Отидете към основна версия

7 129 40

Ще купуваме повече имоти през 2015 г.

  • жилища-
  • прогноза
Снимка: М. Богданова ©

През следващата година тенденциите на възстановяване на пазара на недвижими имоти ще продължат. Търсенето в най-големите градове ще нараства, а предлагането ще става все по-ограничено поради ниските обеми на ново строителство, които няма как да бъдат наваксани бързо.

„Много българи ще се ориентират към покупка на имоти по морето и в ски курортите. Този процес започна още миналата година и виждаме, че интересът е траен, а цените са изключително атрактивни. Очакванията ни са през следващата година имотният пазар да бъде движен в голяма степен от български купувачи и то в разнообразни сегменти, които традиционно бяха доминирани от чуждестранни купувачи”, прогнозира Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties.

Що се отнася до апартаментите, то клиентите отново ще са най-активни в столицата и по-големите градове. Също така ще продължи интересът и към къщи, разположени в близост до тях. „В големите градове жилища ще се купуват, както от купувачи на първи дом, така и все повече за инвестиция – тенденция, която се разви през 2014 и ще продължи и през следващите години”, допълва Стойкова.

Очакванията са и много българи да се ориентират към покупка на имот в чужбина с цел инвестиция, тъй като има добри възможности, а пазарите в много от европейските страни са стабилни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини