Отидете към основна версия

20 420 39

Има свидетел на убийството на Виктория Маринова

  • виктория маринова-
  • убийство-
  • русе-
  • журналистка

Убиецът може би е избягал в Румъния

Снимка: в. Утро

Полицията разполага със свидетелски показания за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Показанията на очевидеца са снети 5 дни след престъплението и по тях се работи повече от активно. Очаква се до часове извършителят да бъде заловен, разкрива в. „24 часа“.

Според тези показания бруталното изнасилване и убийство е продължило около час. Виктория е убита между 12,30 и 13,30 ч. Според експерти убиецът се е гаврил с нея на 2 пъти. Лицето на жената е обезобразено от триенето на главата в земята, показало съдебномедицинското изследване.

Вчера по-рано полицията в Русе задържа румънски гражданин от украински произход. Той обаче бе пуснат, след като се оказа, че няма нищо общо със смъртта на 30-годишната жена.

Заподозрян за убийството на Виктория Маринова има, съобщи „Нова телевизия“. По информация на медията вероятният убиец е избягал през Дунав мост и се очаква ареста му.

Вече 5 часа щабът се съвещава в дирекцията на полицията в Русе, на срещата присъства и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Пред сградата на МВР наши и чужди журналисти продължават да чакат изявлението на Арнаудова. Вече 5 телевизии от Румъния са пристигнали в Русе в очакване на повече информация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини