Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Октомври, 2022 21:01 9 919 166

Могилизационна повиквателна

  • бесарабски фронт-
  • мобилизация-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • повиквателна-
  • владимир путин-
  • военни престъпления

Диктаторският режим реши да обвърже всички с престъплението на имперската война

Могилизационна повиквателна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Култът към победоносната лудост, който беше насаден в Русия в най-грозни форми през последните две десетилетия, сега се обръща наопаки за абсолютно всеки руснак. След 24 февруари държавата минава през всички възможни етапи на деградация в ускорен режим. Траекторията на падането е безпрецедентна в световната история: някакво колективно самоубийство, което според заповедта е пуснато отгоре. Някогашните бравурни шовинистични патриотични призиви "Можем да повторим" и "Още нищо не сме започвали" се превърнаха в плашила за хората от дълбоката провинция.

Наистина се материализираха думите на Путин: „В Русия няма семейство, което да не е опарено от Великата отечествена война“. Едва отсега нататък в тази формула се появява нова променлива - изгарящата "спецоперация". Диктаторският режим реши да обвърже всички с престъплението на имперската война, така че всеки да даде своята жертва в общия котел на военните престъпления. Уважение и почит се дава на тези, в които има повече животинско начало, хуманизмът и човечността са отмрели. Маниак, убиец, изнасилвач - дойде вашето време. Мобилизацията се превърна в инструмент за претопяване на руснаците в еднократни терористични единици. Промиването на мозъци е насочено към унищожаване на жалостта и тоталното безсмислие. Химнът на настоящия момент: "Не ни е жал за никого... Нито за теб, нито за мен, нито за него... Няма другари, няма приятели."

Още новини от Украйна

Военните комисари маршируват из Русия, чукат на всяка врата, охраняват входове, ловуват край метростанции и гари. Всичко в името на една цел: да се изпълнят могилизационните планове за кремълския плъх. Новият рейтинг на ръководителите на руските региони се формира във връзка с изпълнението на графика за набиране на атентатори-самоубийци и пушечно месо. Камъните се изсипват върху Москва, където хората се страхуват да ходят по улиците, защото местните власти показват най-лошите планове за набиране на военнообвързаните. Белокаменната се превърна в антипример, защото хората там са по-умни и ясно осъзнават същността на продължаващия ужас.

Ситуацията е тревожна, когато, от една страна, официалните власти отричат практиката на акции върху мобилизираните, опровергават раздаването на призовки наляво и надясно. Но откъде са взеха тогава осакатените и инвалидите в бойната координация? От друга страна патрулите на военния комисариат претърсват улиците, за да ловят жертвите си. Това някаква самодейност ли е, ексцесии или дейност на ЧВК? Наистина ли има паралелно правителство в Русия, а Путин и ко. са просто медийни персонажи, живеещи в паралелна реалност? Върховният главнокомандващ говори за 222 хиляди бойци, повикани да копират победената „втора армия на света“. Трудно е да се назоват с друга дума принудително призованите. Всичко това, защото те се подготвят за мъдростта на военните дела и оцеляването не за дни, а за няколко часа. Наистина, защо да се занимаваме с онези, които са предназначени да станат тор в украинския чернозем? Междувременно съвременната война е въпрос изключително на професионалисти.

Но разкажете ни за тази набрана орда, изправена пред широко разпространения разпад на държавната машина на Русия. Десетки мобика умират преди да стигнат до фронтовата линия. Някой от обостряне на рани, някой просто замръзва в полетата по пътя към Украйна. Няма нормални униформи, амуниции, хранителни дажби, нощувки. А през есента спането на бетонен под в неотопляеми помещения е гаранция за увреждане. Разкажете ни по-късно за добре установения процес, а не за безграничния хаос. Но най-трудното предстои.

На Путин, разбира се, не му пука за проблемите на хората. Вероятно той е замислил пълното изкореняване на европейското и славянското начало в Русия. След могилизацията на националните малцинства започна процесът на унищожаване на руските мъже. Като се има предвид засиленият интерес на лидера на мултинационала към Азия, естествено е да се предположи, че се подготвя почвата за приток на мигранти от пренаселените части на континента, за да се компенсира демографската разлика. Подобно преформатиране се вписва в идеята за удължаване на безизборното управление на Путин в контекста на дългогодишната "СВО (специална военна операция)". Вечен Путин - вечна война.

Източник: Сито Сократа/ Телеграм

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАСТРО

    103 59 Отговор
    Фидел Кастро – „Ако обърнете дъното на ада, отдолу ще пише: Произведено в САЩ!“

    Коментиран от #11, #13, #49, #51, #60, #68, #72

  • 2 бесарабски отход

    68 35 Отговор
    Шабазович тебе може и да те викнат на могилата, идиот!

    Коментиран от #15

  • 3 Бесен- _Язовец

    78 41 Отговор
    Браво Джамбазов пак шоколад от козяк днес вече заработи два.

    Коментиран от #10

  • 4 ей аман вече

    60 29 Отговор
    иди на кръчма, бе помак. събота вечер е

    Коментиран от #20

  • 5 оня с коня

    45 28 Отговор
    Окрайна пуши и могилите дето ги разкопават резервистите на Киев са на редовната ВСУ

    Коментиран от #23

  • 6 Къде е ДАНС?

    46 55 Отговор
    Във Външно Министерство работят национални предатели! България е единствената страна от ЕС, която издава визи на руснаци!
    Има няколко банки, които в нарушение на европейските санкции отварят сметки на руснаци!
    Кои са тези банки, тук няма да казвам, ДАНС лесно може да ги намери, руснаците сами си ги казват в ютюб каналите за България!

    Коментиран от #43, #57

  • 7 Ужас

    64 22 Отговор
    Пращат ги да се бият с цивилни дрехи и кой каквото си е купил.Къде са стотиците милиарди дадени уж за армията.Дори дрехи нямат.

    Коментиран от #16, #39, #44

  • 8 Някой

    62 37 Отговор
    Очаквам деня, който американците, намиращи се в България ще се изнесат на колесниците на самолетите.

    Коментиран от #22, #29

  • 9 Русофил

    40 50 Отговор
    Ако видиш някой драскач тук, който няма какво да каже, главицата му нищо не може да измисли - 100% е русофил
  • 10 одран-борсук

    14 23 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен- _Язовец":

    оплижи си пръсчетата там шакаладка

    Коментиран от #17

  • 11 Професора

    54 23 Отговор

    До коментар #1 от "КАСТРО":

    Фидел Кастро изпрати 13 президента на САЩ, а президента Владимир Путин до сега 4ма ще изпрати и 5ти.

    Коментиран от #32

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 фидун кастратос

    15 28 Отговор

    До коментар #1 от "КАСТРО":

    вече познава ада
  • 14 Ран

    49 4 Отговор
    Гордостта води до падение. Нямам търпение да видя падението на всички психопати, които допуснаха това да умират млади хора!
  • 15 поемай

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "бесарабски отход":

    отход 200

    Коментиран от #28

  • 16 Някой

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ужас":

    Пробвай се да станеш списвач в този сайт. Много ще ти подхожда.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кой разбрал, разбрал!

    46 1 Отговор
    " Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време." (Ейбрахам Линкълн)
  • 19 Рускините го измислиха!

    15 31 Отговор
    Рускините си хващат някой германец-пенсионер и го карат да се заселва в България. Той като гражданин на ЕС без проблем може да живее в България, а рускинята като негова жена се урежда с море, пляж, кафешачки и ресторанчики.

    Коментиран от #67

  • 20 оди на оджа

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "ей аман вече":

    да ти доокастри клончето
  • 21 Бесен- _Язовец

    22 36 Отговор
    Нови грузи 200 още 150 000 стук, Кабзон и жужака вият на умрело от бункера, канавките са пълни още с предишната алкохолизирана тор, гният си! Нашите рублоибрици се стягат за кофите тая зима, ще подне ровене пак и завинаги.
  • 22 ✈️🐂🐃

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    👍👍👍😅
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Путинофил

    4 21 Отговор
    Само моят план върви по план!
    Двата боклука се изтребват взаимно!
  • 26 Точно написано

    34 24 Отговор
    Гледам клип как се връчва повиквателна в ресторант. Отишло семейството с децата си на приятна вечеря и накрая вместо сметката, един смачкан шапкар му подава важния документ за могилизация. Е, как да не му .... .....та на такава гадинка?...
  • 27 Мнение

    41 19 Отговор
    А 2015-та в Укроландия когато нашите бесарабски българи са отказали мобилизацията укрите са ги стреляли,забранили са да се отвори хуманитарен коридор и са измряли от глад.Накрая са ги погребали в общ гроб с надпис "Хирургични останки".
    Тези поне не ги стрелят.
    При нас ако почне мобилизацията дали ще ни стрелят?

    Коментиран от #41, #52

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Помак

    7 9 Отговор
    ... То от.. П-ст челавек няма ка да очакваш нешто умно да напише... Пфу на дн-с.. Пфу..
  • 31 Кабаева

    16 27 Отговор
    Президента Владимир Путин винаги побеждава защото има младо гадже, а дядката Джоузеф и Макрон си лягат с динозаври и губят.

    Коментиран от #37

  • 32 Ам,чи

    20 24 Отговор

    До коментар #11 от "Професора":

    То и бай Тошо много изпрати, ама това не го направи по умен...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Майна

    38 12 Отговор
    Нещо тези дни ИЗЧЕЗНА фон Лайнер...
    Има си причина - след огромния скандал в ЕП в сряда ,където депутати поискаха да знаят резултатите от разследването на най-големия корупционен скандал в историята на човечеството, ,,сключен между Лайнер и ония с ,,ваксите,,
    ,,Представете си – 4,5 милиарда дози за 450 милиона души“, повтори Колакусич, като посочи, че тази цифра изключва Великобритания.

    „Въз основа на това изчисление всяко дете, новородено, трябва да получи 10 дози от нещо, което никой в ​​света, освен може би двама или трима души, не знае какво съдържа“, каза той.

    „Тук става дума за тайни – защитени патенти“, добави Колакусич.
    Та това е публикувано и в личния профил на хърватския евродепутат..
    Мълчание.., обаче ,тези дни...

    Коментиран от #46

  • 36 Вирус

    29 21 Отговор
    Каква злоба каква гняв бесар фронт и джамбас фейк
  • 37 Кабаева от години не е в Рашистан

    20 16 Отговор

    До коментар #31 от "Кабаева":

    А и дали е имало въобще нещо с вехтия дядка. На него сега медведчето му стига...
  • 38 Джамбаз бей

    20 13 Отговор
    Ада тепърва се отключва, след конгреса на ККП. Краварите ще имат 2 фронта....
  • 39 Китайците сряха да им шият!

    16 18 Отговор

    До коментар #7 от "Ужас":

    Сега ще наденат пак ватенките!

    Коментиран от #55

  • 40 запасняк

    28 14 Отговор
    Кое недоразумение се подписва като джамбаз или цялата продажна редакция?

    Коментиран от #48

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Що им

    21 15 Отговор
    Бъркате на рософилите у допетата бе.

    Коментиран от #59

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Армията им е гола вода,

    24 19 Отговор

    До коментар #7 от "Ужас":

    Щото няма висш военен рашист, който да няма замък в гнилия запад. Корупцията там е в умопомрачителни мащаби...

    Коментиран от #156

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 до пyтинoгъ3ците

    21 24 Отговор
    абе не нападайте aвторите на cтатията , не те а вашият идол ботуксовото диктaторско жyже е виниовно за падението на прocия :))))))
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Умен е Кастро

    26 21 Отговор

    До коментар #1 от "КАСТРО":

    Затова докара народеца си до просешка тояга. Сатрап като путлер...

    Коментиран от #62

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тъй тъй

    6 5 Отговор

    До коментар #27 от "Мнение":

    Знаем ябтая упоркс зама не хваща дикиш вече .
    Тия ги разправяй на децата .
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ко ша праиме

    13 7 Отговор
    С Коста?

    Коментиран от #63, #98, #137

  • 55 КОНТРАТА

    13 11 Отговор

    До коментар #39 от "Китайците сряха да им шият!":

    Ти нали си облечен с амерски гащи от дрип шопа
  • 56 Сатана Z

    15 14 Отговор
    И Za Българите ще има мобилизация ,ама още не го знаят.Това,че 80% не са ходили в казармата не ги освобождава от дълга към Отечеството.
    Смърт на фашизма!

    Z

    Коментиран от #66, #84, #142

  • 57 Рико

    14 16 Отговор

    До коментар #6 от "Къде е ДАНС?":

    Вече няколко пъти поставям въпрос ,който не е държавна тайна : лицето Йотова, на колко руснаци е раздарла паспорти? Това пряко засяга националната сигурност, а ние дори отговор за бройката нямаме.
  • 58 оня с коня

    13 15 Отговор
    САЩ вчера са търсили помощ от мексиканската армия срещи Русия.

    Коментиран от #76, #100

  • 59 Амиии

    15 13 Отговор

    До коментар #42 от "Що им":

    Тия русофили дето слагат минус значи им харесва да и бъркат у....хахаха
  • 60 Хихи

    15 21 Отговор

    До коментар #1 от "КАСТРО":

    Кастро вече отиде да се пържи в ада. А защо ли неговите хора гребат с лодки-еднодръвки към американския ад. И повече не искат и да чуят за кастровия ,,рай,,.

    Коментиран от #79, #85, #101

  • 61 ХиХи

    4 7 Отговор
    Гейктижимбулинь, закривай
  • 62 Но защо

    14 18 Отговор

    До коментар #49 от "Умен е Кастро":

    50 години ембарго от сатани, затова. Кастро не се е подчинил на дявола
  • 63 Как кво

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ко ша праиме":

    Ще си напрайме кефа.
  • 64 Жимбуль жимбулкин

    8 8 Отговор
    Днес написах двафейкта и изтисках десет църни
  • 65 Васил

    18 13 Отговор
    Тази мижитурка , която пише манипулативните и малоумни статии от подобен тип, сама си пише после коментарите под тях и обикновено всички неудобни за неонацистите коментари се изтриват веднага !
  • 66 Рико

    10 14 Отговор

    До коментар #56 от "Сатана Z":

    Момче, ако беше българин щеше да знаеш, че българинът е възпитаван да умре с меч в ръката, а не като баба на кревата. Българинът с война не можеш да го изплашиш, други са тези които 80 години денонощно сънуват и бълнуват в страх от война.

    Коментиран от #145

  • 67 Хихи

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Рускините го измислиха!":

    И по некой българин чиластрач
  • 68 Хахахаха

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "КАСТРО":

    Тва беше интересно.По-рано Бех гледал филм документален:една германка от ГДР,избягала на запад(а бе,считай ква е била младата девойка) и ха Нев Йорк и т.н.кварталите(ходел си,да не обяснявам,че ши му изтъркат кат пиша за обитателите-там,оная дума) и кво стаа.Прарили я да сложи край на живота му на тоя Кастро.Ама,харесал я.Дигнал в по високи среди и разправа германката.Кат взели властта,всички там търговци от Америка,туристи,ресторантьори,хотелиери и казино държатели ги заключили в някви оградено место и те ревяло като говеда Най-силно ревял на Маир Лански брат му и тя разправя,че ако им била казала на кубинците кой е тоя,те веднага биха го изкарали за заменка на някого,или пак няква облага,но тя не им казала. А бе,интересни документални филмове

    Коментиран от #75

  • 69 РЕАЛИСТ

    16 20 Отговор
    Денисчо, пиле шарено, 6 руски армии от мобилизирани руснаци , а не от бившите републики взели поданство , влизат в Украйна. Късметлия ще си , ако се спрат само в Украйна. Ако продължат до Дунава, Том ще си първия , който ще ги посреща с хляб и сол и ще си посипеш главата с пепел . Ще плачеш, че времето е било такова и затова са ти плащали. Историята има навика да се повтаря.
  • 70 Перо

    18 11 Отговор
    Под диктаторски режим се разбира ционистко-превратаджииското държавно ръководство на Украйна!
  • 71 ОПА ОПА

    21 12 Отговор

    До коментар #43 от "денис":

    ПУТЛЕРИЯТА ВЗЕ ДА ЗАПЛАШВА,,,,,, В АДА ЩЕ ГОРИТЕ ДО ЕДИН
  • 72 ..............

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "КАСТРО":

    Схващаш ли колко хора не знаят за какво става дума. Но пък, те за половината от знаещите. Жалко, че тези с минусите са като пеперуди на свещ и ни подбутват към същото. Историите се повтарят, понеже не се учим от тях. Поздрави.

    Коментиран от #74

  • 73 Жимбус жимбулкин

    5 6 Отговор
    Искам да ми е отзад всеки руски солдат
  • 74 ДА ДА

    11 9 Отговор

    До коментар #72 от "..............":

    той и бай тошо е изпратил доста щатски президенти И ТОЙ ЛИ Е ВЕЛИК

    Коментиран от #97

  • 75 Филмът може и да е интересен,

    6 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хахахаха":

    ама ти го разказваш като първия човек...

    Коментиран от #116

  • 76 другия с магарето

    8 2 Отговор

    До коментар #58 от "оня с коня":

    Сигурно, да купуват дронове от Мексико..хахахаха.
  • 77 Механик

    15 15 Отговор
    Всяка повиквателна по време на война може да е "могилазионна". Ако утре ни привикате, за да се бием срещу Русия, нима повиквателните ви няма да са "могилазционни"? Нима ще ни гарантирате, че всички ние ще се върнем живи?
    Статиите ви са промивки и то за тия, дето не могат да мислят. Пращайте такива статии директно на Емили с тротинетката!
    п.п.
    А, и да не забравя да ви напомня- Путин ще ви трича.

    Коментиран от #78

  • 78 Ти глей тебе

    12 5 Отговор

    До коментар #77 от "Механик":

    да не стричаме...
  • 79 Някой

    12 14 Отговор

    До коментар #60 от "Хихи":

    Като поживеят малко в "американския рай" ще почнат да гребат обратно.

    Коментиран от #95

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Пак рябва да се

    12 11 Отговор
    обърнем към Айнщайн и репликата му за безкрайността на глупостта... Не ви ли омръзна да каканижете с едни и същи простотии? Да бяхте гледали поне БНТ, която слърка днес и даде думата на един мен мъж, който не се подчинява на конюнктурата - щяхте да разберете много работи... А какво ви говори репликата 4Войната не се води С Украйна, а В Украйна?
  • 82 Джамбаз Денисов

    16 15 Отговор
    От няколко дни не бях чел безумните "новини" на глупавия сайт.
    С удоволствие попадам на тази и с още по-голямо удоволствие констатирам, че в нея, освен че няма никакъв смисъл, има някаква нацистка идеология, която е предназначена само и единствено за добитък.
    Продължавайте, другари евро-хамериканци! Дъното на океана е близо!
  • 83 Престанете

    11 10 Отговор
    Какъв е тоя "безарабски фронт" дето ни го рекламирате непрекъснато??! Някаква последна инстанция ли? Дойчо Велеф, Гардиън, Ройтерс, британското разизнаване и мозъните тръстове не вършат ли вечв работа? А относно моГилизацията - още ли не сте научили съотношението на жертвите? Десет към едно е!

    Коментиран от #86, #88, #89, #99

  • 84 жнец

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Сатана Z":

    ще те пожъна
  • 85 Ходил ли си в Куба?

    9 7 Отговор

    До коментар #60 от "Хихи":

    Защото аз съм бил ЗА ДОСТА ВРЕМЕ там. И трябва да ти кажа, че не е точно както го пишеш. Явно "Бесарабски фронт" не е само ТУК.
  • 86 гяот верен

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "Престанете":

    животинките преядоха с руzzкий фарш
  • 87 ИНТЕРЕСНА СНИМКА.

    7 2 Отговор
    Имам подобна от моето изпращане в казармата. Впрочем - какво искате да кажете с нея?
  • 88 Дааа

    4 7 Отговор

    До коментар #83 от "Престанете":

    /Дойчо Велеф, Гардиън, Ройтерс, британското разизнаване и мозъните тръстове не вършат ли вечв работа?/ ---време да вудят вече руската армия а не да пишат съчинения

    Коментиран от #93

  • 89 Десет са

    7 5 Отговор

    До коментар #83 от "Престанете":

    Десет към едно мечтай..в най-добрия едно към едно най-вероятно руските обаче са повече щото натовската артилерия ръси много точно
  • 90 а ъъъ

    5 1 Отговор
    Само трепанация и плитка закопация.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ми7

    9 3 Отговор

    До коментар #88 от "Дааа":

    дааааа гледаме я руzzката армия.как се разлага по канавките
  • 94 Някой

    9 6 Отговор
    Джам.баз, да те тако.ва ма.на.ф! Ама, ще ти хареса. Сигурен съм.
    Определено си най-тъп.ото парче, което само се мисли за журналист.
  • 95 Ще, ще

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "Някой":

    Досега такъв случай няма.
  • 96 бесарабски фронт, сър

    5 3 Отговор
    достоверен, та дрънка!
  • 97 ДАААААА

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "ДА ДА":

    По- умен е бил от теб.
  • 98 Костя Шлюхин от Варна

    8 4 Отговор

    До коментар #54 от "Ко ша праиме":

    Путин ша ма праи губернатор на Максуда!
  • 99 Айде бе...

    3 4 Отговор

    До коментар #83 от "Престанете":

    " А относно моГилизацията - още ли не сте научили съотношението на жертвите? Десет към едно е! "

    Сам ли ги преброи или Путин ти помагаше?
  • 100 Айде бе...

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "оня с коня":

    Ти посредник ли си бил, че знаеш?
  • 101 брей

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Хихи":

    ти от там ли се връщаш? Че запознат ми звучиш... като вирусолог в тв студио...
  • 102 ТИГЪР

    12 7 Отговор
    А бре защо не напишете, как ги събират от другата страна на фронта.
    В Укроландия вече са на 8-ма мобилизация. За 9-та мобилизация
    остават само уличните кучета и котки. После е ред на плъховете...
  • 103 вели

    6 3 Отговор
    Какви свободни съчинения само, и това се представя за честна журналиистика! Че той Путин отмени мобилизацията, ма вий тук дращите ли, дращите...
  • 104 пропагандата

    8 4 Отговор
    Става все по жалка все по плоска все по беззъба
  • 105 оня с коня

    2 2 Отговор
    Гледам тука някакъв ном.58 се втурнал да пише с моя Ник.Е що бе Аланколу - въобразяваш си че като пише от мое име твоите си работи ще ме Неглижираш ли,или пък ще ме изкараш нестабилен и с раздвоение на личността?Долно и унизително е това което правиш Брачет-Хората крадат милиони,ти си седнал Никове да крадеш!После да не се чудиш що жените те отминават като телеграфен стълб...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Путин е реликва от миналото

    7 6 Отговор
    Като й величието на руската армия. Минало, което сега ще бъде вовеки приспано от храбрите украйнски бойци.Путин не се интересува от хората си, защото те са орки-самоубийци. Също както през ВСВ те имат за задача да вървят напред срещу картечния огън и хаймарсите и който оцелее-оцелее. Заради това 25 милиона рашисти станаха на тор през ВСВ. Сега са далеч от тази бройка, значи може още.
    Всички около Путин осъзнават, че войната е загубена и че сега Ленд Лиза от САЩ върви в другата посока, че потоците от парите на ЕС пресъхват, че Желязната завеса падна. Време е и плъха да го осъзнае!
  • 108 А50

    2 4 Отговор
    Украйнската могила расте с 1000 на ден
  • 109 Антон

    8 9 Отговор
    Защо преди 8 години, когато Нацистите избиха хиляди мирни протестиращи не публикувахте подобни статии?

    Коментиран от #113, #115, #118

  • 110 Балканджия с ракия

    10 4 Отговор
    Най голямото зло за руският народ от векове насам е кремълското жуже. Този до напролет ще изличи руските мъже от биологичната карта на света. Такъв не осъзнат народ нема по света. Ще трябва да утешаваме 50-60 милиона неЩастни руски женшини. Айде гларуси вие сте, тегло ви чака на лято.

    Коментиран от #117

  • 111 Фейк нюз?!?

    4 3 Отговор
    Хората биват ловени по улицата, в метрото, по летищата…..нашето русофил вика-Могилизацията е отменена! Какво да ги правиш, това им се ще, в това вярват!
  • 112 мдаааа

    5 0 Отговор
    Много мамашки ше се нуждаят от сексуална подкрепа ...
  • 113 да питам

    5 0 Отговор

    До коментар #109 от "Антон":

    А защо се сетихте след 8 години ... 😳
  • 114 1111

    5 2 Отговор
    Мбуххххахх, баасии словесната дефекация! Джамбаааз, намерих само една правописна грешка
  • 115 Защото е лъжа

    2 0 Отговор

    До коментар #109 от "Антон":

    Ето ти отговора
  • 116 А бе,ся да са задълбавам,но може

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "Филмът може и да е интересен,":

    Към съм ти го обЯснил,може би в оня диалект,в който сме си приказвали кат деца в квартала(там,де нашия квартал).Бидейки извън Бг не говоря български,демек много по-голяма част от живота ми.Друу кво?Куба нингаш ни съм бил и гаранция никога!Нел му ръбийш-2 часа на самолет вървой Повече-нет вървой.Ся,там кварталите,дет ги упоменах?Точно кат на филмите.Зяпал съм кат турист/петешественик.Другаде се монтирах.Близо до природата бих казал.Няма да продължа.Причина....
  • 117 Ааа не!

    7 5 Отговор

    До коментар #110 от "Балканджия с ракия":

    Ти съвсем обърна полюсите. Ми то до сега се биха предимно украинци срещу украинци. А Зеленски вече коя по ред пълна могилизация прави. Мъже не останаха в Украйна. Русия едва сега е решила да праща войски и то с щастична мобилизация. И още не са отошли в украйна.
  • 118 Да попитам.

    4 4 Отговор

    До коментар #109 от "Антон":

    Кога това бре Антончо? Кога? Москва започна да анексира територии още 2014, преди да сме чули за нацисти в Украйна, Луганск и Донецк започнаха с помоща на Их там ниьет, да откъсват територии, жертви се дадоха и от двете страни. Фактите са си факти! Русия е агресор който трябва да бъде смазан!

    Коментиран от #122

  • 119 Тони

    6 5 Отговор
    Как не ги е срам да пишат такива долни статии за Русия. Русия е огромна , има хора за всичко, за работа, за наука, за забавление и дори за война. А що се отнася до Путин, ако го сменят, на негово място ще дойде нещо още по - военно настроено и зло , защото не решава сам Путин какво да прави а Кремъл. Кремъл има само една цел: да владее зоната с ресурсите и всички околни страни които могат да имат буферна функция. Молете руснаците по - бързо да победят, иначе няма да мирясат.

    Коментиран от #120

  • 120 Така ли?

    5 3 Отговор

    До коментар #119 от "Тони":

    Ще ги мирясат! Така ще ги мирясат, че дълги години няма да чуем нищо за тях. Провинция на Китай.

    Коментиран от #123

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Да отговоря

    5 2 Отговор

    До коментар #118 от "Да попитам.":

    Това че не си чул отпреди 2014 не значи че е нямало нацисти и тогава. Пишеше и по западните медии. Защо мислиш че точно тогава Донецк и Луганск поискаха автономия. А си прав само за това че нацистките батальони бяха вкарани в националната армия и започна тренирането им от НАТО и подготовка за пълно изтребление или изгонване на нечистата раса. А и те съветвам да прочетеш кога, как и под какви условия се създадена Украинската държава. И кой спретна пуча там.

    Коментиран от #127

  • 123 Ааа не!

    5 4 Отговор

    До коментар #120 от "Така ли?":

    Русия вече е победила и запада и НАТО го знаят и се чудят как да се измъкнат от срама. И как да се оправдаят пред данъкоплатците си. Виж само писанията им по медиите.

    Коментиран от #124

  • 124 Китай

    3 2 Отговор

    До коментар #123 от "Ааа не!":

    Дълбоко се монтира в руския пазар.Отделните крила на ККП са зле настроени към русиа,понеже покрай санкциите,които се отразяват и на Китай,сред тези крила недоволството расте.Си Дзинпин саркастично се отнася с Путин.Срокът за справяне с Украйна е до средата на ноември.Това е срок спуснат от стратегически?!?!?! партньор.Русия смели гази в Батак,от който излизането е с решителна стъпка.Нещо съвсем обичайно за старата руска империя,нещо случвало се често.Да се сетим какво
  • 125 Курестият Дамяни

    2 2 Отговор
    До Автора, бе момче ти не си добре с мозака..Колко глупости си изписал за да изпъкнеш но не ти се получи...
  • 126 уaйтнoйз

    0 1 Отговор
    Полска и бесарабския фронт мобилизират даже и новородените в Сибир... На собствен ход да идат към Украйна. Ша пораснат доде стигнат. Тъма безпросветна
  • 127 Фактите са на лице!

    6 4 Отговор

    До коментар #122 от "Да отговоря":

    Ти си чул, аз не съм чул….няма значение! Има доклади до ООН и мемоари на командира Стрелцов, който предвожда завземането на Славянск! Приказките на този и онзи не са достатъчни да оправдаят агресора! Фактите са това-Русия е агресор, който се стреми да възроди СССР, но няма да им се отдаде!

    Коментиран от #128, #129

  • 128 уaйтнoйз

    1 3 Отговор

    До коментар #127 от "Фактите са на лице!":

    Фактите са.. Че скоро ще е отново империя. Само леви бекове в защита и всички на левия тротоар не стигат. Еле па латиноси :)

    Коментиран от #131

  • 129 Да отговоря

    6 5 Отговор

    До коментар #127 от "Фактите са на лице!":

    За какви "факти" говориш? За какъв "агресор"? От медийно обезмозъчаване не си разбрал че в Украйна до сега се биеха предимно украинци срещу украинци. Хората от тези райони не искаха Зеленски и азовците им да ги избиват или да ги гонят от собствените им земи където са костите на дедите им. Русия им помагаше само с оръжия и малко специални части, също както НАТО помагаше на нацистите. Руска армия едва след седмица ще видш на терен и то защото, са вече в територията на РФ. И никой не ги е насилвал....освен дето Зеленски бомбеше изборните секции.

    Коментиран от #130

  • 130 Фактите са това което вижда мнозинството

    5 6 Отговор

    До коментар #129 от "Да отговоря":

    Колкото и да се напъвате, света ясно и категорично определи кой е агресора! От 193 страни само 5 взеха страната на агресора, и то само защото и те са диктаторски режими като на Путин!!! Света няма да позволи втори Хитлер! Няма да позволи анексиране на територии с насилие и оръжие!

    Коментиран от #132

  • 131 Да отговоря

    5 3 Отговор

    До коментар #128 от "уaйтнoйз":

    И ти като него си отнесен от вихъра, само че в другата посока. Русия не иска да е империя а и не и трябва. Иска само да я оставят на мира. Не Русия предизвика това с Украйна. Глобалистите искат да лапнат целия свят и да му наложат нео-марксист-фашизма си. Страха от Китай ги принуди да предприемат грешна стъпка. Вместо да се сближат с Русия и заедно да смажат Китай икономически те решиха да разклатят Русия и да завладеят с някое майданче и техни марионетки. Ако бяха успели, то с ресурсите на Русия щяха да направят Китай кукла на конци. Амв не им излязоха сметките. Счучиха си главите с Русия. Никога не съм вярвал че ще дойде време Русия да ни спасява от откачалките на Новия Световен Ред който съсива Европа и запада, и да стискам палци на Русия.

    Коментиран от #133, #150

  • 132 Да отговоря

    2 2 Отговор

    До коментар #130 от "Фактите са това което вижда мнозинството":

    Какви "факти", какъв "свят" е определил! Това че глобалистите на Клаус Шваб са назначили с парите си разни кукли на конци не означава че това е мнението на народите от тези държави..
    Също както напоследък с раздаването на Оскари, Нобелови награди и Евровизия.....или "наука" в подкрепа на ковид-ваксини. Ти си надлежно ваксан нали?

    Коментиран от #134

  • 133 нео-марксист-фашизма

    6 4 Отговор

    До коментар #131 от "Да отговоря":

    Ти си пълна откачалка! Виж горния цитат!
    “Русия не иска да е империя а и не и трябва. Иска само да я оставят на мира.”
    Отново Бисер достоен за “овации”!
    “Страха от Китай ги принуди да предприемат грешна стъпка. Вместо да се сближат с Русия и заедно да смажат Китай икономически те решиха да разклатят Русия и да завладеят с някое майданче и техни марионетки.щ
    Още малко “овации” и извикване на бис. Запада не се стреми да “смазва” никого! Запада и по-точно Америка възкресиха Германия от пепелта! Запада помогна на Китай да излезе от Маоисткта си закостеняла черупка и направи от нея Втората икономика на Света! За какво смазване намекваш и мечтаеш? И то в съюз със Русия! Ти съвсем си опущил козите!

    Коментиран от #136, #138

  • 134 Майко мила!

    3 0 Отговор

    До коментар #132 от "Да отговоря":

    “Оскари, Нобелови награди и Евровизия.”

    Позволи ми да попитам, ти да не си Победител от Златния Орфей? Марионетки в148 държави в Света? Ти имаш ли акъл?
  • 135 уaйтнoйз

    0 0 Отговор
    Тъма безпросветна....
  • 136 Допълнение

    2 1 Отговор

    До коментар #133 от "нео-марксист-фашизма":

    Ти в следващия си Бисер ще го докараш до Ленино-Сталински-Фашизъм, и хич няма да си далеч от истината!
  • 137 Кее

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Ко ша праиме":

    Го тричаме
  • 138 Сляп ли си?

    3 3 Отговор

    До коментар #133 от "нео-марксист-фашизма":

    Или просто хабер си нямаш (Запада не се стреми да “смазва” никого! Запада и по-точно Америка възкресиха Германия от пепелта! Запада помогна на Китай ).....Да но онзи Запад който познавахме до преди двадесетина години и харесвахме, не е същия този сегашен Запад овладян от тиранични психопати неомарксисти.
  • 139 Столтенберг

    2 3 Отговор
    Разпоредих 1000 души и 10 Хаймарса от натовския контингент да се екипират, защото 6 руски армии напъвали към Дунав. Знам, че и петстотин натовски бойци стигат, но за всеки случай. А, забравих. Две хиляди изтребители и бомбардировачи ще подкрепят операцията. Мисля, че 15 минути стигат, щото после има мач.
  • 140 Проблемът на Украйна е Зеленски

    7 5 Отговор
    Путин си пази хората, а Зелката ги праща с голи гърди срещу ракетите, след това даже и не ги погребва, а когато Руснаците го направят по човешки, отива разравя гробът и обвинява Руснаците. Зелката заслужава да бъде опържена в горещо олио, докато се задуши на яхния, от собствения си народ който така усилено унищожава.
  • 141 Скоро и в БГ

    5 5 Отговор
    Скоро и при нас ще дойдат повиквателните ама никой няма да им се върже. Евроатлантиците са мъже само на думи, а русофилите въобще няма да се бием срещу Русия. Ще ви дойде едно гражданско неподчинение което не сте виждали от 9ти септември 1944.

    Коментиран от #152, #154, #157

  • 142 ИнтерНационалист

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Сатана Z":

    Какъв дълг към Отечеството, каква казарма ве...? Времето на Патриархата с Бащицата грижещ се за народа и дълг към Отечеството с Крепостничество , отдавана отмина...!!!

    Комунизма и марксизма научи хората , че Родината и дълга към Отечеството на всеки човек е там, където може да живее по добре.,,,!!!

    Коментиран от #143, #147

  • 143 Закостенелия

    5 0 Отговор

    До коментар #142 от "ИнтерНационалист":

    ….комунист, православния бивш комунист, и пиян панславист, никога няма да се откажат от Бащицата диктатор!
  • 144 Находчиви

    1 2 Отговор
    Военкомите с призовките бързат, но ето как ги деактивират: руснаците пускат жените си да се разправят с тях - има клипове, в Ингушетия военкомите си подават оставките масово, защото са заплашвани с кръвно отмъщение, някои републики наплашиха Путин с бунт и там вече няма мобилизация.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Змия

    4 3 Отговор
    всеки мъж трябва да служи в армията иначе по улиците само едни женчовци и пе ..ли ако ги накарас една кокошка не могат да заколят сте плачат и сте ядат марули и краставици , правилно всеки истенски мъж трябва да служи

    Коментиран от #148, #153

  • 147 крокодил

    4 1 Отговор

    До коментар #142 от "ИнтерНационалист":

    иди в сащ да живееш но едва ли ще ти дадат виза , всеки живее так където може и трябва да допринася нещо за държавата в която живее никоя държава не иска социални туристи
  • 148 Има Компенсация

    5 0 Отговор

    До коментар #146 от "Змия":

    "всеки мъж трябва да служи в армията иначе по улиците само едни женчовци и пе ..ли" ??!, ... Но за сметка на това пък , по улиците като се разхождат едни женствени жени, мани,мани ... с татуировки повече от мъжете и в полицейски и военни униформи...!!!
  • 149 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Бяхте крепостни сега сте роби.няма кво да се добави след тези думи на алла пугачова за руснаците.въпроса е що у нас има хора които предпочитат робите?
  • 150 Констатираща

    2 0 Отговор

    До коментар #131 от "Да отговоря":

    Дойде тежкото време на развръзка.
    Дано и сега нещата потръгнат на добре.
  • 151 Браво

    4 0 Отговор
    Браво, г-н Джамбазов! По -добре и не може да се каже!
  • 152 Роко

    6 1 Отговор

    До коментар #141 от "Скоро и в БГ":

    Приятелю и кво е станало на 9 септември 1944 година? Да те светна окупационната червена армия поставя шайка бандити на власт, народа няма нищо общо с това престъпление

    Коментиран от #155

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #141 от "Скоро и в БГ":

    А да още нещо дали русофилите ще се биете или не е без значение щото сте един файтон хора с вас или без вас ще ги ритаме рассияните както дядовците ни са ги ритали в Добруджа
  • 155 Начело с Кимон Георгиев.

    2 2 Отговор

    До коментар #152 от "Роко":

    Знаеш ли поне кой е той? А що се отнася до "окупационната червена армия" - България по това време е ВЪВ ВОЙНА с антифашистката коалиция. И тази война е обявена от България. Знаеш ли по какъв повод Вапцаров пише стихотворението "Селска хроника" и какво се казва в него?
  • 156 Повече информация -

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Армията им е гола вода,":

    и, разбира се, факти от България като пример за безкорупционна територия...
  • 157 Искате ли да ви припомня

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "Скоро и в БГ":

    кой е избягал от армията по времето, когато ВСИЧКИ трябваше да служим в нея? Ще се натъкнете на интересни имена, които бяха назначени от едно посолство за "фактори" на 4демократизирането" на България...
  • 158 Динев

    3 1 Отговор
    И тук.има отдолу нашисти плъхове обаче не отиват да помагат като доброволци на государят си товариш.путин,Америка все им крива макар че прюити половин милион българи да работят там,тези същите не отидоха в Русийската държава уж рай на земята
  • 159 българански

    2 4 Отговор
    тази статия аналогично важи и за украина!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Оле

    3 1 Отговор
    Не бих могъл да го опиша по-добре. Това представлява руския свят, тотална мизерия, озлобление, жестокост, дивотия до шия.
  • 162 Укропат

    1 1 Отговор
    Па сменете снимката бе. Че се види че пак съм аз със леля ми , баба и бате дето е инвалиден и аз бегам бате

    Коментиран от #164

  • 163 Горкия руски народ

    2 2 Отговор
    Никому Господ текъв глупав изкуфял милиционер от КГБ и диктатура от ерата на Сталин и Хитлер. Млади мъже хвърлени в безумна братоубийствена война, хора без домове и без храна. Деца без родители и нормален живот в 21 век..... А тук комундели и глупавото скотовъдно население се радва и коментира бойните действия на няколко изкуфяли старци решили да стават императори на стари години.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 ...

    2 1 Отговор
    Руснаците едва сега, след мобилизацията на Путин, започнаха да осъзнават в каква държава живеят. Не напълно и масово, но няма как да пратиш с лека ръка сина си на фронта, откъдето не се знае ще се завърне ли изобщо. На руснаците им се услаждаше да слушат путинската пропаганда колко са уникални, как са центърът на света и на "славянския свят", който между другото съществува само в руските глави. Интинктът им да не остават без враг беше използван от путиновата пропаганда и "колективният Запад", американците и ЕС станаха отново врагове за руснаците. В тази дивашка държава и общество, без никаква свобода на словото, и без никаква възможност от опозиция, се въпитава народ, който мрази целия свят и всичко западно, без да има и най-малка представа от Запада. Народ, затънал в мракобесието и едновременно с това, в омайното провъзнасяне от пропагандата за великата Русия, заслужава съдбата си. Невежеството и крепостното мислене играят лоша шега на обикновения шовинистично настроен руснак. Но както става обикновено в Русия, народът преглъща и поука няма. Има поразителни аналогии и с едно друга държава, но това е друга тема...
  • 166 секретна информация:

    0 0 Отговор
    Путлер ще унищожи руснаците, и за сега добре го прави!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания