Отидете към основна версия

9 795 10

Най-високата жилищна сграда в Западна Европа

  • небостъргач-
  • жилища-
  • европа

Китайската инвестиционна компания Greenland Group получи разрешение за строителство на най-високата жилищна сграда в Западна Европа. Небостъргачът, който се състои от две долепени сгради, ще бъде с височина 240.5 метра. Той ще се намира в лондонския квартал Кенари Уърф. Концепцията на 67-етажната сграда, която наподобява цвете венчелистче, е дело на архитектурното студио НОК.

Началото на строителството на Tower Hamlets е планирано да започне през септември 2016 г. на мястото на 4-етажната офис сграда Hertsmere House, която вече е разрушена. Първите собственици на апартаменти в новия небостъргача ще могат да се нанесат в него през 2020 г. Tower Hamlets ще разполага с 861 жилища, а на долните етажи ще се намират кафенета и магазини. Общата площ на търговските имоти ще е 941 кв.м., а целият обект ще заема площ от 0.56 хектара.

Tower Hamlets ще разполага с помещения за игри, за рисуване, както и закрита зимна градина, а на покрива ще има озеленена тераса.

Greenland Group купува парцела с вече разрушената сграда върху него през 2014 г. В портфолиото на компанията има имоти с обща площ 82.33 млн. кв.м. Шанхайската компания работи в 40 големи града в 9 държави.

Към момента най-високата жилищна сграда в Европа е 47-етажния небостъргач Intempo в испанския град Бенидорм на средиземноморското крайбрежие. Височината на кулите близнаци Intempo е 189 метра. Tower Hamlets ще е с 51.5 метра по-висок. В Източна Европа най-високата сграда се смята московският небостъргач „Триумф Палас” с височина 264.1 метра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини