Last news in Fakti

26 Юни, 2019 12:29 3 801 24

Артекс: Ние инвестираме в България! Нима в това е нашата вина?

  • артекс-
  • обръщение-
  • златен век-
  • апартаментгейт

Фирмата с обръщение, придружено от видео

Артекс: Ние инвестираме в България! Нима в това е нашата вина? - 1
Снимка: БГНЕС

Набралата особена популярност покрай "Апартаментгейт" строителна фирма "Артекс" излезе с обръщение, придружено от видео. Ако сте си помислили, че в него се коментира защо са продадени апартаменти на политици на по-ниски цени, то не е така. Идеята е да бъде позволено отново строителството на сградата "Златен век" в кв. Лозенец, което бе спряно заради изтекло разрешително. Ето и няколко акцента от текста - "ние искаме да работим, не искаме да протестираме"; "продължаваме да вярваме във върховенството на закона и в силата на правото"; "на нас не ни e необходимо политическо влияние за да бъдем това, което сме"; "къде изобщо е мястото на една висока сграда, ако не в големия град". Към финала пък става ясно, че вдигането на много шум води до намаляване на инвестициите и загуба на работни места. Фирмата риторично задава въпроса в това да инвестира в България ли е вината ѝ. Има и констатация кое прави нашето общество уверено и съзидателно. Ето и целия текст:

Ние искаме да работим, не искаме да протестираме. Създаваме работни места, а не социално напрежение. Градим сигурно и устойчиво, не клеветим и не заблуждаваме. Като отговорни граждани на Република България и основатели на строителна компания „Артекс Инженеринг АД“ винаги спазваме закона и работим в синхрон с изискванията на институции като ДНСК, МРРБ и Столична община. Отново заявяваме, че имаме законно и валидно разрешение за строеж за сграда „Златен век“ от Главния архитект на София до януари 2020 г. Тъй като по време на влизане на новия закон в сила е на лице валидно разрешително, съгласно нашето законодателство, то остава действащо със срок до 2020г. Продължаваме да вярваме във върховенството на закона и в силата на правото.

„Артекс“ е компанията, която от 25 години строи по световни стандарти. На нас не ни e необходимо политическо влияние за да бъдем това, което сме. Никога не сме участвали в обществени поръчки или проекти, които усвояват европейски средства.

Ние сме убедени, че „Златен век“ ще бъде изключителна придобивка за София и ще подпомогне развитието на кв. „Лозенец“ в икономическо, архитектурно и градоустройствено отношение. Къде изобщо е мястото на една висока сграда, ако не в големия град, който не може да се разширява безкрайно по периферията, поглъщайки огромни средства по инфраструктура и градски транспорт? В 21 в. така изглеждат световните столици на развитите и проспериращи държави! А ние как се вписваме в тази картина? За да расте като съвременна европейска столица, София трябва да мисли в перспектива и да достига нови върхове. Повторението на едни и същи модели изглежда безопасно и сигурно никого не дразни, но настанява в града ни скуката и старомодността. Всички знаят как изглежда Лозенец сега. Такава ли трябва да остане жилищната среда в една европейска столица? Ние от Артекс винаги сме облагородявали околните пространства около нашите сгради. Предлагаме изграждане на нови тротоари, ново улично осветление и нови зелени площи. Нашата кауза е да подобряваме средата на живот в София. Бихме искали да успокоим хората от квартала, че градоустройството на „Златен век“ е специално разработено за да не засенчва жилищни блокове. Сградата няма да блокира гледка към Витоша, освен за няколкото стаи в хотел Маринела. Разполагаме с положително становище за трафика, издадено от Столична Дирекция на Вътрешните работи „Отдел Пътна Полиция“.

Конкуренти целят да внушат неверни твърдения, извършват системни провокативни действия, с които заблуждават гражданите, както на район „Лозенец”, така и на цяла България. В очернящата кампания освен авторитета на „Артекс“, се опорочават институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в Република България. Как всички тези негативни събития, смяна на мнение и свободно разпространение на клевети влияят на всички строителни предприемачи и чуждестранни инвеститори? Каква представа се създава за бизнес средата у нас и как това се отразява на имиджа на страната ни? Тази несигурност води до намаляване на инвестициите и загуба на работни места. Ние от Артекс работим за новия съвременен облик на София. Ние инвестираме в България! Нима в това е нашата вина? Във връзка със сграда Златен Век, нашата компания се обръща към закона. За да покаже той, че гарантира правото на бизнеса у нас да се развива в условия на сигурност и перспективност. А вярата в силата и справедливостта на Закон прави нашето общество уверено и съзидателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    62 1 Отговор
    Вашата вина е, че не правите бизнес по правилата, а с корупционни практики! На всички е ясно, така че няма нужда от това безочие!
  • 2 факти

    56 3 Отговор
    тая смешна фирма ако беше в западна европа и да си прави далаверите вече всичката пасмина да в затвора.Ей това е хубавото на запада ,че има правила ,който всички ги спазват не е като бг КЕНЕФА
  • 3 Пешо

    44 2 Отговор
    Вие не инвестират в България а в Герб а тия крадци не са България
  • 4 ПОПРАВка

    31 1 Отговор
    инвестирате КРАДЕНИ ПАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪВ БЪЛГАРИЯ
  • 5 Гледач

    34 0 Отговор
    За Артекс БЪЛГАРИЯ Е МАЙКА. А за нас нормалните е мащеха.Това е разликата.
  • 6 Aл Тафанах Ал Таебах

    28 1 Отговор
    ако правихте бизнес на общо основание, няма никакъв шанс, някой да ви разреши да строите тоя небостъргач там!
  • 7 плевен

    24 0 Отговор
    Артекс издаде Бойковия рекетьор, и му срина рейтинга. Няма да има милост.
  • 8 Съветник

    27 1 Отговор
    Инвестирайте в морал.
  • 9 Пламен

    18 0 Отговор
    От те такива инвеститори сме на дъното на континента Европа не в ЕС а в цяла Европа
  • 10 Bahti

    10 0 Отговор
    А Ти що нямаш 6 апартамента? И барбекю на покрива? Или например за екзотичност ТЕЦ? Или вила в Барселона?
  • 11 Българин

    13 0 Отговор
    Дрън,дрън.Какво ни се обяснявате в лубов .Мошеници крадливи, знаем всичките номера на строителната мафия.Не се обяснявате в лубов ,как сте били супер фирма и тнт.За зятворя сте всичките.Наближава време на нова българска партия. Тогава ще видите за какво става въпрос.
  • 12 Фактолог

    11 0 Отговор
    Значението на думата "инвестиция" явно не е понятна за така наречения "Артекст". Градът е общо място за живот, домът е част от него, но не и целия смисъл на съществуване. Нашия град – от уютна обща всекидневна, бе превърната в див пещерен билбордизаъм, в мрачни катакомби, лабиринт от бетон. Превърнат в стилно бунище от същите тези "Артекс" и Сие Строители. ... Всеки път когато мина покрай каменните Братя пред Университета, невидимо кимвам в граждански поклон – а де ги тези хора днес??? Те и Сие, давали безвъзмездно пари за знание на бедния млад човек, а не да му взимаш и ризата от гърба, за да му дигнеш дом. ... Инвеститора влага собствени пари за печалба, а тези диви строители вземат от нас 10 да да ни дадат 1...
  • 13 гост

    12 0 Отговор
    Ами те и наркобароните инвестират в България ама това хубаво ли е? Когато инвестицията вреди на друг няма как да е позитивна. Ето, никой не оспорва построяването на небостъгач, а това, че не е законен и не са покрити разрешителни и изисквания, също така не е планувана инфраструктурата, а когато имаш 200 апартамента, това значи и минимум 200 автомобила, 500 души и всичко прилежащо. За това не се мисли. Инвестират в партийните дейци, аз ако отида дали ще мога да си закупя апартамент на тройно по-ниска цена от пазарната? Май не. Тогава за каква инвестиция говорим?
  • 14 ГРОБаджии

    14 0 Отговор
    Вината ви е че уоравляващата партия, на която сте подарили апартаменти, е внесла поправка в ЗУТ-а в точния момент за да ви спестят 1 милион лв. от ново разрешително за строеж на небостъргача.
  • 15 Строител

    2 10 Отговор
    Изгледах клипа и стигнах до извода, че Артекс са прави, такива са световните стандарти, ние не можем да изоставаме само заради това че трябва да се запази на власт една политическа сила. Няма нормален инвеститор, който да дойде тук, ако продължаваме да си сменяме законовата уредба през два дена. Фолцваген затова ни зарязаха. Заради политически игри изпускаме много инвестиции които са основен фактор за повишаване на жизнения стандарт.
  • 16 Азог Осквернителя

    10 0 Отговор
    Вие не инвестирате в България вие инвестирате в Цвъцко и пасмина с цел политически чадър и изгодни поръчки не баламосвайте народа не е толкова прост колкото си мислите нагли робовладелци.
  • 17 Николов

    6 0 Отговор
    Инвестирате в боковите тикви.
  • 18 цвцв

    3 0 Отговор
    инвестирати в ремонти и след ремонта пак ремонт и в апартаменти на върхушката
  • 19 Тази от онзи квартал

    1 0 Отговор
    " Всички знаят как изглежда Лозенец сега. Такава ли трябва да остане жилищната среда в една европейска столица?" На този въпрос отговорът е един- ДА, ДА, ТАКА ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ!! Ние си го обичаме такъв, това е една чудесна "жилищна среда" за децата ни, които имат къде да играят, за родителите ни, които имат къде да се разхождат и за всички нас- хората които живеят или работят в този квартал и се чувстват спокойни.
  • 20 Чиста демагогия

    5 0 Отговор
    Инвестирали в България. Много общо казано. Кажете нещо за конкретните бенефициенти от България. Те са естрадни звезди, политици, зам, министри, футболисти, спортисти и пр. Това ли е България за вас? На останалата България по същите цени ли предлагате? Инвестирали в България...
  • 21 Баце

    5 1 Отговор
    Евро или атлантическа наглост е това ? По-скоро алчна герберастка.
  • 22 ДОКО

    5 0 Отговор
    АРТЕКС ИНВЕСТИРА В ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ХОРА НА ДЕНЯ..ИНВЕСТИРА В МАФИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ..Е ЕСТЕСТВЕНО СРЕЩУ ДИВИДЕНТИ ..ОТ ТУК ОБЩИНСКИ ПАРЦЕЛ ЗА СТРОЕЖ ОТ ДРУГАДЕ НЕЩО ДРУГО А И МАЛКО ЕВРОДАЛАВЕРА И ГОТОВО..СХЕМАТА СВИНСКИ ЧЕРВА Е РАБОТИЛА И ЩЕ РАБОТИ..А ТИ БЪЛГАРИНО НЕ ГЛЕДАЙ УМНО..НЕ СИ ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЕМ МАТЕМАТИК КОЛКОТО СИ МИСЛИШ..
  • 23 Пешо

    5 0 Отговор
    Инвестирайте в Германия бе - ама там не предете с вашите методи! "Инвестирате" тук защото има далавера и КОРУПЦИЯ
  • 24 критик

    2 0 Отговор
    Господа от Артекс, не може да правите нещо незаконно, а да се обръщате към закона. Инвестирайте в България, но не за сметка на редовите български граждани. Малцина богати и то голяма част чужди граждани ще се възползват от вашата инвестиция, а много повече български граждани ще бъдат ощетени от нея.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове