Отидете към основна версия

8 262 54

Нали уж се протестираше да не са ГЕРБ на власт...

  • герб-
  • стоян тончев-
  • итн кабинет

Какво всъщност се случи?!

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нали уж се протестираше да не са ГЕРБ на власт, за да се премине към важни за обществото и развитието на България промени?!
Какво всъщност се случи?! Това коментира във "Фейсбук" Стоян Тончев.

ГЕРБ не са на власт. Проведоха се два пъти парламентарни избори и се сформираха два парламента. През цялото това време действаше служебен кабинет на президента Румен Радев.
Някой видя ли промени в такъв вид, какъвто протестиращите граждани искаха?! Не!

Парламентите не реализираха важни законодателни изменения и допълнения.
С козметичните кадрови смени на служебния кабинет, някои от които несполучливи и затвърждаващи модела на управление на статуквото в определени сектори, нищо радикално и съществено не се случи. Мафиотско-олигархичният модел на управление в България не е разграден, въпреки наличието на такива плахи наченки.

Къде е реформата в МВР, къде е реформата в правосъдната система?! - няма такива.
Въпреки високия си рейтинг, считам че е наложително, ако не бъде излъчено редовно правителство, то второто служебно да действа по-смело, с по-категоричен замах, да претърпи леки промени в състава си, както и надолу по властовите стълби на изпълнителната власт по дирекции, агенции и фондове.

Нима вече в България няма контрабанда на акцизни стоки?! Нима няма трафик на наркотици?! Нима схемите в ДФЗ не продължават? Защо ли нищо не се чува за това, а?

Към момента ставаме свидетели на "тупкане на топката" и едно голямо бавене, от което със сигурност не печелят нито България, нито гражданите ѝ, освен тези, които трябва да отговарят пред закона за престъпленията си.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 39 гласа.

Свързани новини