Отидете към основна версия

8 280 25

Момчето, прегазило пешеходка, опитало да заличи следите

  • блъсната-
  • пешеходка-
  • пловдив

Абитуриентът, прегазил и убил 61-годишна жена на булевард "6 септември", се казва Асен. Младежът е навършил 18 години през януари. Учи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, научи TrafficNews.bg.

Полицаите първо открили автомобила, с който е извършено престъплението - сива Toyota Rav 4. Колата била оставена в локалното на булевард "Марица - север" между Моста на Герджика и хотел "Марица". Установено било, че частите, останали по платното на "Шести септември", съвпадат с щетите по колата, съобщиха от прокуратурата.

След като намерили автомобила, полицаите издирили и шофьора. Асен бил задържан за 24 часа. До момента е признал, че той е управлявал колата. Не е бил сам в нея. Младежът има свидетелство за управление.

Предстои на Асен да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на превозно средство. В обвинението ще се отбележи и че инцидентът е станал на пешеходна пътека, както и че Асен е избягал от мястото на произшествието. За това престъпление той може да получи от 3 до 15 години затвор.

Разследването продължава, като ще се преглеждат записи от камери. Предстои да бъде направена цялостна експертиза на колата и откритите части, за да се потвърди, че съвпадат напълно.

По информация на TrafficNews.bg, в деня след случилото се, Асен продължително търсил сервиз, за да поправи щетите. Поради факта, че денят бе почивен, младежът не успял да открие такъв.

Инцидентът стана около 21:00 ч. в четвъртък. Управляваният от младежа автомобил блъснал 61-годишна жена на пешеходна пътека. Тя починала след удара, а Асен избягал. Той бе задържан след упорито разследване от страна на полицията, продължило повече от ден.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини