Отидете към основна версия

9 Октомври, 2018 15:32, обновена 9 Октомври, 2018 15:32 16 885 44

МВР потвърди: Има заподозрян за убийството на Виктория Маринова

  • виктория маринова-
  • русе-
  • убийство-
  • tvn-
  • журналист

Украинец с румънски паспорт убил журналиста?

От програма "Хоризонт" на БНР споделиха, че има задържан по случая с убийството на журналиста Виктория Маринова в Русе - румънски гражданин, притежаващ и молдовски паспорт. Според "Дарик" също става дума за чужденец който е отведен в полицията в крайдунавския град за разпит. Малко по-късно МВР потвърди информацията, че има задържан, оповестявайки, че той е украинец с румънски паспорт.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Русе, старши комисар Теодор Атанасов, обясни, че продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия за откриването на убиеца. Проверяват се хора, склонни към извършването на такива престъпления.

"Има задържан, чието алиби изясняваме. Той не е заподозрян в извършването на престъплението, тъй като изясняването продължава и към момента", заяви пред журналисти шефът на областната дирекция на полицията старши комисар Теодор Атанасов.

Трима прокурори от Върховната прокуратура и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова също се отправиха към Русе по заръка на Сотир Цацаров.

30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща на предаване в местната русенска телевизия TVN, бе намерена мъртва в събота следобед. Тя е била изнасилена и жестоко убита в близост до алея край река Дунав. Все още се спекулира около истинската версия за смъртта ѝ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини