Отидете към основна версия

2 504 30

Принцеса Марта Луиз ще се омъжи за своя "шаман" през август догодина

  • марта луиз-
  • принцеса на норвегия-
  • шаман-
  • годеник-
  • сватба

Сватбата ще се състои в село Гейрангер на брега на едноименния фиорд в югозападната част на Норвегия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принцеса Марта Луиз, най-голямата дъщеря на краля на Норвегия Харалд Пети и кралица Соня, и нейният американски годеник Дурек Верет, самопровъзгласил се за "шаман", ще се оженят на 31 август 2024 г., съобщи АФП, позовавайки се на двойката, предава БТА.

За разкритата през 2019 г. връзка на 51-годишната принцеса и 48-годишния "шаман Дурек" се изписа много в скандинавското кралство, където методите от алтернативната медицина и позициите, заемани от въпросния духовен водач, който е популярен в Холивуд, доведоха до обвинението му в шарлатанство.

През ноември миналата година Марта Луиз се отказа от официалните си задължения, за да се съсредоточи върху търговските си дейности, но запази титлата си принцеса.

Първият ѝ брак, от който има три дъщери, е с не по-малко колоритния писател Ари Бен, който сложи край на живота си през 2019 г. - три години след развода им.

Въпреки че е родена две години преди принц Хокон, той и децата му я предшестват в реда за наследяване на трона, тъй като правилото, което е в сила по това време, все още е в полза на първия роден наследник от мъжки пол.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.

Свързани новини