Отидете към основна версия

12 Юли, 2019 12:21, обновена 12 Юли, 2019 12:21 3 318 18

Спирането на строежа на "Златен век" се оказа незаконно

  • златен век

Според юриста проф. Дончо Хрусанов държавните и общински административни органи са допуснали редица процесуални нарушения

Снимка: БГНЕС

При спирането на строежа на сградата "Златен век" на "Артекс" в столичния квартал "Лозенец" има редица процесуални нарушения, които са произведени от държавни и общински административни органи. Това заяви пред "24 часа" юристът проф. Дончо Хрусанов.

Сегашният главен архитект на София Здравко Здравков три пъти е допълвал и променял разрешението за строежа на "Златен век" през 2017 и 2018 г. Някак той решава, че това разрешение губи валидността си в края на 2017 година.

На въпроса дали може да се променя и допълва разрешение за строеж, Хрусанов коментира, че "не е възможно държавен орган да приема, че един правен акт е загубил правното си действие и едновременно с това да го допълва и променя".

"Интересното е, че и действащият началник на ДНСК изрично е заявявал в писмено становище, че валидността на разрешението за строеж на "Артекс" е удължено с промяната на закона от 2017 г.", допълни Хрусанов.

Следвайки тази своя мисъл, юристът дебело подчерта, че "разрешителното за строеж на "Златен век" е действащо и валидно и дори няма юридически казус, тъй като всички правни становища по случая са категорични".

Припомняме, че ДНСК спря строежа на 34-етажната сграда "Златен век" в "Лозенец" в началото на април.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини