Отидете към основна версия

2 795 24

Една шепа земя, а проявите на жестокост са потресаващи

  • сотиря-
  • престъпления-
  • деца

Гневът е оправдан, обаче неизбежно осъзнаваш, че всеки носи у себе си тази жестокост

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Онзи ден в България бе извършено поредното отвратително престъпление срещу дете. В случая момиченце. Ако се замислите, този тип престъпления се случват циклично в определен тип държави. Говоря за по-висок процент, защото навсякъде по света има престъпления от този характер.

Та, САЩ и Русия са две от страните, където постоянно има престъпления от такъв характер. Да, това са страни с много голямо население и вероятността да има и такива извършители е по-голяма. Но не опира до числеността, а до социалните нагласи и начина на мислене.

Русия е по-първобитна и там не са изкоренени някои порядки и разбирания, останали от средните векове, а наред с това от столетия и държавата не прави изключение, отнасяйки се особено жестоко със собственото си население. Имало го е и при монархията, но още в по-голяма степен в периода на съществуване на СССР. И сега продължава.

САЩ е населен от най-различни групи и индивиди, от авантюристи, престъпници и напълно порядъчни хора, но онзи дух на каубоите и бандите е жива, та дрънка. Наред с това присъства и желанието за вендета от страна на червенокожи и тъмнокожи, та не е учудващо, че там се случват големи зверства.

Но какво да кажем за България? Една шепа земя, с малко население, а проявите на жестокост са потресаващи.

Случаи с деца, случаи с възрастни, с жени, с животни, самоубийства, безотговорност по пътищата. За това не са виновни политиците, а масовото съзнание и начинът на мислене. Ето, сега чета най-различни коментари за случая с момиченцето.

Потресаващо е.

Един иска този да бъде обесен, друг иска да го разчленят на четири коня, трети иска да му отрежат тестисите и да го накарат да си ги изяде. Четвърти....

Гневът е оправдан, обаче неизбежно осъзнаваш, че всеки носи у себе си тази жестокост, а когато тя е вътре в теб, в даден момент можеш да станеш и жесток убиец или въобще престъпник. Това основно говори за едно - хората не са щастливи, защото щастливите хора не извършват престъпления. Те се занимават и радват на щастието си. Докато това обществено съзнание не се промени, нещата ще са такива. А общественото съзнание е пряко следствие на индивидуалното, замислете се.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.

Свързани новини