Last news in Fakti

15 Ноември, 2012 12:07 1 028 3

Парламентът одобри данък депозит

  • данък депозит

Данък депозит вече е официално одобрен от парламента.

Депутатите разглеждат на второ четене промените в Закона за ДДС, текстовете на който предвижда въвеждането на 10% данък върху лихвите по влоговете.

Данъкът ще влезе в сила от 1 януари догодина.

Налогът няма да важи за детските, безсрочните влогове и разплащателните сметки. Банките ще имат ангажимент всеки месец да декларират изплатените лихви по срочните депозити. Те ще подават към данъчните данните за размера на платената лихва, както и на удържания данък.

Ще има данък и върху хазарта. Той ще е 15 %, решиха още депутатите. С него ще се облагат игри и залагания, включително тото лотариите, резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лихваря

    0 0 Отговор
    И кво сега даначни декларации ли ще попълваме или кво некой знае ли,кажете, има ли счетита тука.
  • 2 Абсурд

    0 0 Отговор
    Сложете и "данък въздух" и да дишаме "спокойно"! :@
  • 3 Абсурд

    0 0 Отговор
    Сложете и "данък въздух" и да дишаме "спокойно"! :@
    П.П. Да лягаме да мрем.