Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 20:55 1 236 19

Даниел Митов: Не можем просто ей така да си играем с Външно министерство

  • даниел митов-
  • николай денков-
  • мария габриел-
  • герб-
  • продължаваме промяната

Заместник-председателят на ГЕРБ уточни, че не знае дали целта е саботаж на ротацията и отиване на предсрочни избори, или да се овладее институция с мотиви, които са плод на много странности

Даниел Митов: Не можем просто ей така да си играем с Външно министерство - 1
Снимка: БГНЕС

Начело на българската дипломация трябва да застане човек, който е "врял и кипял" в тези среди и да е наясно с международната обстановка по света. Това заяви в предаването "120 минути" по Би Ти Ви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Не можем просто ей така да си играем с Външно министерство", категоричен беше той.

По думите му най-вероятно става дума за лекомислени приумици на "Продължаваме Промяната". Митов уточни, че не знае дали целта е саботаж на ротацията и отиване на предсрочни избори, или да се овладее институция с мотиви, които са плод на много странности.

"ГЕРБ до момента отстъпи от толкова много, че не знам какво ще обясняваме, ако дадем и Външно министерство", добави той.

Митов подчерта, че от ГЕРБ искат да има усещане за партньорство. "В ГЕРБ винаги сме готови за избори", допълни зам.-председателят.

Даниел Митов изрази мнение, че Украйна се нуждае спешно от муниции и западно оръжие, за да мине отново в контранастъпление.

Това ще стане, ако Западът продължи да подкрепя Украйна и да доставя повече въоръжение, отбеляза Митов.

В същото време пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Деница Сачева каза, че постът за външен министър е бил ясен от самото начало - той трябва да се заеме от човек на ГЕРБ и това е Мария Габриел.

По думите ѝ ГЕРБ имат достатъчно кадри за поста на външния министър.

Според Сачева никой няма ползи от нови предсрочни парламентарни избори. Постовете и позициите са уморителни за обществото и скоро време никой няма да е заинтересован от посланията на политиците, посочи тя.

Тя уточни, че е ясно записано в споразумението с ПП-ДБ, че след ротацията Денков трябва да е министър на образованието, а Мария Габриел да е премиер и външен министър. ПП-ДБ искат да говорят за ПП-ДБ, а ние искаме да говори за България, изтъкна Сачева. Мария Габриел положи усилия, за да може България да постигне напредък по външнополитическите цели. Нейният авторитет в Европа е безспорен с контактите и възможностите си и не изисква да сключва договори с лобистки фирми, заяде се Деница Сачева с ПП-ДБ и техните договорености с лобистки фирми в САЩ.

Деница Сачева защити МВР министърът Калин Стоянов с аргумент, че се справя добре с противодействие на нелегалната миграция на българо-турската граница. Тя се учудва защо ПП-ДБ не харесват вътрешния министър, като според нея може да има желание за политическо влияние в самото министерство.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Жирафа Габриел отиде на посещение в Египет и Египет обяви война на Израел.хи хи хи
  • 2 Путинофил

    7 4 Отговор
    Външно е путинофилско!
    От цяла Европа само в нашето Външно издават визи на руските шпиони!
  • 3 Град Симитли

    9 0 Отговор
    ааа, що?!
    Щом ники младенов и дани митов са били министри--и академик Николаки може да е!
    Под дъното не мой падна!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ама

    10 0 Отговор
    тоя къдравия много ги разбира нещата , бе , щом се е цанил при Мутрю !
  • 6 хммм

    6 0 Отговор
    Ами не си играйте! Ама вие искате на 2 стола....
  • 7 Бендида

    11 0 Отговор
    ,, трябва да застане човек, който е "врял и кипял" в тези среди "
    Себе си ли има предвид- врял, кипял, та чак загорял.
    Или Габриел, Захариева,Генчовска....
  • 8 Да ама не

    13 0 Отговор
    И къдравата сю се обади.

    Коментиран от #11

  • 9 Шопо

    6 0 Отговор
    Външната политика се диктува от Козяк, няма никакво значение кой ще бъде министър стига да е послушен.
  • 10 Мда

    9 0 Отговор
    Фараонката от село, която отиде да търси сфинкса с главата на боко в Египет на разходка явно е в "час" за "външен" министър и премиер министър, след като я изгониха от ес с шутове. Леле...
  • 11 Мда

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да ама не":

    Даниел митов не се е обаждал, лапна дръвцето. Както и подобната на него дъгова пъстърва - георг георгиев.
  • 12 Абе Денко

    3 0 Отговор
    Аре бегай да бъркаш майонези и стига умува. За нищо не ставаш
  • 13 Гай Турий

    10 0 Отговор
    Тоя жидопедал иска да ни каже, че Външно е запазена територия за джендъри и евреи.
    Няма да стане пудел. Само патриоти!
  • 14 Нещо ни разиграват театър

    2 0 Отговор
    Изкуствени проблеми, които ще решат заедно. Хайде на нови избори, докато не се научите.
  • 15 хххх

    5 0 Отговор
    Жирафът гледа все едно гледа извънземно! Спокойно ма жираф... не си виждала българин ли?
  • 16 ето правилния

    1 0 Отговор
    Митев е изкарал казарма в Израел.
  • 17 Факти

    3 0 Отговор
    Тази Гаргамел е толкова отдалечена от България, че постоянно казва Република България. Тя къде мисли, че се намира в Белгия може би. Брюкселски чановник.
  • 18 Анимация за възрастни

    0 0 Отговор
    Жираф-хипнотизатор... Ще му спука балончето на Ники май.
  • 19 Без правила, г-н Митов

    0 0 Отговор
    Къде се ражда любовта? Дали не е в едно сърце, Което вярва, че сега Умът не може да го спре. Кога се ражда любовта? Дали с докосване едно, Или е тук на сутринта След нощна страст и буен огън. Не си измисляй правила! Със мене всичко е начало. Но не очаквай след това Да бъда твое огледало.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове