Отидете към основна версия

3 791 31

Веганите нападнаха и този пазар

  • недвижими имоти-
  • пазар-
  • веган

Те не отдават под наем жилищата си на наематели, които консумират месо

За истинските вегани предпочитанията се простират далеч извън границите на храната. Това са хора, които избират определен начин на живот, който напълно изключва убийството на животни, а също така се стараят да създадат общност. Постепенно тази тенденция започва да се пренася и върху пазара на недвижими имоти, отбелязва изданието Le Figaro.

Един от пионерите на новото движение е Vegan House в Хошимин, открит през 2014 г. Сградата е лесно разпознаваема със своята пъстра фасада. Архитектурата е дело на виетнамската компания Block Architects. Сградата е културен център, обединяващ привържениците на екологичния начин на живот, запазване на традициите и разбира се, веганството.

Във Ванкувър беше реализиран проектът Vegan real estate. Двамата му създатели обещават да дават 10% от печалбата за проекти важни за веганството. Двамата партньори са убедени, че тяхната мрежа обединява продавачи и купувачи с общи възгледи, което ще позволи да се развива пазарът на недвижими имоти във вегански стил – с градини, без кожени мебели и други.

За тези, които мечтаят за 100% вегански имот, съществува специално финансиране на жилища. В канадския град Торонто, проектът Vegan Home & Mortgage предлага ипотечни заеми, които ще поддържат принципи изповядвани от веганите. Истинските защитници на правата на животни следят банките, от които вземат ипотека да не отпускат заеми на животновъдни предприятия и дори косвено да не подпомагат убийството на животни.

Какво наблюдаваме във всичко това – повече ентусиазъм, или повече трезво мислене у едно поколение с други ценности, ще покаже времето. В някои случаи, обаче ограниченията имат исторически или религиозен характер. Държавата с най-силно изразено вегетарианство е Индия. Там преобладаващата част от населението не употребява месо, а градът Палитан юридически е със статут на вегански. Хранителните навици в редица региони на страната влияят на пазара на недвижими имоти. Така например, собственик на имот – вегетарианец или веган, може да откаже да отдаде жилището си на човек, който се храни с месо, защото в неговата кухня ще трябва да се готвят месни ястия.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.

Свързани новини