Отидете към основна версия

2 211 44

Демерджиев: 110 км. от граничната линия не е технически обезпечена. ЕК ще помогне с автомобили и кадри

  • иван демерджиев-
  • граница-
  • обезпечаване-
  • ек-
  • автомобили-
  • кадри

Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата, поясни вътрешният министър

Снимка: БНТ

Ясно е кои са участниците във вчерашния инцидент на магистрала "Тракия" и това, което се изискваше от нас е направено. Материалите са предадени на прокуратурата. Днес ще има среща на заместник-главния прокурор с ръководителите на служби в МВР, на която ще се набележат действия не само по този случай, а и по случаите, които са в напреднал стадий на разследване, за да могат да приключат. Това съобщи на брифинг в Габрово служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БНТ.

"Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. По цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта, на която сме свидетели е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа", посочи Демерджиев.

Той даде пример, че 60 мигранти са загинали на брега на Италия, 250 са проникнали там, а са дошли от територията на Турция. От територията на Турция тръгват мигранти към цяла Европа, подчерта вътрешният министър.

"Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата. Но 110 км. от граничната линия не е технически обезпечена. Представители на ЕК ще помогнат изключително бързо за това обезпечение, да се набавят автомобили и да се попълни щата на "Гранична полиция", който е намален с 2000 души за последните 10 години. Да спрем мигрантите още на границата", заяви още Демерджиев.

Преследването и задържането на мигранти е условие за приемането ни в Шенген и ще спазваме този приоритет, посочи още вътрешният министър.

По отношение на подготовката за предстоящите избори Демерджиев каза, че те ще са по-различни, с по-висок заряд, с повече активност на тези, които се стремят да манипулират и купуват гласове и да ползват корпоративен вот. Министърът не очаква да се стигне до бум на случаите за купуване на гласове.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове