Отидете към основна версия

3 885 154

Министър Динкова: Влизането в Шенген е най-големият ни коледен подарък

  • зарица динкова-
  • николай денков-
  • мария габриел-
  • шенген

Предстои да стане ясно колко ще помогне Шенген и как ще промени в положителна посока туризмът, каза още Зарица Динкова

Снимка: БГНЕС

Влизането на България в Шенген по въздух и море е най-добрият подарък, който страната ни е получила за Коледа. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова в предаването "Защо, господин министър?" по БТВ.

Предстои да стане ясно колко ще помогне Шенген и как ще промени в положителна посока туризмът.

Динкова е очаквала да има положително решение за приемането ни в Шенгенското пространство през миналата година декември месец, като очаква през 2024 г. добрите новини за България в Шенген да се увеличат.

Динкова допълни още, че в лицето на премиера Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел е срещала подкрепа за всички инициативи, високи, етични и професионални стандарти. Ще се съобрази с всяко тяхно решение по време на ротацията през март месец.

Тя уточни, че е фокусирана върху работата си като министър, има много планове и програми за развитието на туризма. Не мисли за европейските избори през юни месец. Динкова иска да продължи да работи като министър на туризма, за да има здрави и сигурни туристи, които да се върнат пак в България, както и да има добро позициониране на самия бизнес.

Динкова обясни, че не са я посрещнали добре някои хора от бранша, но тя се решила да направи добро за туристическия бранш. Тя увери, че е отворена за работа с всички, които предлагат градивни решения. Ако няма добър диалог с бранша, няма да можеше да работим в съвместно сътрудничество, коментира туристическият министър.

Българите избират като цяло родните туристически дестинации. През декември 2023 година растежът на туризма е с 4, 9% повече в сравнение на 2022 г.

Предстои да се обсъди възможността със здравния министър да бъдат командировани лекари за морските курорти през лятото.

"Не може май месец да се сетим да решаваме проблемите", категорична бе Зарица Динкова.

Тя ще търси разговор с ресорните министерства как да се помогне, за да може обществото да не се сблъсква с традиционните проблеми, които се явяват през лятото, особено по натоварените пътища и инфраструктурата.

За ДДС-то за туристическите пакети, които ще се вдигнат с 20% в средата на годината, Динкова заяви, че трябва да се излезе от руслото за мерките, свързани с коронавируса.

Въпреки, че се справяме на мускули, трябва да се помисли как да се справим и да помогнем на бизнеса, настоя тя. Обсъждат се какви точно да бъдат мерките в помощ на бизнеса.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове