Отидете към основна версия

21 734 106

Това е циганинът, пребил продавача в Габрово (СНИМКИ)

  • габрово-
  • циганин-
  • продавач

Пада си по скъпите коли, снима се със златни ланци в "мъжествени" пози

Снимки: Фейсбук

Данчо Асенов - така се казва единият от циганите, които пребиха зверски магазинера в Габрово. Читател на „Блиц“ разкри неговата самоличност.

От профила на Данчо Асенов става ясно, че си пада по скъпите коли, снима се със златни ланци или пък демонстрира физическа сила във фитнес пози.

Младежите се държали нападателно с клиент на търговския обект, а продавачът се намесил, за да преустанови това.

"Те имаха проблем с друго момче на входа на магазина. Аз ги помолих да не правят проблеми, защото това е магазин и да не пречат на другите клиенти", разказа пострадалият Венцислав в ефира на bTV и допълва: "Те се ядосаха. Помолих ги най-вече да напуснат, за да не правят проблеми. Все пак стигнахме до някакъв консенсус. И продължих да зареждам. Не бях сложил и първата бутилка, когато те се запътиха пак към същото момче. Тогава пак отидох при тях. Тогава единият се ядоса. Около половин минута беше разговорът на по-остър тон между нас. Даже имаше и нецензурни думи", допълва Венцислав.

Припомняме, че тримата цигани, които пребиха продавач в денонощен магазин в неделя вечерта, са задържани, стана ясно от съобщение на ОДМВР - Габрово. Бруталният побой в магазина е от неделя след 22 ч. в магазин "2+2" в на ул. "Николаевска" №11. Пострадалият продавач е за лечение в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" с лека телесна повреда, без опасност за живота. Публикуваното видео от боя предизвика силно възмущение в социалните мрежи.

Първоначално биячите са задържани, но освободени след 24 часа. Днес отново бяха прибрани. Тримата са с криминални регистрации: 21-годишен от с. Калейца (общ. Троян), 30-годишен от Габрово и 20-годишен от с. Парчовци (общ. Габрово). На тримата им е наложена полицейска мярка задържане под стража за 24 часа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини