Last news in Fakti

11 Април, 2019 10:29 18 794 71

Габрово – разделяй циганите и владей порциите...

  • габрово-
  • протест-
  • цигани-
  • ромска престъпност-
  • циганска престъпност

Това беше възприето от габровци като опит за измиване на ръцете от властите

Габрово – разделяй циганите и владей порциите... - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Габрово изкара тревожна нощ. Причината натрупаното напрежение в града от нежеланието полицията и общинските власти да се справят с проблема с циганската престъпност.

Гневът на габровци ескалира, след като тримата цигани, които пребиха продавач в денонощен магазин в неделя вечерта, бяха задържани, но бяха пуснати, без да им се повдигне обвинение. Бруталният побой в магазина стана неделя след 22 ч. в магазин "2+2" в на ул. "Николаевска" №11. Пострадалият продавач беше приет за лечение в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" с лека телесна повреда, без опасност за живота. Публикуваното видео от боя обаче предизвика силно възмущение в социалните мрежи.

В сряда биячите отново бяха прибрани. Тримата са с криминални регистрации: 21-годишен от с. Калейца (общ. Троян), 30-годишен от Габрово и 20-годишен от с. Парчовци (общ. Габрово). На тримата им е наложена полицейска мярка задържане под стража за 24 часа.

Това беше възприето от габровци като опит за измиване на ръцете от властите.
Кметът на Габрово дори разпореди спешни проверки на полицията на местата, на които има данни за струпване на роми или на лица от криминалния контингент.

Публична тайна е, че това не може да стане без мълчаливото съгласие на властите. Голяма част ползват социални помощи. Това не може да стане без адресна регистрация, която се извършва в общината.

Габрово е втората община след Войводино, която в разгара на гражданско напрежение срещу циганската престъпност, се оказва, че местната власт е изненадана от струпване на роми в определени квартали.

Нужни са реформи и в полицията. Много от кражбите на 20 лв. или 50 лв. не се разследват, защото са дребни.
При пенсии от около стотина лева, то кражбата е голяма за пострадалите. Днес е Габрово, утре ще е Монтана, Лом, Пловдив, Стара Загора ... Списъкът е дълъг. Нужна е реформа...

Нужен е нов вътрешен министър, който има волята да се справи с циганската битова престъпност, а не праща жандармерията като пожарна, за да гаси гражданския гняв...
Ако това не стане, идват местни избори и сметката ще бъде платена от кметовете за политиката на разделяне на циганите и разпределянето на порциите...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който вселява

    175 6 Отговор
    Етническа омраза вън от държавата. Хващате го и вън. Тез 3 Мата вън от държавата.

    Коментиран от #58

  • 2 закрила

    319 9 Отговор
    Лицето Бойко Борисов продължава да мълчи по циганските въпроси ! Една дума не е казал досега при ежедневните цигански изстъпления, значи вдичко е точно - гласувайте за ГЕРБ !

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бела Жига

    142 1 Отговор
    И как един министър ще промени битовата престъпност? Има много методи, измислени и работещи на Запад. Вместо да строят безмислени проекти, да наемат т.н. Сити полиция - Хора с униформи, пали, електрошокове и паник бутон - както е по целия Развит свят
  • 5 Герберасите няма да помогнат

    146 4 Отговор
    трепане му е майката- първо полицията и жандармерията. която пази си-га-ните и след това муг-ават-а измет

    Коментиран от #49

  • 6 смехурко

    159 11 Отговор
    Ще мълчат естествено! Нали това им е основния еректорат!
    Кой ще гласува за тях, ако не са цигатните?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    126 7 Отговор

    До коментар #3 от "mmmm":

    Трябват му за електорат. С тази ниска избирателна активност от нас, те го легитимират, защото ходят масово да гласуват за няколко кебапчета с бира и "едни пари". И ето - той е избран с "демократично" мнозинство. По същата причина и дпс са постоянно в парламента - с рейсовете от Турция по избори.
  • 9 Той

    84 3 Отговор
    Европа налива милиони само и само да си ги държим тук!!!

    Коментиран от #36, #37

  • 10 Borislav Popov

    122 5 Отговор
    Каракачанов нали обеща да се справи с циганите ! Какво стана ? Май му свърши вътъка ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АБВ

    145 3 Отговор
    Ще бъда кратък и краен-е.ал съм ви майката сиганска!На с.пун!Напал.м за вас,бе гниди от Индия!Само тоягата ви оправя вас.А управляващите-да станете жертва на циганския произвол,ви желая!
  • 13 Дано

    4 56 Отговор

    До коментар #11 от "Nqkoi si":

    на теб ти влезе един ромски.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бай Благой

    45 5 Отговор

    До коментар #2 от "закрила":

    Как искаш да каже нещо като това е един сигурен електорат...плащаш и получаваш.
    Идат избори!! Никой не иска да губи сиганите като гласоподаватели.
  • 16 бай СПИРО ЧАЛЪМА

    65 5 Отговор
    ПРЕДИ 1989г БЯЯЯ КРОТКИ КАТО АГЪНЦА ИГРАЕШЕ САПКЪНА ТУХЛАРНИТЕ БЯХА ЗАЕТИ СЕГА НЕЩО БАБАИТМУ СИКТИ МИНИ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 иван благов

    24 1 Отговор
    братя българи защо не сме станали на протест случая от враца извършителите ако бха от друг етнос какволи щеше да стане случая габрово кои то е виновен да си понесе наказанието
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 От първо лице

    32 74 Отговор
    Тоя мишок дето е барнал статийката сигурно не е стъпвал в Габрово. В Габрово имам доста приятели често ходя , един от най Българските градове , там циганите са има няма 500 - 600 парчета , и доколкото сме си говорили с габровци , там цигански проблеми така както го е нацвъкал тоя , нямат. И по важното е че в Габрово ГЕРБ винаги е била първа политическа сила , как така се получава , уж циганите гласувли за ГЕРБ , а най българския град е винаги за ГЕРБ , явно циганите гласуват за някой други партийки , за ГЕРБ си гласуват българите , другото си е тролене в ефира.

    Коментиран от #33

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чилбер

    85 3 Отговор
    България има два проблема : партиите и циганите. На всеки му е ясно, че вина за всичко случващото се имат преди всичко политиците а след това циганите. Трябва да се ликвидират всички партии а циганите да се екстрадират и край.
  • 23 Бай Тошо

    72 8 Отговор
    Българите сме тъпунгери, съсипахме си държавата а после негодуваме, даваме власт на нехранимайковците а после чакаме от умрял писмо
  • 24 Lonecheer

    57 6 Отговор
    Защо да плащаме данъци и да храним партии и цигани ? Всички на екарисажа , смърт за вас изрази!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Все още работеща

    64 3 Отговор
    А,г-жа Христова----кмет на гр.Габрово се прави на много изненадана.Къде живеете госпожо,в кой град,по кои улици вървите.А,ако беше ваш близък и тогава ли щяхте да сте толкова толерантна?Търпението на всички ни се изчерпа.Според Томислав Дончев ,циганите са дошли в града заради работните места.ЗаЗащощо тогава казиното ,ротативките,пейките в парковете са заети основно с цигани?Защо тогава в центъра на града се чува основно циганска реч,викове и крясъци?Нали са дошли да ,,работят,,Как???
  • 27 ИВАН

    56 2 Отговор
    Какво ги интересува управляващите, че по селата хората не могат вече спокойно да се трудят, че всичко им се краде, нали ги пазят НСО ... 30 години една и съща песен - евроатлантически ценности и толерантност, и ето го резултата - ново робство
  • 28 Питащ

    54 3 Отговор
    Защо протестът не бе отразен в новините?
    Защо няма интервюта с протестиращи?
    Защо в редица новинарски сайтове се трият мнения, в които недоволни граждани изрично изразяват справедливите си претенции към властта?
  • 29 Пак да питам

    48 5 Отговор
    Наистина ли ще останат толкова плитки хора, които пак ще гласуват за шайката ГЕРБ?

    Коментиран от #40, #60

  • 30 НКПК

    45 2 Отговор
    Не само нов вътрешен министър е нужен. Нужна е цялостна промяна в работата на полицията , прокуратурата и съда. Полицията отчита некаква дейност само с глоби, прокуратурата и съда работят само тогава когато се надигне обществено недоволство.
  • 31 гост

    38 7 Отговор
    Циганска държава това е. Полицията е пристрастна и гледа интересите на циганите , те са електората на правителството. Единствения ни шанс е ако в армията има поне един български генерал който да милее за българите , да направи ме преврат , всички политици в затвора , полицията се уволнява до последния човек и на тяхно място хора с българско съзнание .
  • 32 jorkaev

    20 5 Отговор
    Следващият министър председател след Б.Б. (имам предвид след 8 години) ще е Ц.Ц. ... (имам предвид Цигански Циганин) ..... следва и продължение .... след това ще си имаме и президент от Нова Бразилия .... изобщо защо им трябваха тези скъпи апартаменти на тези ... като след по-малко от 10 години квадрата ще е най-скъп в мааааалата. :-) разсъждение по картинка!!!!!! :-)))
  • 33 Голям прос

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "От първо лице":

    Иди и виж от първо лице
  • 34 Голям прос

    36 1 Отговор
    То да е само в Габрово тоя проблем. Властта спи и като скочат хората, защото ще им писне един ден, ще отидат с циганите на бунището. И пак ми сложете забрана, защото не съм от вашите и говоря истини
  • 35 запознат

    12 31 Отговор
    Зад всичко това седят сили които искат да падне това правителство и да имаме служебен кабинет командван от президента

    Коментиран от #39

  • 36 Европа

    27 1 Отговор

    До коментар #9 от "Той":

    не ни дава нищо, всичко за циганите е от нашите данъци.
  • 37 Иво

    45 2 Отговор

    До коментар #9 от "Той":

    Стига с тези лъжи, че Европа издържа циганите. Вземат от хляба на пенсионера за да има бира и кебапчета за циганите. И това го правят нашите гадни политици подпомагани от соросоидни НПО-та, които също смучат пари от данъците ни.

    Коментиран от #55

  • 38 Наши хора

    6 1 Отговор
    Готови за листата на Е.Йон.
  • 39 Фуражка

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "запознат":

    Сваляме си доверието от него ! Няма време !
  • 40 Аз съм за ГЕРБ !

    6 22 Отговор

    До коментар #29 от "Пак да питам":

    Не, гласувайте по съвест ! Другите са бсп и дпс !
  • 41 Дедо ви

    19 3 Отговор
    Да ви таковам в партийните тролове. Не ви ли е ясно , че най-много след 1 мандат сичкото индианец ще си спечели изборите със собствена партия. Е тогава не ми се мисли ...

    Коментиран от #52

  • 42 vasik atanasova

    11 5 Отговор
    хайде Динко
    повеждай хорото

    Коментиран от #53

  • 43 Панов

    14 4 Отговор
    До това положение се стигна защото българите не отиваха да гласуват.така партиите,всички,без изключение започнаха да разчитат на ромските гласове.

    Коментиран от #48

  • 44 Ррр

    7 0 Отговор
    А КОЙ ги пусна???
  • 45 Дидо

    14 5 Отговор
    Е добре де - а защо никой не коментира ония,другите убавци,дето стояха в магазина и гледаха като п**ки?И на единия даже интервю му взимаха,някакъв 18 г. с колело - ДАНИЕЛ НЕНОВ?
  • 46 ГРЪМ

    11 2 Отговор
    ЦВ.ЦВ. ВРЪЧИ ЛИЧНО ЧЛЕНСКИ КНИЖКИ НА 139 НОВИ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА В СЕЛО ЗЪРНЕВО - 100% ЦИГАНИ!!!!

    Коментиран от #57

  • 47 Матей

    13 2 Отговор
    Никаква промяна не се очаква,всичко се повтаря 1:1 .Въпрос на държавна политика,а в момента тя е такава,защото сме колония на САЩ И ЕС,ИНСТРУКЦИИТЕ СЕ СПАЗВАТ СТРИКТНО,ангажиментите,поети непосредствено след 1989 от БКП и СДС ,коленопоклонно поети от Желю Ж.,ПРЕД Ран и ЪТ като партийно поръчение.Такива инциденти дори се инспирират за да се замазват резилите на управниците.Не им се дава и милостиня,а впрягат хората да събират капачки от бутилки и да купуват кувьози,умопомрачителна излагация.
  • 48 коментатор

    10 1 Отговор

    До коментар #43 от "Панов":

    Ако всички българи го осъзнаят това нещата ще са по други !
  • 49 селянин от обеля

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Герберасите няма да помогнат":

    А така баце полицията, а виновните не смееш или си заблуден и не ги виждаш - кой ги пусна и не ги съди полицията или прокуратурата и съдебната власт който си седят в сянка и получават по 15 заплати на година.

    Коментиран от #51

  • 50 Нови разкрития_ в лагера на БСП!

    2 9 Отговор
    Крум З. кажи си, не се ,,стеснявай", какви са тези мижави цени за твоето жилище ? С Държавата шега не бива ! ОСТАВКА КРУМЕ ! Или вие в бсп сте на принципа да изчакаме ! Може да се размине !Следващия ,,герой" моля!
  • 51 Леви,леви...

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "селянин от обеля":

    Да, БСП да им е помощ,ако яхнат управлението с ДПС !
  • 52 Малко чалнат

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Дедо ви":

    Дедо ти от Бостан ли си ?
  • 53 Избори до дупка

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "vasik atanasova":

    БСП плаща.

    Коментиран от #59

  • 54 Какво очаквате от тях

    10 0 Отговор
    Едно от големите престъпления на Боко тиквата е, че превърна полицията в типична кастова организация. Съвсем нормално е там да действат кастови закони, които в общи линии се състоят в това, проблемите да се изхвърлят навън, но парите да потъват вътре. Провинилите се членове на кастата се покриват /преместване, пенсиониране с почести и т.н./. В крайна сметка това е електорат от 65000 действащи +250000 бивши и зависими гласоподаватели на ГЕРБ.
  • 55 Бюрек

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "Иво":

    Кебабчията сега ще се върне от Брюксел. Патладжаните го чакат в махалата.
  • 56 име

    7 1 Отговор
    тази джен дърска власт е много милозлива и поощрява всички престъпници. по този начин се насърчават крайни страсти и действия сред хората.
  • 57 зулус

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "ГРЪМ":

    Ами нищо чудно...той скоро се върна от САЩ... значи такива са му били инструкциите. Направо си мирише на "Балканска пролет"
  • 58 соросоидни кърлежи

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Който вселява":

    А в Русе ще строят цял блок за социално слаби цигани с по 5-10деца, уж щели да настаняват само работещи- дрън дрън. Разбира се няма да го сложат в центъра,до общината, а в квартали където могат много бързо да отровят живота на малко останали българи.Това е целта цигани да се размножават а българи да напускат по бърза процедура родината си. Ще останат пенсионери и техните ликвидатори -властта и цигани.
  • 59 vasik atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Избори до дупка":

    винаги е било така
  • 60 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пак да питам":

    И аз това се питам, ако и сега ги изберем тези смотаняци значи си заслужаваме управлението. Но най лошото е че няма кой. Всички са маскари.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ели

    2 1 Отговор
    За съжеление тоя проблем не мисля. че България може някога да реши.С тая висока безработица плюс високата раждаемост (малцинствата) и трето не напразна американците казват без да се притисняват , че работят с етническите малцинства. (Преди няколко години мой познат ми разказа случай когато от ЕС правили пручване във връзка с етническите малцинства ( численост, раждаемост заетост и т.н ) когато му казали ; турците, ромите -представителя на комисията направо е казал "Турците не ни интерисуват".
  • 63 КОЧА

    0 1 Отговор
    НЕ МУ ВЯРВАЙ НА ДРУГАРЯ -- ДРУГАРКАТА -- ЛЬЖАТ И КРАДЬТ ОТ НАШИЯТ ХЛЯБ .... БЕДЕН ЧОВЕК ГО НАПИСА .....
  • 64 КОЧА

    6 3 Отговор
    НЕ ВЗИМАИ ТЕ ЦИГАНИТЕ НА РАБОТА -- ДА УМИРАТ ОТ ГЛАД .
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ай сиктир

    2 0 Отговор
    Престанете с тая интеграция ... 30 години интеграция и до никъде не се стигна става от зле по зле.Трябва им тояга на тея рецидивисти и сурови наказания.На 2 ма 3ма да им резнат едната ръка да видиш как ще им вземем страха на всичките било то цигани или българи които са дребни престъпници.
  • 67 BOchi

    4 1 Отговор
    Габрово,една от пералните на Еврофондове!!! кметицата не познава проблемите на града,даже не стои в Габрово! През повечето време стои в София да крепи на .....!!!!Гадна схема с циганите за изборни победи,ама хич няма да им се получи!!!ХА-ХА-ХА
  • 68 ПознайКой

    2 0 Отговор
    Там дето е текло вода пак ще тече - Българска поговорка. И там дето е горяло пак ще гори - Немска поговорка !!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Георгиев

    2 0 Отговор
    А всичката тази циганска престъпност просто нямаше да е факт ако народа не бе зомбираните и вместо за ГЕРБ и БСП бе гласувал за АТАКА и я бе направил първа политическа сила и за премиер беше избрал Волен Сидеров. Но, така е, продължавайте да качвате във властта ту БСП ту ГЕРБ докато циганите накрая ви заличат като нация.. Всеки народ си заслужава съдбата