Отидете към основна версия

2 923 40

Русия продължава своя ракетен терор над Украйна

  • украйна-
  • терор-
  • русия-
  • война-
  • ракети-
  • цивилно население-
  • военни престъпления-
  • киев-
  • владимир путин

90% от ракетните и артилерийски удари в Украйна поразяват цивилни обекти

Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Обикновено Владимир Путин се опитва да „отмери“ обстрела на Украйна към някакви събития. Наскоро руската армия извърши масирана атака срещу окупирания Донецк, която руските медии нарекоха „най-мащабната от 8 години“ и обвиниха, както обикновено, въоръжените сили на Украйна. Европейският парламент също призна Гладомора за геноцид на украинския народ, което силно раздразни Русия. Затова сутринта на 16 декември във всички градове на Украйна бяха включени сирени за въздушна тревога.

Руската армия започна масирана атака срещу градовете на Украйна, като използва всички видове оръжия: крилати ракети с различни модификации и дронове камикадзе за удари по украински градове в дълбокия тил, както и и ракети С-300 и Искандер за удари по предни и гранични градове Русия.

Към 9 часа сутринта руската армия с помощта на авиацията и флота изстреля 72 ракети над територията на Украйна. Засегнати бяха инфраструктурни съоръжения в Киев, Харков, Днепропетровск, Полтава, Кривий Рог, Одеса, Херсон и Кременчук. Освен спирането на тока, поне в 6 региона бяха нарушени клетъчните комуникации, интернет и водоснабдяването. В пет области имаше сериозни проблеми с работата на железопътния транспорт. В град Кривий Рог руснаците удариха жилищна сграда. Към момента има двама загинали, най-малко петима ранени, сред които две деца.

Този път руските войски насочиха ракетите си основно към топлоснабдителните съоръжения на градовете на Украйна. Владимир Путин не е в състояние да завладее Украйна, затова реши да направи живота на цивилните непоносим, защото в близките дни се очакват студове в Украйна. Повече от 90% от ракетните и артилерийски удари в Украйна поразяват граждански обекти. Русия умишлено нанася най-масираните удари по време на големи студове, за да причини възможно най-големи щети и страдания на цивилното население на Украйна.

Русия за пореден път демонстрира своето военно безсилие и окончателен преход към тероризма. Всеки ден действията на Русия стават все по-жалки и престъпни. Русия изстрелва ракети само отдалеч, убивайки цивилни и прекъсвайки електричеството, така че Украйна се нуждае от ускорени доставки на западни оръжия, а именно системи за противовъздушна отбрана и противоракетна отбрана. Западът трябва да помогне на Украйна да даде достоен отговор на най-тоталитарната държава в света.

Източник: Cyprus Daily News

Поставете оценка:
Оценка 2 от 33 гласа.

Свързани новини