Last news in Fakti

15 Април, 2017 14:18 8 274 25

Момчето, прегазило пешеходка, опитало да заличи следите

  • блъсната-
  • пешеходка-
  • пловдив

Абитуриентът, прегазил и убил 61-годишна жена на булевард "6 септември", се казва Асен. Младежът е навършил 18 години през януари. Учи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, научи TrafficNews.bg.

Полицаите първо открили автомобила, с който е извършено престъплението - сива Toyota Rav 4. Колата била оставена в локалното на булевард "Марица - север" между Моста на Герджика и хотел "Марица". Установено било, че частите, останали по платното на "Шести септември", съвпадат с щетите по колата, съобщиха от прокуратурата.

След като намерили автомобила, полицаите издирили и шофьора. Асен бил задържан за 24 часа. До момента е признал, че той е управлявал колата. Не е бил сам в нея. Младежът има свидетелство за управление.

Предстои на Асен да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на превозно средство. В обвинението ще се отбележи и че инцидентът е станал на пешеходна пътека, както и че Асен е избягал от мястото на произшествието. За това престъпление той може да получи от 3 до 15 години затвор.

Разследването продължава, като ще се преглеждат записи от камери. Предстои да бъде направена цялостна експертиза на колата и откритите части, за да се потвърди, че съвпадат напълно.

По информация на TrafficNews.bg, в деня след случилото се, Асен продължително търсил сервиз, за да поправи щетите. Поради факта, че денят бе почивен, младежът не успял да открие такъв.

Инцидентът стана около 21:00 ч. в четвъртък. Управляваният от младежа автомобил блъснал 61-годишна жена на пешеходна пътека. Тя починала след удара, а Асен избягал. Той бе задържан след упорито разследване от страна на полицията, продължило повече от ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    82 3 Отговор
    На изрода максимална присъда от 15 години, не го жалете, всеки си носи кръста
  • 2 малък изрод

    95 1 Отговор
    то само за това,че е избягал от местопрестъплението присъдата трябва да е 15 години.
  • 3 Пенчо

    72 1 Отговор
    На Асанчо му намажете дупарата с вазелин и в кауша.Колкото може по дълго.

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    84 1 Отговор
    Тия двата пръста ще ти ги пъхнат където трябва.
  • 5 brigante

    23 7 Отговор
    м....л е и няма да го вкарат в затвора, а само една условна може би...
  • 6 АСКО ПАРАФИНА

    41 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пенчо":

    Никакъв вазелин, м....лите в затвора ще си инжектират течен парафин в п..ките да им станат по-дебели и директно на сухо ще му го вкарват, та да помни цял живот за какво е бил там...
  • 7 волен сидеров

    23 26 Отговор
    СВОБОДА-никакъв затвор,какво е правила тази жена на пешеходната пътека и то точно по това време и тя е на 61 години -дърта ,една пенсия по малко ще изплащат от нфсб +герб -идеално ,пък него ако го тикнат в затвора -то ще има разходи за него ,данъци,адвокати,килия,топличко,апване и за 12 месеца ще си излезе по живо по здраво.Закона да се промени-за убийци никакъв затвор,а да го направят политик с имунитет .......
  • 8 така е в БГ

    58 7 Отговор
    ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ МЕЧТАЯТ ДА СА МУТРИ,ИМАТ СИ МУТРА ЗА ПРИМЕР,МУТРАТА И КМЕТ И ПРЕМИЕР СТАВА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА ,А ЧЕСТНИЯ И РАБОТЛИВИЯ МУ РОБУВАТ ЦЯЛ ЖИВОТ.
  • 9 Смолата

    61 4 Отговор
    Едно време 3 год се е служило в казармата. Половината инфраструктура е изградена от войници, а през границата и врабец не е прелитал. Ся убиваш човек, бягаш, укриваш се ... 3 год - едва ли... Нацията ни умира. Бог да я прости.
  • 10 Ингебор Стенмарк

    24 2 Отговор
    Швед ама от нашите шведи.
  • 11 Гост

    38 1 Отговор
    Хубавец е , подобаващо ще го оценат в панделата. С тая устичка какви чудеса ще върти на м...лите. Ще запомни абитуриентския си бал , и първата брачна нощ с някой мазен м....л , а ако е късметлия може и някоя оргия да му спретнат. Да почива в мир жената. За такива не трябва да има милост.
  • 12 PlimP

    34 0 Отговор
    ше стане сгодна дама от него, с тая бенка на джучката, малък, пъпчив, никому ненужен глист, няма да усетим че липсва, трябва да мине за умишлено, щом упорито е търсил сервиз, в който да му опряват колата
  • 13 Жан

    38 0 Отговор
    Сега дето ги показва тези средни пръсти спокойно може да седне върху тях , и да се дефлорира , че за в панделата ще му е по лесно.
  • 14 Тушибиян

    6 18 Отговор
    Не е трябвало да търси сервиз за колата и колата е трябвало да бъде в гараж няколко години така нямаше да го открият
  • 15 абл

    37 2 Отговор
    Келеш. Най-лошото е че 9/10 от връстниците му са с такова поведение на пътя, в заведението и т.н. От тези сбъркани ценности, среда и мутро обществото ни, няма какво друго да излезе за съжаление.
  • 16 Патето Яки

    15 3 Отговор
    Дали съда няма да заключи че убитата е виновна че не е се е ослушала, не е съобразила скоростта на возилото и така е блъснала тоьотата.
  • 17 Ссotgpp

    5 2 Отговор
    Женичка . Мама и тати да страдат.
  • 18 Пич

    5 1 Отговор
    С тия закони които имаме най- много ще му лепнат 3 години затвор (от които ще прекара една и ще бъде освободен за добро поведение) и 1000 лв. глоба или пък ще изкарат жената виновна както пише колегата "Патето Яки". Това не е Държава и няма справедливост!
  • 19 Plovdiv

    6 0 Отговор
    Само да не избяга зад граница и той от продажния, дупедавски, измислен и достоен за публичен разстрел български "съд"!
  • 20 Нямам думи!

    6 1 Отговор
    Знаете ли аз съм на 21 и съм супер беден нямам кола но имам книжка и знаете ли не съм от тоя тип деца които се мислят са голямата работа нямам нищо и може би така е най добре защото това са най разлигавените деца!
  • 21 Робин Хут

    3 0 Отговор
    Във Франция като вземеш книжка 3 години си задължен да караш с макс. скорост -10(минус 10) т.е. ако ограничението е 50 км/ч за младите шофьори е 40 !!! Колите са обозначени с голяма буква "А" ,така че всички да ги разпознават.Така за 3 години се научават да са внимателни и да спазват правилата.
    В Италия имаше горна граница за "конете" на автомобила за младите водачи(пак за 3 години). Елементарни правила,които работят.А тук всяко мамино синче с книжка се мисли за бог на вятъра.Законите ни ги пишат адвокати,които само чакат такива пишлемета ,за да си пълнят джобовете от адвокатски хонорари.Давам пример с адвокати Ралчеви от Варна ,които защитаваха моториста убил Лора на пешеходна пътека.Борислав Ралчев беше депутат от НДСВ,писа закони в парламента такива,които на него да му отърват в съда.Трябват нови закони!
  • 22 шофьора

    1 0 Отговор
    Сега приятелката му ще се вози при друг ..спазва се ограничение 🚥⛔🚫
  • 23 брат

    1 0 Отговор
    Дупето на сапун
  • 24 Будител

    1 0 Отговор
    Младите в България имат този проблем. Една немалка част от тях са нискообразовани, но с хипер високи претенции.

    Психологията "ми не ми се учи, не ме влече просто, но как ли няма да им работя за 400 лв." е притеснително широко разпространена.

    Но нека почнем от по-далеч.

    Много често в такива ситуации са младежи от семейства, в които родителите също са нископлатени и са завършили максимум средно образование. Родители обезверени, чудещи се как да вържат месеца, псуващи системата и държавата. И по-притеснителното - родители, неосъзнаващи, че изходът от този порочен кръг е САМО И ЕДИНСТВЕНО образованието.

    В такива семейства обаче то често не е на почит. Хора, които не смятат образованието за ценност и най-важен приоритет, няма как да възпитат този дух у децата си. Съответно, из градове и села растат едни младежи, които с нетърпение "избутват" училище, без да се и замислят да продължат обучението си. Просто защото тях ученето "не ги влече".

    Животът обаче е труден и те са принудени да започнат да работят. С нулевата си квалификация и познания обаче, те просто допълват армията от бармани, сервитьорки, продавачки, бензинджии, зидаро-мазачи и изобщо, нискоквалифициран персонал.

    България обаче не е Германия. На нискоквалифицирания персонал тук се плаща малко.

    Така, ядосани, същите тези младежи започват, както родителите си, да псуват държавата - как можело да се бъхтят по цял ден за някакви мижави 400 лв заплата! Изобщо няма да им седят и да им ра
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.