Last news in Fakti

14 Март, 2024 09:21 2 834 6

Облекчение за ползвателите на Airbnb

  • airbnb-
  • камери-
  • помещения-
  • забранени

Платформата забранява на собствениците да поставят охранителни камери вътре в жилищата, които отдават под наем

Облекчение за ползвателите на Airbnb - 1
Снимка: Shutterstock

Платформата за краткосрочно наемане на жилище Airbnb забранява имоти, които се предлага чрез нея, да поставят охранителни камери вътре в тях. Също така се въвеждат и ограничения за ползването на външни камери и устройства за наблюдение на шума. Промените влизат в сила от 30 април.

Досега въпросните камери можеха да се поставят в коридорите и жилищните части, но в случай само ако собственикът посочва това. Airbnb изисква при наличие на камери те да са ясно обозначени и да не са в баните и спалните помещения.

В случай, че бъдат установени нарушения, те ще бъдат разследвани. Предвидените наказания са сваляна на обявата от платформата или закриване на профила на нарушителя. „Тези промени следват обширни консултации с гости, домакини, експерти по поверителност и други експерти“, се казва в изявлението на Airbnb.

Платформата е принудена да вземе подобна мярка, поради световните тенденции. На първо място цената на скритите камери през последните години драстично спадна и буквално за никого не е проблем да си купи и монтира такива. Втората тенденция е, че големи платформи, сред които YouTube и TikTok, са пълни с видеоклипове на хора, които препоръчват прости начини за намиране на скрити камери.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе да

    9 3 Отговор
    И кой ще види камерата която ще поставя,има такива с големината на карфица...........

    Коментиран от #3

  • 2 Хахаха

    8 3 Отговор
    Ленче , чу ли бе ?! Търчи с Киро , да надуваш !
  • 3 Инспектор Дю дю

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да бе да":

    Има компактни детектори, които не са скъпи😉 Киро пpостия, ако знaеше нямаше да го хванат, как парапети Лена и до ден дешен вероятно да го държат с компромати? 😉
  • 4 Ами ако госта

    5 1 Отговор
    сам сможи камерата за да злепостави собственика...
  • 5 "Кредит Маркет ООД"

    4 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 6 ПоКУРко

    3 0 Отговор
    В нета е пълно точно с такива клипчета от скрити камери в цялото жилище включително баня и тоалетна! След дъжд качулка е казал Българина! Но Баламите свършиха вече и тези да вземат да си закрият платформата!