Last news in Fakti

12 Юли, 2019 11:53, обновена 12 Юли, 2019 12:21 3 295 18

Спирането на строежа на "Златен век" се оказа незаконно

  • златен век

Според юриста проф. Дончо Хрусанов държавните и общински административни органи са допуснали редица процесуални нарушения

Спирането на строежа на "Златен век" се оказа незаконно - 1
Снимка: БГНЕС

При спирането на строежа на сградата "Златен век" на "Артекс" в столичния квартал "Лозенец" има редица процесуални нарушения, които са произведени от държавни и общински административни органи. Това заяви пред "24 часа" юристът проф. Дончо Хрусанов.

Сегашният главен архитект на София Здравко Здравков три пъти е допълвал и променял разрешението за строежа на "Златен век" през 2017 и 2018 г. Някак той решава, че това разрешение губи валидността си в края на 2017 година.

На въпроса дали може да се променя и допълва разрешение за строеж, Хрусанов коментира, че "не е възможно държавен орган да приема, че един правен акт е загубил правното си действие и едновременно с това да го допълва и променя".

"Интересното е, че и действащият началник на ДНСК изрично е заявявал в писмено становище, че валидността на разрешението за строеж на "Артекс" е удължено с промяната на закона от 2017 г.", допълни Хрусанов.

Следвайки тази своя мисъл, юристът дебело подчерта, че "разрешителното за строеж на "Златен век" е действащо и валидно и дори няма юридически казус, тъй като всички правни становища по случая са категорични".

Припомняме, че ДНСК спря строежа на 34-етажната сграда "Златен век" в "Лозенец" в началото на април.

Спирането на строежа на "Златен век" се оказа незаконно


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам ама няма

    10 3 Отговор
    Искам апартамент там!
  • 2 111

    27 3 Отговор
    Всичко незаконно в БълХария, е законно. /т.е. по презункция, нещата се манипулират от мутрите и хората с власт, за да станат законно/

    Сградата ще я има и това го казах на хора около мен, още преди да се даде голяма гласност на проблема. Истината е, че България е кочина и ни управляват алчни, и прости мутри, които си купуват гласовете, защото има още по-прости хора, които да се продадат за жълти стотинки. Който е умен и иска бъдеще, за себе си и за семесйтовото си, не е България мястото. Хората тук са обречени на мизарни условия и живот.

    Коментиран от #5, #12, #13

  • 3 Лекар БГ

    18 5 Отговор
    Гледам зданието на проект и не вярвам на ушите си.
    Колко ли още такива"красоти"ще възникнат?!
    Застройте всичко!Грам празно да нЕма.Строите и бЕгате извън свръхзастроената кочина,с парите от постройките.
    Всичкото ви е "законност прекрасно.Имате си"гръб"и след вас-потоп.Мафия.
  • 4 Иван

    6 4 Отговор
    Тати ша ми купи апартамент, ама друг път
  • 5 плевен

    8 17 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Ами махай се! Писна ми от комплексари да обиждат страната ми. Когато отидеш в Германия /примерно/, и я приемеш за своя Родина, ще напишеш същото и за нея.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 S.S

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    Влюбен/а си в Баце, нали????
  • 7 111

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    Зашо да съм комплексар? реалист съм и уви, прекалено честен, за да водя хубав живот тук. Btw, родом съм от Ловеч (макар от 8.5 г. да живея в София) и много уважавам Плевен, като град и затова, че има толкова красиви момичета там. Но факт е, че и 2-та малки града са почти мъртви. Какво те кефи? Да вземаш 600-700 лв. чиста заплата в Плевен и да си доволен/на от живота - не вярвам, това да е така.

    Коментиран от #15

  • 8 пенко

    2 1 Отговор
    ВСЕКИ "ПРОДУКТ" НА "ПРАВНИЯ ФАКУЛТЕТ" НА СУ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВАРЕН ЖИВ ЗАЕДНО С "ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ" ТАМ !!!! А СТИХЪТ ЩЕ БЪДЕ : " БЪЛГАРИО -ПРЕДАДОХА ТЕ И УМРЯХА "!!!!!
  • 9 Ото Скорцени

    1 5 Отговор
    Комплексари стойте си на село. Аз живея на 150 метра от строежа и искам тази красота да се построи. И да злобеете и да завиждате тази сграда ще я има.

    Коментиран от #16

  • 10 Юстас

    2 4 Отговор
    Изключително красиво нещо. Дано го направят качествено. Може да стане емблема на Лозенец.ю

    Коментиран от #17

  • 11 375

    3 4 Отговор
    Ха-ха японския ще изглежда като недоносче до тоци красавец. Браво.
  • 12 Nik

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Искаш ли да се "хванем"на бас,че сградата НЯМА да я има!Няма да правим революция,но този път "мутрите" в строителството "отнесоха" голям шамар!Няма го Цветанов,да ги спаси!Ако фалират,че бъде "един хубав ден за българската демокрация"!
  • 13 Nik

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Забравих да ти кажа сбогом!И не се връщай в България!Ние ще се "оправим",макар и по-бавно,но ти в Германия,или някъде другаде, ще бъдеш мигрант и "господин Никой"!
  • 14 Nik

    3 1 Отговор
    Очевадно е,че ПРАВОТО е на общината и държавата!Очевадно е,че освен "мутренската"фирма-"Артекс" и някои общински "мутри",ще понесат големи загуби и рушвети!Този-проф.Дончо Хрусанов,очевадно е ,че не е юрист,а адвокат на "мутренската" фирма-"Артекс" и "пробва"общественото мнение!Освен,че тъпите му "анализи" не "търпят"коментар,ще кажа,че тоя човек "си търси белята"!Като гледам проекта,си мисля,че и арх.Здравков,незабавно трябва да си подаде оставката!Такова "безумие" в "Лозенец" е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО!Много хора от "разни институции",вкл. и от ДНСК,"плачат" за прокурор!Борисов,на ход си!"Чисти" всички рушветчии!
  • 15 Nik

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "111":

    Средната брутна месечна заплата на чиновниците в Плевен е 924лв. за месец март 2019.,тоест "чисто" около 800лв.Значи има и много по-високи!Средните заплатите в "частния" сектор,горе-долу същите!Всяка година,заплатите се "вдигат" средно по 8-10%!За справка:НСИ!За София,умножи по 1.30!Който не е доволен,да върви където си иска!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Nik

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Юстас":

    Много съжалявам,но комисионни и рушвети за сега се отлагат!Много ще се радвам,ако ти пречи на гледката към "Витоша"!Нищо!Ще си гледаш само "хубавата"сграда и "задръстването"около нея!
  • 18 Лозенчанин

    4 0 Отговор
    Аман от цървули. Всички искат да си налагат вкуса. Ей го тоя- оженил се за някаква пръдла, или продал 5 ниви, за да си купи апартамент и се мисли за софиянец. Абе льольо, сега си само столичанин, може би децата ти ще станат софиянци и има макар минимален шанс техните внуци да станат лозенчани. Вземи, та посади едно дърво, вместо да се пулиш на цимента.