Отидете към основна версия

9 208 33

Васил Найденов закъса със здравето, светило от ВМА го спаси

  • васил найденов-
  • здравословни проблеми-
  • лекар-
  • вма

Изпълнителят се сблъскал със сериозни урологични проблеми

Със сериозни урологични проблеми се сблъскал естрадният ас Васил Найденов. Новата година не му потръгнала съвсем добре и с празнично настроение, а с ходене по болници. Певецът имал съмнения, че страда от тежка диагноза. Преди броени дни се подложил на серия от щателни изследвания във ВМА, а докато резултатите излязат, бил на нокти, пише вестник "Ретро".

Здравето си 72-годишният изпълнител на „Телефонна любов“ поверил в ръцете на едно от светилата на медицината у нас. Найденов се преглеждал и лекувал при проф. Илия Салтиров, който е ръководител на Катедрата по урология и нефрология и началник на Клиниката по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия на ВМА. Освен това прочутият специалист е и национален консултант по урология. С негова помощ Васил успял да се закрепи и се успокоил, че диагнозата му не била фатална. Още преди десетина години певецът за пръв път разкри, че страда от неразположения, свързани с простатата. Тогава той се подложи и на операция с надеждата да реши проблема завинаги, но подобрението било само временно. Сега обаче звездата на родната естрада се чувствал в сигурни ръце и бил спокоен за здравето си.

Васил вече смятал да не пренебрегва и съветите на специалистите за повече почивка на неговата възраст, защото урологичната диагноза съвсем не била единствената, която го мъчела. „От 20-годишен съм с хроничен колит и гастрит. Аерофагия имам също последна степен. Имам и проблеми със сърцето – извън ритъм съм отдавна, но още съм жив и ме държи емоцията, публиката също ми е голям поддръжник“, казва изпълнителят. Той е сред малцината от естрадния бранш, които са претрупани с участия, а натовареният му график често буди завистта на колегите от неговата генерация. Кеца не отклонява покани нито за клубни изяви, нито за концерти или частни и фирмени партита.

През изминалия декември почти нямал свободна нощ, в дните около Нова година прекосил България надлъж и шир, за да изпълни три поети ангажимента. В първия месец от новата година обаче щял да се отдаде на заслужена ваканция, като планирал да замине заедно с импресариото си Ивайло някъде в чужбина. Само извън пределите на родината Кеца успявал да си почива пълноценно. Покрай празниците от хонорари успял да спечели десетки хиляди левове и смятал да развърже кесията за релакс по плажовете на по-далечна и екзотична дестинация. Останалите пари отново щял да вложи в прословутия ремонт на апартамента си на бул. „Витоша“ и в скъпи бижута. От дълги години певецът инвестира в диаманти, чиято стойност никога не пада и не се влияе от инфлацията.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини