Отидете към основна версия

18 585 52

България не е на дъното, а в пространството под него - нищото

  • стефан гамизов-
  • българия-
  • правителство-
  • ново правителство

Тези, които ще ни управляват по един или друг начин са оцелявали, а някои просперирали по времето на диктатурата на Борисов, което означава, че малко или много те са “Борисов”

Стефан Гамизов, кадър: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доста хора ме питат, дали не съм станал пасивен през последните седмици.

Не, внимателно наблюдавам събитията и преценявам какво правят марионетките и кукловодите.

Излизането от диктатурата на Борисов ще е много мъчителен процес, a демутропутинизацията на България, в каквото я беше превърнал Борисов, почти невъзможен в краткосрочен план.

Не си поставяйте високи очаквания от новото правителство. То ще започне не от нулата, а от много, много под нулата и с хора, които не са чак толкова “нови”.

12 години диктатура са много време. Цяло поколение не познава вече друг живот в България, освен мутри, корупция, руски далавери, държавни грабежи и репресия, както и цензура с много лъжи. Много цензура и много лъжи.

България не е на дъното, а в пространството под него - нищото.

Тези, които ще ни управляват по един или друг начин са оцелявали, а някои просперирали по времето на диктатурата на Борисов, което означава, че малко или много те са “Борисов”.

Те имат своите оправдания - образовани са, полага им се, ценни са, не може без тях и т.н. Но сега ще трябва да извадят “Борисов” от себе си, за да успеят.

Пожелавам им успех, защото това е почти екзорсистка задача!

Много е трудно да си имал всичко по време на диктатура, да не си страдал, да не си пострадал и после да решиш и да знаеш - какво и как да промениш.

Така че, без големи очаквания, но с големи изисквания към новото правителство.

И да добавя:

Още чакам ясна позиция какво ще правят с военните хибридни операции на диктатурата в Москва в България и българските олигарси.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 128 гласа.

Свързани новини