Отидете към основна версия

7 366 6

Българинът изкара 1,020 млрд. лв. от лихви

  • лихви-
  • данък депозит

Преглед на печата

Българинът изкара 1,020 млрд. лв. от лихви, съобщава "Труд"


За девет месеца българските вложители в банките са изкарали сериозните 1,02 млрд. лв. от спестяванията си. Такава е сумата на лихвите, които трезорите са платили по депозитите и сметките на населението според данните на БНБ към 30 септември.
Ако тенденцията се запази, до края на годината общата печалба от лихви вероятно ще надхвърли 1,3 млрд. лв. За сравнение, през цялата 2011 г. банките платиха на вложителите 1,24 млрд. лв.

 

Наемат безработни за "перачи", дават им 2000 евро на месец, пише "24 часа"

Български банди наемат у нас безработни, чрез които изпират милиони евро, източени от сметки на холандци. Поне по 500 хил. лв. на месец успявали да приберат няколко престъпни групи с най-модната схема на измама. Мошениците наемали по интернет безработни уж като “финансови агенти”. Казвали им, че ще им превеждат пари, които те да препращат към други сметки, най-често в Украйна и Русия. На всеки от “бушоните” са изпращани поне по 10 превода месечно със суми между 2000 и 10 000 евро, а безработните си докарвали по 2000 евро. Все още не е ясно как мошениците се добират до банковите данни на холандците

.

Coca-Cola Enterprises мести част от бизнеса си в България, съобщава "Капитал Daily"

Базираната в САЩ Coca-Cola Enterprises ще отвори финансов център за услуги, който ще обслужва дейността й на пазарите в Западна Европа. Информацията, която се появи неофициално преди около месец, вече беше потвърдена за "Капитал Daily" от говорител на компанията. Американското бутилиращо дружество, което е едно от най-големите в света, притежава и правата на напитката за Западна Европа и работи в седем страни от региона – Белгия, Великобритания, Люксембург, Норвегия, Франция, Холандия и Швеция, като няма връзка с The Cocа-Cola Hellenic Bottling Company, която продава марката в България. Стъпването на българския пазар ще стане факт до лятото на 2013 г.

Новият финансов център ще бъде разположен в София, но за момента от компанията не уточниха къде точно ще се намира. От Coca-Cola Enterprises посочват, че в него ще бъдат наети около 150 души.

 

Директива задължи Здравната каса да плаща и за лечение в държави от ЕС, информира "Сега"

Здравноосигурени българи ще могат да получават планови, напълно ординерни медицински грижи в страни от съюза, а касата ще поема част от цената им. Причината е, че от 2013 г. влиза в сила нова директива на Евросъюза, която задължава страните членки да осигурят по-добър достъп до лечение на гражданите си. Лошата новина е, че най-вероятно НЗОК ще плаща цената за лечение само до нивото, което поема и у нас, т.е. огромна част от разходите ще си останат за сметка на пациента. По-облекченият режим ще влезе в сила в края на следващата година.

 

Съдят Килърите за още три убийства, съобщава "Стандарт"

Още два съдебни процеса очакват бандата на Килърите след приключването на мегаделото в Шумен, научи "Стандарт". Разследването на стрелбата срещу бизнесмена и общински съветник от "Атака" в Самоков Юри Галев на 20 юли 2010 г. е финализирано. Завършено е и успоредното досъдебно производство за ликвидирането на изпълнителите на мокри поръчки за Килърите Владимир Филев и Георги Георгиев от Червен бряг.

 

Оправят шест пешеходни моста в Южния парк, пише "Новинар"

От Столичната община започват ремонти на пешеходните мостове в Южния парк. Заместник-кметът на транспорта Любомир Христов направи проверка как вървят строителните работи. В програма на кметството са включени реконструкцията на шест пешеходни моста. От бюджета на общината за ремонтите са отишли около 86 000 лева.

 

Искат български колежи в Албания и Косово, пише "Дума"

Да се открият български колежи в Гърция, Албания, Косово, Испания и САЩ. За това настояват сънародниците ни в чужбина. По време на провеждащата се четвърта сесия на Световния парламент на българите във Варна те приеха обръщение към управляващите. Форумът се проведе събота и неделя във Варна и в него взеха участие делегати от над 30 държави от целия свят. Основен акцент в заседанията бе състоянието на българските диаспори и нуждата от защита на правата им, особено в съседните ни страни.

Депутатите от Световния парламент ще поискат също и да се увеличи приемът на млади хора, както и да се осигурят 1000 стипендии на българчета от Македония, Западните покрайнини, Молдова и Украйна за обучение в средните и висшите училища в страната ни. Те ще призоват правителството и да предприеме действия за възстановяване на българското гражданство на българите от  Македония, Егейска Македония, Западна Тракия и Западните покрайнини, придобито през 1941 г. и незаконно отнето през 1945 и 1952 г. Приета бе декларация относно враждебното отношение на правителството в Скопие към България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Парламентът одобри данък депозит

    Данък депозит вече е официално одобрен от парламента. Депутатите разглеждат на второ четене промените в Закона за ДДС, текстовете на който пред ...
    15.11.2012
    1 075
    3
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове