Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 10:24 2 252 6

Държава ще се бори със завишените цени на Airbnb

  • франция-
  • airbnb-
  • цени-
  • завишени-
  • олимпиада

Маркират със специален знак по-скъпите имоти

Държава ще се бори със завишените цени на Airbnb - 1
Снимка: Shutterstock

Завишените цени на платформи за краткосрочни наеми във Франция като Airbnb може скоро да бъдат маркирани със специален етикет. От януари 2024 г. предупреждението ще улесни туристите при идентифицирането на настаняване с цени над средните за местните.

Предупреждението вероятно ще бъде под формата на кратко съобщение в рекламата, обясняващо на потребителите, че имотът, който разглеждат, не попада в нормалния ценови диапазон за неговия размер или ситуация на същите дати. След това потребителят ще трябва да реши дали иска да продължи и да резервира имота.

„Тази есен ще подпишем харта за ангажименти с основните платформи, включително Airbnb“, каза Оливия Грегоар, говорител на офиса на френския министър на туризма, пред Le Parisien.

Надяваме се, че този ход ще попречи на предприемчивите собственици на имоти в Париж да надценяват големия брой олимпийски посетители, които се очакват в града следващото лято. Чуждестранните туристи вероятно ще се възползват от тази схема, освен ако нямат предварителна информация за справедливите цени в района.

От своя страна Airbnb посочва, че схемата ще има смисъл само ако се прилага за всички доставчици на краткосрочно настаняване, включително хотели.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахххх

    5 2 Отговор
    Е що държавата, какво стана с пазарната икономика

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Аз Кочо

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ахххх":

    Какво стана с пазарната икономика през последните 40 години когато централните банки подкрепяха имотният пазар и повишиха цените с 300 пр.? Това не е ли целенасочена подкрепа в ущърб на спестителите?
  • 3 умен

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ахххх":

    няма нищо пазарно в еърБнБ. Работят като хотел, но с регулацията за наем. Това е като да имаш ресторант с регулацията на депо за отпадъци. Идеята му беше да е по-евтино от хотелите и може би е било така, но вече явно не е така. Аз лично никога не съм го ползвал за отсядане, защото никога не съм харесвал нещо там.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.