Отидете към основна версия

10 385 279

Доктрината "Шок и ужас": НАТО може за отрицателно време да унищожи руската армия

  • бесарабски фронт-
  • нато-
  • война-
  • сащ-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • русия-
  • руска армия-
  • ядрено оръжие

Русия я чака мощен военен отговор от страна на западната коалиция

Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия я чака мощен военен отговор от страна на западната коалиция, ако посмее да използва ядрено оръжие във войната с Украйна. Това заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел по време на изказването си при откриването на Европейската дипломатическа академия в Брюж.

Западът в лицето на Европейския съюз, САЩ и целия блок НАТО няма да използва ядрено оръжие, но в отговор на използването на такова от страна на Русия ще унищожи цялата армия на Въоръжените сили на Руската федерация в Украйна, подчерта дипломатът. На това изявление вече обърнаха внимание изменниците, че било непропорционален отговор. Бързам да ви успокоя: Да, това е непропорционален отговор, но той е непропорционален само за Русия, а не обратното.

Западът разполага с такъв военен потенциал, че в рамките на своята доктрина „Шок и ужас“ може да концентрира такава численост и огнева мощ, че частите на руските въоръжени сили в Украйна да бъдат незабавно разбити и унищожени, Черноморският флот потопен, а цялата военна система напълно парализирана.

Всеки, който иска да види как изглежда това на практика, нека си припомни така наречената "битка при Хашам" през 2018 г. Всъщност, би било по-точно да се каже "клане", тъй като това не беше битка, а просто избиване на вагнерианците. Водената от САЩ западна коалиция нанесе поражение на силите на режима на Асад и бойците от групировката "Вагнер", като уби до 200 души, без да загуби нито един свой боец. И всичко това само за няколко часа сражение.

Американците изпратиха едновременно самолети за огнева поддръжка AC-130, изтребители-бомбардировачи F-15E, тежки стратегически бомбардировачи B-52H, нападателни дронове MQ-9 и бойни хеликоптери AH-64. Цялата тази мощ просто разби на пух и прах както оборудването, така и живата сила на Русия и нейните асадитски съюзници.

Как реагира тогава Русия? Никак. Направи се, че нищо не се е случило, а говорителят на руското външно министерство Мария Захарова тогава заяви, че лошите американци са убили петима граждани на Русия, които били уж водопроводчици. Министерството на отбраната на РФ пък изобщо игнорира това събитие. Затова Кремъл знае много добре на какво е способен Западът във военно отношение и никога няма да рискува пряк военен сблъсък с него, тъй като осъзнава, че щансовете му ще бъдат нулеви. Те много добре разбират, че това няма да бъде сражение, а избиване на младенци.

Концентрираният и масиран огън на американските системи с голям обсег на действие е много по-мощен и смъртоносен от руските тактически ядрени оръжия.

Източник: Ігаль Левін

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 205 гласа.

Свързани новини