Last news in Fakti

11 Април, 2019 17:15 2 466 12

Предстоящи процедури за спиране на строежа „Златен век“

  • златен век-
  • строеж-
  • артекс-
  • днск-
  • спиране

На 15.04.2019 г. предстои връчване на заповедта за спиране на строежа

Предстоящи процедури за спиране на строежа „Златен век“ - 1
Снимка: М. Богданова ©

Процедурите по спиране на строежа на „Златен век” са точно и ясно разписани в разпоредбите на чл. 224 от Закона за устройство на територията, уточняват от ДНСК. Законодателят е предвидил в такива случаи обстоятелствата по спиране на строеж да се установяват с констативен акт, който се съставя в случая от органите на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) поради определената втора категория на въпросния строеж. Констативният акт се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения срещу него в 7-дневен срок.

Заповедта за спиране на строежа се издава в срок до 3 дни от изтичането на гореупоменатия 7-дневен срок. Ефективното спиране на строежа започва след издаването на заповедта. В ДНСК е получено от управителя на „Артекс инженеринг“ АД писмо (възражение) във връзка със съставения констативен акт.

На 15.04.2019 г. предстои връчване на заповедта за спиране на строежа, включително и ефективното спиране на строителните и монтажните работи.

Гореописаната процедура е относима към спиране на всички видове строежи от първа, втора и трета категория, включително се прилага и към горепосочения строеж, като тази процедура е законоустановена и не подлежи на нарушаване, както от страна на ДНСК, така и от страна на всички останали страни и инстанции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трънчев

    9 0 Отговор
    Докато текат процедурите по спиране, ще решат, че спирането е незаконно.... И ще започне един панаир....

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трънчев":

    напротив ще го спрат, ама причината няма да е че е незаконен, а ще измислят нещо леко от рода на "няма защитни огради" , те ще направят и ще го подновят.
    Ама шума ще е отминал.

    Коментиран от #3

  • 3 Трънчев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Именно, описал си "панаира"......
  • 4 Амин

    5 0 Отговор
    Ужасна сграда! От тук ако продължат нагоре ще е кошмар! Светла му памет на Кишо Корушава, проектирал хотела.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ники

    3 1 Отговор
    Тази сграда не е за там ... въобще София е град без нужда от високи сгради или поне да има райион за тях (примерно до експоцентъра е такъв ) .. защото скриват гледката на всички по малки сгради и просто казано хвърля тежка сянка върху тях , от друга страна височината и позволява да продават на 6000€ кв/м на последните етажи. Сега като спряха строежа какво правим ? Ще си остане така ? Грозен строеж ? колко време ? 1,2,3 години или 10 20 30 ?
  • 7 Нема лабаво

    1 0 Отговор
    Най- добре е да се преработи проекта и да остана на тази височина, която е в момента.
  • 8 Протести

    4 0 Отговор
    Изключително грозна и не на място построена сграда . Единствения начин да спре строителството е непрекъснати протести от гражданите . Протестни писма до институциите на ЕС.
  • 9 въпрос

    2 0 Отговор
    Като го спрат какво става после?
    Нали никой не смята че ще го съборят?

    :))
  • 10 Гост

    3 0 Отговор
    Такава сграда върви да е само някъде около експото, там се обособи като място с такава архитектура и мащаби.
  • 11 Баба Гицка

    3 0 Отговор
    Докато пишат, че бил спрян, Артекс вдигнаха още 2 етажа... Така ще е, докато я построят, ще лъжат, че е спряна, защото никой не спира сам себе си. Изиграха един голям театър и простолюдието взе, че повярва...
    И комитета е поръчков PR, част от големия дирижиран театър... Спряха небостъргача до Парадайз, за да не пречи на продажбите на Артекс, както на времето спряха Младост. След 2 години живущите в Лозенец ще започнат да се изнасят, защото трафикът ще стане непоносим, никой няма да иска да живее и да купува там.
  • 12 3333

    1 1 Отговор
    Да бяха изчакали да го завършат и след това да го обявят за незаконен и да го съборят.
    Няма нормален инвеститор, който да дойде на тази територия.