Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 11:35 2 125 44

Демерджиев: 110 км. от граничната линия не е технически обезпечена. ЕК ще помогне с автомобили и кадри

  • иван демерджиев-
  • граница-
  • обезпечаване-
  • ек-
  • автомобили-
  • кадри

Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата, поясни вътрешният министър

Демерджиев: 110 км. от граничната линия не е технически обезпечена. ЕК ще помогне с автомобили и кадри  - 1
Снимка: БНТ

Ясно е кои са участниците във вчерашния инцидент на магистрала "Тракия" и това, което се изискваше от нас е направено. Материалите са предадени на прокуратурата. Днес ще има среща на заместник-главния прокурор с ръководителите на служби в МВР, на която ще се набележат действия не само по този случай, а и по случаите, които са в напреднал стадий на разследване, за да могат да приключат. Това съобщи на брифинг в Габрово служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БНТ.

"Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. По цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта, на която сме свидетели е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа", посочи Демерджиев.

Той даде пример, че 60 мигранти са загинали на брега на Италия, 250 са проникнали там, а са дошли от територията на Турция. От територията на Турция тръгват мигранти към цяла Европа, подчерта вътрешният министър.

"Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата. Но 110 км. от граничната линия не е технически обезпечена. Представители на ЕК ще помогнат изключително бързо за това обезпечение, да се набавят автомобили и да се попълни щата на "Гранична полиция", който е намален с 2000 души за последните 10 години. Да спрем мигрантите още на границата", заяви още Демерджиев.

Преследването и задържането на мигранти е условие за приемането ни в Шенген и ще спазваме този приоритет, посочи още вътрешният министър.

По отношение на подготовката за предстоящите избори Демерджиев каза, че те ще са по-различни, с по-висок заряд, с повече активност на тези, които се стремят да манипулират и купуват гласове и да ползват корпоративен вот. Министърът не очаква да се стигне до бум на случаите за купуване на гласове.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 1 Отговор
    Българската граница е 2245 км.Без коментар.
  • 2 До кога ще

    19 2 Отговор
    Те търпим!
    Ти, доказа, че освен да прнасяш помощи за друго не ставаш!
    Не е срамно да си подадеш оставката!
  • 3 наоми

    15 1 Отговор
    ЕК ще ни помогне с автомобили и кадри,когато си видим украинските уши без огледало. Или когато получим писмо от Марс.

    Коментиран от #44

  • 4 Щом

    19 1 Отговор
    ще пращат кадри от Европа , значи никакво доверие нямат на българската гранична полиция ! А иначе от ЕС не отдавна им дадоха чисто нови джипове , но те ги изпоблъскаха и изпоучукаха !

    Коментиран от #35

  • 5 Цветан

    17 1 Отговор
    Мястото на армията е на границата!
    Отделно може да се направи екип за бедствия и аварии!
  • 6 БГ Шебек

    10 2 Отговор
    ЕК ще ни помогне да държим в България всичките навлеци.А ЕС ще ни унищожи напълно благодарение на тоя и шефа му.
  • 7 Мафия ни управлява

    12 2 Отговор
    Стига циркове !
    Мафията на трафикантите ви е купила ,и ви командва всички некадърници в това МВР !
  • 8 Мунчовци некадърни

    11 1 Отговор
    Захващайте се за работа кабинетни плъхове !
  • 9 Така е

    12 2 Отговор
    Целия кабинет на Радев е за боклука !
  • 10 Град Симитли

    8 0 Отговор
    Кви "кадри"?
    Вносни стражари?
  • 11 Вожда на индианците други работи каза

    8 4 Отговор
    Лицето с прякор тиквата колко ли пари е измъкнало от тия гранични офанзиви
    Той видиш ли бил приятел с ердоган и оня му пазел границата..ми че да извикаме и турски полицай военни каквото си нямаме де
  • 12 Бостан

    4 4 Отговор
    След герб трева не никне това е положението
  • 13 Дааааааааааа

    5 0 Отговор
    Шефе, там из царевиците по завоите на пътищата на Сакар и Странджа има зарове от преди 50 години, едни танкове, добре са скрити, защо ги не използвате?

    Коментиран от #15, #31

  • 14 Един

    11 2 Отговор
    По голямо плямпало от този не сме имали.Границата е като гевгир.Махай се бе некадърник.Тези скакалци и през софия минават като на парад.Оставка и се махай.То все едно няма министър а посредствен шоумен.

    Коментиран от #16, #38

  • 15 Град Симитли

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Дааааааааааа":

    Крали Марко римляните го дадоха за скраб
  • 16 Спас

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    Тия микробуси изглежда са микроскопични и не се забелязват из бургаска област.Също така качването на магистрата е от 3-4 места в областта и как са преминали от там.Май далаверата е чак до горе и никой не смеее да ги закача.Само ако стане катастрофа работата се продънва и управляващите мънкат да спасяват положението.А племето верва ли верва на телевизора.Журналистите и те забравят.Кой ти смее.
  • 17 🇧🇬🇪🇺💯

    6 4 Отговор
    Гледам Демерджиев и ми е жал за Радев, ако тия “двамката” може да са в Управлението на България вече две години, след такива яки “издънки” тогава и сега България е занулена на кота “нула”, “зиро”, “зилч”❗️
    Comprende Compradore ❓
  • 18 Алфа херинга

    5 1 Отговор
    ЕК щял да ни помогне за това, НАТО щяло да ни пази, ЕС чакаме да ни оправи корупцията и т.н. След като сме такива дупе.д.а.вц.и и вечно чакаме на някой друг да ни оправи, не е чудно че те ни оправят, ама изодзаде.
  • 19 ?????

    3 3 Отговор
    ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВО ЗО. М.БИ БЕ. БЕЗ ГЕРБ ЗАГИВАМЕ!!!!!!
  • 20 Това е

    5 2 Отговор
    Тоя е невероятен бок лук!

    Коментиран от #37

  • 21 🇧🇬🇪🇺💯

    3 1 Отговор
    Място на Армията е в Армията❗️
    Мястото на Гранични Войски (отдавна разформировани) е на Българските Граници❗️
    Работа на Граница е изключително специализирана изискваща максимум знание за Локален Терен и Обстановка❗️
    С други думи, никой не може да свърши задълженията на Гранични Войски❗️
    Учуден съм че не са изтапанили “миската” от Гранични да ни обяснява по Медийте и Интернет, как са щяли да учат Гранични да стрелят и тям подобни небивалици и “глупотевини”❗️
    Случаите на стрелба в Гранични Войски са по-малко от 1% (процент) в процес на работа по Границата, дори бих казъл че (такива случай на стрелба по Границата) са 0.5/6 десети от 1% процент, тоест абсолютно незначителено число❗️
    И така трябва да бъде❗️
    Използване на “deadly force without reason” е Престъпление❗️
    Comprende Compradore❗️
    Границата не е за Аматьори, това че имате Самсунги и АйФони по джобовете не ви прави по добри Полицаи и Граничари❗️
  • 22 КАК да разбираме " Ще помогне "

    4 1 Отговор
    Пак със ЗАЕМИ ? А къде са парите от предните ПОМОЩИ ? Или у нас всичко се харчи БЕЗ КРЪЧМАР ? Затовали всяко мекере се натиска в политиката да се НАВРЕ !

    Коментиран от #36

  • 23 Всичко ПЛАЩА г-н Каишков

    2 1 Отговор
    А парата ХАРЧИ г-н ТЪРГАШЕВ ! Кйорава работа , докато се разбутат нещата , ИЗБОРИ се провеждат и се ПОТУЛВАТ НЕЩАТА ! И пак всичко от НАЧАЛО !
  • 24 Читател

    3 1 Отговор
    Абе просяци, хората нямат даже униформи!!! Единия дървен сот струва пари; кой е тоя дето ще дойде7 да Ви ПОДАРИ средства за охрана?! И още нещо - кво пазите, като врага е на наша територия законно?
  • 25 калугин

    4 1 Отговор
    НЕКАДЪРНИЦИ, ЛОВЦИТЕ ЩЕ СВЪРШАТ ПО- ДОБРА РАБОТА ОТ ВАС, ОСТАВКА ИЗМАМНИЦИ, ЖЕНСКИЯ ПАЗАР В СОФИЯ И СТУДЕНСКИ ГРАД СА ПЪЛНИ С ЧУЖДЕНЦИ
  • 26 Пеуник

    1 0 Отговор
    Малко уточнение за мисирките. Щатът на границата е намален с 1300 бройки за цитирания период, но заетостта се е увеличила с 300 бройки. Празни щатни бройки граница не пазят. Те пълните не могат да я опазят. Ако сега нарият на границата 1300 бройки те ще седят вакантни, защото няма материал по тези села, който да отговаря на елементарни изисквания, камо ли конкурс и подбор да се прави на най-добрите. Няма шанс да се набере персонал за границата. Няма материал на къра за къра.
  • 27 Гарга на Гарга - ОКО не ВАДИ !

    2 0 Отговор
    Всеки КРАДЕ " На ЕШЛЕМЕ " а парите плаща ония който хабер няма У НАС КАКЪВ ХАРМАН СТАВА ! После защо Партиите са повече от Депутатските места в Парламента ! Там всичко е ЛЕГАЛНО !
  • 28 Сократ

    1 1 Отговор
    ЕК щели да помагат. Хахаха. Вица на хилядолетието. Урсулата с барела ли ще ни пазят границата?

    Коментиран от #32, #34

  • 29 Деций

    2 1 Отговор
    Върви и арестувай Тиквата и Валери.Европа даде пари за техника,но нея я няма нито количествено нито качествено!И ту няма нужда от доказване и губене на време със съдебни процедури,които да се влачат с години .Четири черни коня ще свършат работата за секунди,а по желание на "пациентите" конете може да са и друг цвят!
  • 30 Мнение

    2 0 Отговор
    Прокуратурата да не си затваря очите както винаги, а да събира доказателства и да повдига адекватни обвинения срещу трафикангите на хора, а съда да ги съди ефективно на по 4-5 години, да видим тогава кой ще посмее да превозва нелегалти бежанци. Сега ги пускат условно и те си продължават престъпната дейност.
  • 31 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дааааааааааа":

    Ако е имало танкове,то те отдавна са в Украйна .
  • 32 Аман от тъпаци!

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сократ":

    Няма да те пази Урсула, а граничари и служители на Фронтекс.
  • 33 За протокола

    1 1 Отговор
    Турската граница може да се обхожда всеки два часа и за това не са необходими кой знае какви средства или технически обезпечения. Иска се само добра воля.
  • 34 Истината!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сократ":

    Има Европейската агенция за гранична и брегова охрана — Фронгекс, която подпомага държавите членки на ЕС, в защитата на външните граници на пространството на ЕС за свободно движение. Тя се финансира от бюджета на ЕС, т.е. ние плащаме към бюджета на ЕС вносщи, а не сме се възползваме до сега! Защо, си отгонорете сами!
  • 35 Ако разбираш нещо де

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Щом":

    "Агенцията Фронтекс осигурява служители на правоприлагащите органи от държавите членки и асоциираните към Шенген държави, които се нуждаят от допълнителна помощ, заедно с плавателни съдове, самолети и оборудване за наблюдение на границите."
  • 36 Алооо

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "КАК да разбираме " Ще помогне "":

    "Ще помогне" означава, че страната ни и без това плаща вноски в ЕС, а агенцията, която помага, в случая служители на Фронтекс, се финансират от бюджета на ЕС! Стига дрънкахте глупости, без да потърсите адекватна информация! Много тъп народ, ей.
  • 37 Пффф

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Това е":

    Защо го наричаш "невероятен бок лук"? Защото не те лъже, че всичко е розово ли? Или защото подгониха герберските канали и корумпирани служители?
  • 38 Рей

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    Плямпало си ти, който говориш без да имаш връзка с мозъка си. Министърът говори "за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава", която трябва да се спре още на турската граница. Служители на Фронтекс ще ни помагат, те имат добро оборудване.
  • 39 Нас ни УПРАВЛЯВАТ бандитите

    0 0 Отговор
    На Али Баба ! Вместо " Сезам - Отворисе !" ДНЕС е " Парламент РАЗТВОРИСЕ !" Другото е както от времето на Аладин .
  • 40 ЕДГАР КЕЙСИ

    0 0 Отговор
    ДЕМЕРДЖИЕВ (ПАРИТЕ СА ТОЧНИ) И РАШКОВ (С 12те КЛОЗЕТА) СА ........ ЛИЦЕ НА МАФИЯТА ........ ФАКТ !
  • 41 дядото

    0 0 Отговор
    проблемът не е в техническото обезпечаване на границата г-н министър,а правното и управленското.тази граница навремето се охраняваше от няколко застави с наборни граничари и успяваха.днес там е същото като в държавата ни.
  • 42 Наглецо

    0 0 Отговор
    Тулупа с меката китка 2 метра не може да опази,камо ли километри ! И все друг
    им е виновен на тия дебили !
  • 43 Ние българите

    2 0 Отговор
    Абе Демерджиев,не разбрахте ли ти и военния министър,че оградата без жива сила не може да спре преминаването на скакалците от изтока?!
    Трябват граничари на границата за да не допускат преминаването им на българска територия.
    Ти си оставил оградата без охрана,а после ги гониш из цяла България.
    Демерджиев,за нищо не ставаш и си подай оставката!
    От сухопътната ни армия трябва да се заделят 2 000-3 000 военнослужещи и да се образува ново поделение "Гранични войски" специално за целогодишна охрана на турската ни и гръцка граници от престъпниците които продължават незаконно преминаване на зелената ни граница!
    Друго спасение няма!
    Войската ни е за това да охранява не само въздушното ни пространство ,но и сухопътните ни граници!
    Запомнете го най-после!
  • 44 Не бее

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "наоми":

    Урсус ула ще дойде с личния си автомобил да пази границата.
    И ето ти
    "ЕК ще помогне с автомобили и кадри"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове