Отидете към основна версия

2 883 6

Облекчение за ползвателите на Airbnb

  • airbnb-
  • камери-
  • помещения-
  • забранени

Платформата забранява на собствениците да поставят охранителни камери вътре в жилищата, които отдават под наем

Снимка: Shutterstock

Платформата за краткосрочно наемане на жилище Airbnb забранява имоти, които се предлага чрез нея, да поставят охранителни камери вътре в тях. Също така се въвеждат и ограничения за ползването на външни камери и устройства за наблюдение на шума. Промените влизат в сила от 30 април.

Досега въпросните камери можеха да се поставят в коридорите и жилищните части, но в случай само ако собственикът посочва това. Airbnb изисква при наличие на камери те да са ясно обозначени и да не са в баните и спалните помещения.

В случай, че бъдат установени нарушения, те ще бъдат разследвани. Предвидените наказания са сваляна на обявата от платформата или закриване на профила на нарушителя. „Тези промени следват обширни консултации с гости, домакини, експерти по поверителност и други експерти“, се казва в изявлението на Airbnb.

Платформата е принудена да вземе подобна мярка, поради световните тенденции. На първо място цената на скритите камери през последните години драстично спадна и буквално за никого не е проблем да си купи и монтира такива. Втората тенденция е, че големи платформи, сред които YouTube и TikTok, са пълни с видеоклипове на хора, които препоръчват прости начини за намиране на скрити камери.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини