Last news in Fakti

16 Април, 2018 14:11 8 379 22

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път? (ВИДЕО)

  • дейвид мейд-
  • край на света-
  • апокалипсис-
  • 23 април-
  • пророчество-
  • планетата х-
  • подреждане на небесни тела-
  • предизвестие-
  • библия

Този път ще е наистина, обещава нумерологът Дейвид Мейд, позовавайки се на Библията

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път? (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Вече започва да става досадно и изнервящо, но… краят на света е съвсем близо. Апокалипсисът ще се случи точно след седмица — на 23 април (понеделник) и сме безсилни да го предотвратим. Тази поредна гибелна прогноза е на друг, а на теоретика на конспирацията Дейвид Мейд, който вече предсказа няколко неуспешни Апокалипсиса.

Новата му прогноза обаче, е различна, защото се основава на поредица от стари нумерологии, преизчисления на библейската книга "Откровение" и нов прочит на конспиративните теории за митичната "Планета Х".

Дори самата дата на предсказанието — 23 април, заслужава внимание и ни връща към един от най-известните провали за предричане на Апокалипсиса в историята — този на баптисткия проповедник Уилям Милър, чиито последователи в крайна сметка формираха Църквата на адвентистите от седмия ден. Милър е автор на множество прогнози за настъпването на "Страшният съд" в средата на 18-ти век. Сред многобройните дати, които проповедникът посочва, е и 23 април 1843 г., макар най-известното му предсказание да е свързано с датата 22 октомври 1844 г. — наречена "Голямото разочарование", тъй като Исус Христос така и не слезе от небесата, за да оповести края на света.

И след като светът не свърши нито на 21 август, нито на 23 септември, нито на 15 октомври 2017 г., то сега това със сигурност ще се случи в… понеделник (23 април), очевидно. Поне в това вярва Дейвид Мейд, въпреки че всяко негово предсказание до този момент се оказваше грешно.

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път? (ВИДЕО)
Снимка: Рlanetxnews

Преди време той твърдеше, че рядко подравняване на звездите на 23 септември 2017 г. предвещава "Края на света". Тогава Мейд заяви, че това подравняване на небесните тела е предвестник на появата на митична планета, наречена "Планета Х", която ще се насочи към Земята и това ще предизвика поредица от геоложки процеси и катаклизми, които ще завършат с евентуалното завръщане на сина божи, както е описани в "Откровение", припомня Live Science.

Знаците

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път? (ВИДЕО)

Новото предсказание на Мейд е по-различно от предишното. В интервю за британския ежедневник Express Мейд съобщи, че новата дата за Апокалипсиса е 23 април 2018 г.. Защо? На тази дата Слънцето, Луната и Юпитер "ще се подредят в една линия в съзвездието Дева, а това е знак за Второто пришествие, казва той и продължава с твърдението: "Тогава Исус Христос ще възкръсне отново и ще се завърне, за да накаже всички грешници на Земята", отразено в "Откровение 12:1-2":

„И в небесата беше видяно забележително знамение — жена, облечена със слънцето, и луната беше под краката ѝ, и на главата си носеше корона с дванайсет звезди, и беше бременна, и викаше от болка, като се мъчеше да роди.“ (Откровение 12:1, 2)

На този пасаж се основава и една от по-старите прогнози на Мейд, според която свършекът на света започва на 23 септември 2017 г., въпреки че в този случай ставаше въпрос за подравняване на Слънцето в Дева с 9 звезди и планетите Меркурий, Венера и Марс. Когато това не се случи Мейд оповести нова дата за началото на края — 15 октомври 2017 г., като този път бе по-предпазлив и заяви, че тази дата ще постави началото на "седем години изпълнени с трудности, изпитания и мъки", които ще доведат до края на човешката раса.

Очевидно е имало някаква грешка в старите му изчисления, защото сега се оказва, че ще измрем не след 7 години, а след 7 дни.

Странно, но Юпитер всъщност няма да се вижда в съзвездието на Дева следващият понеделник, а скоро ще се появи в съзвездието Везни, гледано от Земята.

Не бихме се изненадали ако и този път ни се размине, защото Мейд никога не е бил успешен в прогнозите си. През февруари The International Business Times съобщи и за една междинна прогноза на теоретика на конспирациите, която обявяваше, че началото на Апокалипсиса започва през март 2018 г.

Планета Х

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път? (ВИДЕО)

Но Мейд не е единственият, който споменава появата на мистичната и тайнствена планета Х. За съществуването на Планета Х, понякога наричана Нибиру, се говори от известно време.

Астрономите търсят планета, която може би е с размерите на Земята и се намира във външната слънчева система. Те понякога наричат тази планета ​​"Планетата Х" или "Деветата планета", но тя определено не е същата Планета X, описана от теоретиците на конспирация, които са убедени, че НАСА укрива съществуването на този опасен небесен обект, който движейки се към Земята може да предизвика формирането на огромни вълни цунами и силни земетресения.

За планетата Нибиру пък се заговори през 1995 г., когато Нанси Лидер я спомена в статия, публикувана в уебсайта Zetatalk. В същия този текст тя описва мозъчният имплант, поставен в главата ѝ, благодарение на който тя може да говори с извънземни и споделя със света едно доста сложно и заплетено кълбо от взаимосвързани теории за конспирацията. Лидър за пръв път развива идеята за Нибиру през 90-те години и предсказа, че тази планета ще се сблъска със Земята през 2003 г., унищожавайки човечеството.

Може и да е очевидно, но ще го изтъкнем за всеки случай — това не се случи, но пък доведе до зараждането на цяло течение сред любителите на конспиративни теории, което постави Нибиру в центъра на множество истории, пророчества, предсказания и прогнози за унищожението на Земята, включително Апокалипсиса на маите през 2012 г..

Едва ли обаче, една толкова опасна планета, която се движи през Слънчевата система право към Земята, би убегнала на астрономите, които могат да открият планети далеч отвъд нашата собствена слънчева система.

И все пак: краят на света е насрочен за след седмица. Може би и този път ще ни се размине на косъм, но е добре да имате едно на ум, след като зад това последно предсказание стоят неоспорими доказателства, събрани от няколко източника — библейски, космологични, политически.

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път? (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 0 Отговор
    Луди хора,кой ще се върже на такива ефтини "сензации".Да ще има край на света,НО НЕ СЕГА!
  • 2 onq s konq

    19 1 Отговор
    Днеска ше ми дават аванса и веднага го обръщам в ракия и се заключвам у мазето до понеделник
  • 3 Фишьор

    6 1 Отговор
    Веднага отивам да изтегля възможно най-голям кредит ! Удрям го на живот!
  • 4 Чудно

    9 0 Отговор
    Значи да планираме храната в хладилника до 1 седмица напред. Като мине апокалипсиса на 24 ще купим още :)
  • 5 Като служител на реда!

    8 0 Отговор
    Стига бе, точно ден за заплата.... да отложи с един ден да я похарча поне!!!
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Забравил е да си пие хапчетата и ето,започна да халюцинира.
  • 7 Bahti

    2 0 Отговор
    Идиот заблуден!
  • 8 Credisimo

    0 1 Отговор
    Дай дай дай
    Дай още дай
    Че после да видиш Къф ще го Ядеш !!!
  • 9 зомби килър

    1 3 Отговор
    Много сте отворени ,обаче като стане ще напълните гащите.
  • 10 SAAB

    2 0 Отговор
    Сините очи са характерни за шизофренията !
  • 11 1234

    1 0 Отговор
    Тоя,защо не си го приберете в лудницата?
  • 12 ежко бежко

    0 1 Отговор
    точно,хубаво че нямам сини очи!🍺
  • 13 РОМ

    3 0 Отговор
    Исус Христос казва в БИБЛИЯТА,че дори и той не знае денят и часа когато Бог Отец ще го изпрати на земята с цялата небесна слава,да грабне ЦЪРКВАТА СИ(ВЯРВАЩИЯ НАРОД),И ДА СЪДИ ЖИВИ И МЪРТВИ.Така че скъпи УЧЕНИ(изпратени от дявола да плашат народа)не се правете по велики от нашият ГОСПОД БОГ.БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ВСИЧКИ ХОРА ПО ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.
  • 14 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Боже, колко мъка има по този свят, Боже!....
  • 15 Гост

    2 1 Отговор
    Според мен това не е вярно!
  • 16 Владо Вр

    0 0 Отговор
    Спокойно хора! Имам още вино и ракия за изпиване. После трябва да слагам компоти, идва ред за варене на джанковицата, па туршия, новото вино - въобще - прегрупира програма. Догодина отново. Така, че краят на света се отлага за неопределено време.
  • 17 Владо Вр

    0 0 Отговор
    *претрупана програма
  • 18 Марони

    1 0 Отговор
    Чудя се,тези дето пшат все за мрака и апокалипсиса,лицемери ли са или откровени идиоти!
  • 19 Някой

    0 0 Отговор
    Кога ще свърши светът го знае само Господ.
  • 20 Чичо Гошо

    0 0 Отговор
    Тоя прилича на външния министър но ВеликоБритания, свършили са местата в заведенията за ВъДворяване!!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Да сменят хапчетата или да минават на по-твърдо тия пичове, че вече ми писна.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.