Last news in Fakti

12 Април, 2019 08:22 2 165 19

Томислав Дончев: Гневът на габровци е справедлив

  • габрово-
  • томислав дончев-
  • насилие

Четири лица са задържани, срещу три от тях ще бъдат образувани досъдебни производства

Томислав Дончев: Гневът на габровци е справедлив - 1
Снимка: БНТ

"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Жандармерията не са тук да пазят една част от обществото от друга част на обществото, а да пазят обществения ред и ще стоят, колкото е необходимо", заяви на брифинг Томислав Дончев след снощните безредици в Габрово.

"Не може да си позволяваме хаос, заплахи за здравето, на който и да е. Взели сме мерки във всички посоки, като не сме се съобразявали кой какъв етнически произход има. Едно общество, ако няма закони, може да се самоунищожи. Първата цел е да се възстанови редът. Илюзия е, че ще продължим постарому. Едва ли очаквате да го кажа, но гневът на хората е справедлив. От усещането на някои хора в обществото, че други имат повече права от тях", каза още Дончев, цитиран от БНТ.

"Всеки български гражданин има правото да протестира, на никого не е хрумнало да ограничава това право. Но нека това да се случва по мирен начин", апелира Дончев.

„Това са грешки, трупани от години и тук невинни няма. Надявам се държавата да не избяга от час", завърши вицепремиерът.
"При снощната операция в Габрово участваха 50 служители от областната дирекция в града, 100 служители от жандармерията. Около 800- 900 човека провеждаха мирен протест около 2 часа, заяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" комисар Христо Терзийски.

"След което стартира движение в централната градска част на Габрово, хората се бяха разделили на три лъча, по време на шествията се обособиха групи от млади граждани - на видима възраст между 20-25 години, които към 21 - 21:30 часа започнаха действия, нарушаващи обществения ред - изразяващи се в хвърляне на камъни, бомбички, слагане на маски на лицата с цел неразпознаване на тези граждани", каза още комисарят.

"Четири лица са задържани, срещу три от тях ще бъдат образувани досъдебни производства по член 270 за противоправно пречене на орган на власт да извърши задълженията си. Едно лице е задържано без лични документи. Към 23:30 часа са задържани 4 лица за проверка относно възникнал пожар на покривна конструкция на необитаема постройка", допълни Терзийски.

"Имаме един леко пострадал служител, оказана му е медицинска помощ. Имаме сигнал за 2 лица, които са постъпили в центъра за спешна медицинска помощ с оплаквания. Но към настоящия момент нямаме подадена жалба за по-сериозен инцидент", завърши комисар Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    36 0 Отговор
    Ако слушахте пресконференцията нищо съществено не каза ще се търсят решения ще се вземат мерки и ще се направи онова ще се направи това докога ще бе докога ще бе

    Коментиран от #3

  • 2 Савов

    35 0 Отговор
    Добре ве Дончев може и така да е което казваш но-Вие от колко години сте на власт и защо няма никакво решение по циганския въпрос ЗАЩО ? Биха, горски, биха полицаи бия и крадат безнаказано по селата докога ? Защо не идат и сторят същото в САЩ или Англия или където и да е, а там сигурно са по ниски от тревата ! Много лошо е кагато държавата не си върши работата а остави хората да се саморазправят лошо е и не се знае какво ще стане защо не се вземат мерки а се работи на парче ? Хайде и този случай ще отшуми и до следващия но май лавината от недоволни расте нима не я виждате ?
  • 3 Бай Благой

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    Те това им е работата на политиците.
    Въртят сучат..."политическо говорене" се нарича.
    Говориш ама нищо не казваш - това си е цяло изкуство.
  • 4 некойси

    22 1 Отговор
    Интересни думи от устата на човек пряко отговорен за положението в което се намират нещата. Основни приоритети на тези типове са схеми, проекти, субсидии и т.н. Дори и да искат да свършат някаква работа те не са достатъчно компетентни да го направят.
  • 5 Ей на

    8 13 Отговор
    БСП като дойдат заедно с ДПС ще ни оправят ХУБАВО
  • 6 Данъкоплатец

    36 1 Отговор
    Добър ден г-н Дончев, Вие май живеете на друга планета. И между другото зад това не стои партия, а гнева на хората които ви плащат заплатите и които манипулирате от години.

    Коментиран от #8

  • 7 Поговорка

    20 0 Отговор
    Когато сочиш с пръст към някой виж,че другите три пръста сочат към теб.Така ,че Дончев от10 години управлявате и не обвинявайте другите преди вас.Вие си заровихте главата в пясъка като щраус и сега все едно,че проблемът е дошъл от въздуха.
  • 8 Габровец

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    "При снощната операция в Габрово участваха 50 служители от областната дирекция в града, 100 служители от жандармерията."
    Ама ние нямаме нужда от 150 униформени на площада. Ние искаме да виждаме постоянно по двама полицай или жандармеристи да обикалят по кварталите и по селата. Показахте ,че има човешки ресурс в МВР, сего само трябва да го дислоцирате правилно и хората ще ви се зарадват.
  • 9 цаца ама риба

    22 0 Отговор
    Гневът на българите ще го видите на предстоящите избори. И не си мислете, че с купуване и машинации ще го избегнете.
  • 10 Хасан

    13 0 Отговор
    Рибата се вмирисва от главата ..щом политиците се считат над закона ,то е нормално и циганина да се мисли за такъв ..щом политика си «взима »апартамент за 5 вместо за 25 то е нормално и циганина да си взима каквото си иска
  • 11 das reich

    15 0 Отговор
    "Жандармерията не са тук да пазят една част от обществото от друга част на обществото......."
    Лъжите започват още с първото изречение, има ли смисъл да ги слушаме тия хора и постоянните им лъжи!?
    На хората им писна да ги правят на глупаци!
  • 12 Batushka

    13 1 Отговор
    Дайте им още десет години и ще ви приключат!
  • 13 Държавата сте вие Дончев

    17 1 Отговор
    Герб управлява вече 10 години, това са резултатите. Държавата не е влизала в час, така че не може да избяга от него. На всички им писна едни да се облагодетелстват за сметка на други. Трябва справедливост.
  • 14 Хк+йххххйххх

    8 1 Отговор
    От сервитьор вицепремиер. Итоя ще ни управя.
  • 15 Ще повърнеш всичко!

    8 0 Отговор
    Дончев, преди 10 г. тези цигани са били по на 10 г. Имаше и декада на ромската интеграция /пак 10 г./. Сега тези цигани имат по 10 деца и всичката тази паплач още е на наша издръжка.Циганите си построиха огромни незаконни палати с мръсни пари, а вие си построихте огромни "законни, но неморални" апартаменти, също с не дотам бели пари. Сега ти ми дуднеш за спокойствие, законност, етичност, толерантност и куп др. кухи фрази. Като капак пак се натискате за държавни пари. Стига! Махайте се!
  • 16 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Държавата е ,,устроена,, на база СВОБОДА НА ИНДИВИДА,С ПРАВА за какво ли не,КОИТО ДЪРЖАВАТА ГАРАНТИРА!!!!Затова и задържането е 24 часа ...Пази се ,,РЕДЪТ,, основан на ескалация на насилието---конкуренция между индивиди,групи,общности,малцинства...ОСНОВНО НАСЕЛЕНИЕ...Не се маха предпоставката за конфликти,а ги натискат временно да спрат да се бият,докато е изгодно...но ОМРАЗАТА щателно се култивира и насочва..
  • 17 Bonder

    4 0 Отговор
    Празни приказки от мъртви души - полза 0! Време е да избесим цялата партиина паплач а циганите да екстрадираме в Сибир или Гони например.
  • 18 Баце

    0 0 Отговор
    Томи иди при некой добър автотенекиджия да ти изчука квадрата на раменете и да му придаде по-заоблена форма съответстваща на тази, част от тялото, която е нормално да се намира там. П.П. земи и ЦЦ с теб, има нужда.
  • 19 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    "СЛАВЕЩИЯТ -ТОМ СОЙЕР"- ТРЯБВА ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА , ЧЕ УЧАСТВА В ДАЛАВЕРА ,КОЯТО ОСИГУРЯВЯ НА СЪДЛЬОВЦИ И СЪДЛЯРКИ -ДА СЕ СПОРАЗУМЯВАТ С ЦИ..ГАН..СКИ БАНДИТИ И ДА ГИ ПУСКАТ УСЛОВНО - ЗАЩОТО АКО ИМАХМЕ ПРАВОСЪДИЕТО НА САЩ / И СЪДИИТЕ СЕ ИЗБИРАХ И .. -НАРОДЪТ ОПРАДЕЛЯ ВИНОВНОСТ/ МОЖЕ И ТОЙ И "ТЕ " ДА ГО "ОТНЕСАТ " !!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове