Отидете към основна версия

8 426 22

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път? (ВИДЕО)

  • дейвид мейд-
  • край на света-
  • апокалипсис-
  • 23 април-
  • пророчество-
  • планетата х-
  • подреждане на небесни тела-
  • предизвестие-
  • библия

Този път ще е наистина, обещава нумерологът Дейвид Мейд, позовавайки се на Библията

Снимки: shutterstock

Вече започва да става досадно и изнервящо, но… краят на света е съвсем близо. Апокалипсисът ще се случи точно след седмица — на 23 април (понеделник) и сме безсилни да го предотвратим. Тази поредна гибелна прогноза е на друг, а на теоретика на конспирацията Дейвид Мейд, който вече предсказа няколко неуспешни Апокалипсиса.

Новата му прогноза обаче, е различна, защото се основава на поредица от стари нумерологии, преизчисления на библейската книга "Откровение" и нов прочит на конспиративните теории за митичната "Планета Х".

Дори самата дата на предсказанието — 23 април, заслужава внимание и ни връща към един от най-известните провали за предричане на Апокалипсиса в историята — този на баптисткия проповедник Уилям Милър, чиито последователи в крайна сметка формираха Църквата на адвентистите от седмия ден. Милър е автор на множество прогнози за настъпването на "Страшният съд" в средата на 18-ти век. Сред многобройните дати, които проповедникът посочва, е и 23 април 1843 г., макар най-известното му предсказание да е свързано с датата 22 октомври 1844 г. — наречена "Голямото разочарование", тъй като Исус Христос така и не слезе от небесата, за да оповести края на света.

И след като светът не свърши нито на 21 август, нито на 23 септември, нито на 15 октомври 2017 г., то сега това със сигурност ще се случи в… понеделник (23 април), очевидно. Поне в това вярва Дейвид Мейд, въпреки че всяко негово предсказание до този момент се оказваше грешно.

Преди време той твърдеше, че рядко подравняване на звездите на 23 септември 2017 г. предвещава "Края на света". Тогава Мейд заяви, че това подравняване на небесните тела е предвестник на появата на митична планета, наречена "Планета Х", която ще се насочи към Земята и това ще предизвика поредица от геоложки процеси и катаклизми, които ще завършат с евентуалното завръщане на сина божи, както е описани в "Откровение", припомня Live Science.

Знаците

Новото предсказание на Мейд е по-различно от предишното. В интервю за британския ежедневник Express Мейд съобщи, че новата дата за Апокалипсиса е 23 април 2018 г.. Защо? На тази дата Слънцето, Луната и Юпитер "ще се подредят в една линия в съзвездието Дева, а това е знак за Второто пришествие, казва той и продължава с твърдението: "Тогава Исус Христос ще възкръсне отново и ще се завърне, за да накаже всички грешници на Земята", отразено в "Откровение 12:1-2":

„И в небесата беше видяно забележително знамение — жена, облечена със слънцето, и луната беше под краката ѝ, и на главата си носеше корона с дванайсет звезди, и беше бременна, и викаше от болка, като се мъчеше да роди.“ (Откровение 12:1, 2)

За планетата Нибиру пък се заговори през 1995 г., когато Нанси Лидер я спомена в статия, публикувана в уебсайта Zetatalk. В същия този текст тя описва мозъчният имплант, поставен в главата ѝ, благодарение на който тя може да говори с извънземни и споделя със света едно доста сложно и заплетено кълбо от взаимосвързани теории за конспирацията. Лидър за пръв път развива идеята за Нибиру през 90-те години и предсказа, че тази планета ще се сблъска със Земята през 2003 г., унищожавайки човечеството.

Може и да е очевидно, но ще го изтъкнем за всеки случай — това не се случи, но пък доведе до зараждането на цяло течение сред любителите на конспиративни теории, което постави Нибиру в центъра на множество истории, пророчества, предсказания и прогнози за унищожението на Земята, включително Апокалипсиса на маите през 2012 г..

Едва ли обаче, една толкова опасна планета, която се движи през Слънчевата система право към Земята, би убегнала на астрономите, които могат да открият планети далеч отвъд нашата собствена слънчева система.

И все пак: краят на света е насрочен за след седмица. Може би и този път ще ни се размине на косъм, но е добре да имате едно на ум, след като зад това последно предсказание стоят неоспорими доказателства, събрани от няколко източника — библейски, космологични, политически.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини