, по време на дебата на Нова телевизия тази сутрин.

Манолова посочи, че се гордее с резултатите си като омбудсман и че сама взима решенията си. Нямам началник, нямам ментор, който да ми казва какво да правя.

Отговарям за съвестта си и пред гражданите, каза още Манолова.

Тя посочи, че последният номер в телефона ѝ е на съпруга ѝ, който я е питал дали е стигнала навреме за дебата в "Нова телевизия" заради тежкия трафик.

За неравенствата в София Манолова посочи, че София е най-бедната столица в ЕС, а неравенствата и огромният брой работещи бедни, както и разликите между между центъра и кварталите са голям проблем за хората. Заложили сме инвестиции в кварталите. За 4 години ще осигурим място за всяко дете в ясла и градина, работещи лекарски кабинети по училищата и градините, сигурна среда и безопасност около училищата.

Има по-уредени и по-малко уредени квартали, но искам да живея там, където е семейството ми. Никога не съм се стремила към власт и позиция, съсредоточена съм да спечеля доверието на гражданите, заяви Фандъкова.

София е един от двата града в България, който увеличава своето население всяка година. Младите хора идват тук заради по-добрата икономическа ситуация. Развитието на икономиката е водещао защото по този начин могат да се увеличават доходите. Имаме големия шанс да привлечен стратегически инвеститор в технологичното производство. Голям шанс беше за града ни, че развихме северните територии и направихме добро предложение за привличане на стратегически инвеститор, каза тя.

Поставихме си много конкретни задачи, като изграждане на инфраструктурата. За 10 години увеличихме двойно бюджета, без да вдигаме данъците. Доказала съм, че мога да печеля доверието на Брюксел. Две са големите задачи по отношение на инфраструктурата - намаляване с 40 % на трафика в града и засилена работа по малките улици и паркирането в кварталите. Предвиждаме изграждането на общински паркинги. Подновихме с 90% от автобусите. Вътрешните рингове са много важни, за да можем да освободим трафика в центъра на града, посочи Фандъкова.

Много е лесно да се води кампания с внушения. Вие обещавате на всички, всичко. Не струват нищо вашите обещания. Да се явяваш за кмет, не е като да говориш от трибуната на Народното събрание, обърна се Фандъкова към Манолова.

На последната сесия на общинския съвет спасихме първите 5 градинди в Младост, каза Фандъкова.

Това, което правим са конкретни проекти и мерки за справяне със замърсяването на въздуха. Като една от мерките за намаляване на замърсяването в дни, за които има прогноза за замърсяването, е включен безплатния транспорт. Иначе, Фандъкова посочи, че нищо безплатно няма, всичко се плаща и то от данъците на хората, с мярката за изцяло безплатен транспорт трябва да се внимава, но тя е заложена.

Град се управлява с конкретни проекти. Никой е е имал и няма чадър от мен. Не се колебая да се освободя от хора, за които има дори съмнения, каза Йорданка Фандъкова. С агресия и лъжи град не се управлява. София е град на свободни хора. Трябва да ускорим темповете на развитие на града, предлагаме конкретни проекти за това, посочи още Йорданка Фандъкова.

Няма да увеличавам данъци в следващия 4 годишен мандат. Ще разчитам на намаляване на корупцията, каза Мая Манолова. В центъра на София е много сгъстено строителството. Това, което предлагаме ние, е развитие на северната част на града.

Няма да позволя презастрояването, каза Мая Манолова. Хората искам промяна и не искат повече да живеят в сиво-бял град, не желаят повече ремонт на ремонтите, каза тя.

Ще осигурим прозрачна среда за хората и за четири години 90 % от услугите ще станат електронни.

Обществените поръчки ще са публични и прозрачни, без предварително определени победители в тях, каза Манолова.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове