Отидете към основна версия

7 695 88

Коефициент на интелигентност

  • война-
  • ива митева-
  • русия-
  • сащ-
  • украйна-
  • нато-
  • българия-
  • владимир путин-
  • оръжия-
  • коефициент на интелигентност-
  • григор лилов-
  • румен радев-
  • корнелия нинова

По военен път война не се решава, каза Ива Митева

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Григор Лилов:

КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Политикът Ива Митева: по военен път война не се решава. (същото твърдят и Румен Радев, Корнелия Нинова и да не изброявам политици с такъв коефициент на интелигентност) *** бел.: Корейската война е единствената война в света, временно замразена с примирие през 1953 г.

РЕЗЮМЕ НА ПЕРСПЕКТИВАТА В УКРАЙНА

Малко история, която ще обясни политиките в настоящето: Корея близо 40 години е владяна от Япония. След разгрома на Япония във Втората световна война СССР и САЩ поделят Корея на две окупационни зони по 38-ия паралел. Тези зони се превръщат в двете държави Корея. На 25 юни 1950 севернокорейската армия с подкрепата на СССР и Китай атакува Южна Корея и войната започва. След смъртта на Сталин ръководството на СССР стига до решение да прекрати войната и приема предложението за преговори за мир. Китай, останал без подкрепата на СССР, кляка. След три години война с временно примирие от 27 юни 1953 г. границата е възстановена по 38-ия паралел. с разделяне на държавата на две части и с демаркационна зона между тези части.

В момента - 70 години по-късно, мирен договор между двете държави - Северна и Южна Корея няма. Ако не са американските войски в Южна Корея, войната веднага щеше да се възобнови отново от Северна Корея, вкл. с ядреното оръжие на Ким Чен Ун, чиито тайни и технологии му бяха предадени от Русия.

Без победа на Украйна евентуално примирие би довело до същата ситуация - огромна милитаризация на региона и Черно море, непрекъснат низ от инциденти по линията на примирието и в Черно море. Освен това Украйна ще се откаже от споразумението да не създава ядрено оръжие - тя разполага с учени, технологии и капацитет да си го направи сама. САЩ ще разположат там войски, за да пазят статуквото, а Русия ще се превърне в онова, което е Северна Корея и ще бъде замразена като нея в международните ѝ отношения, вкл. и с Европа.

Големият конфликт ще бъде пъхнат в хладилника, но всеки момент ще може да се извади от него и сложи върху печката с всички последици за региона и Черно море.

Това ли е българският национален интерес според вас, г-н президент, дами и господа политици?

Тази възможна ситуация обяснява защо най-десните в десницата в САЩ (Тръмп, Кисинджър и част от свръхбогатите милиардери) толкова драпат за примирие между Русия и Украйна, като Киев отстъпи част от териториите си. Подобно решение ще утвърди американската доминация не само в региона, но и в значима част от ЕС, граничещ с Русия.

От своя страна в ЕС дори Франция и Германия най-сетне разбраха тази двойна опасност за тях - руска експанзия и отвъд Украйна + американска в редица държави на ЕС. Американска, понеже ЕС е без военни ресурси да им осигури защитата. И затова изненадващо дадоха рамо на Украйна, вкл. с оръжие, а сега заявиха, че Украйна трябва да победи. И упражняват натиск върху Русия - в момента с ограничаване, а впоследствие и замразяване на бизнеса с нея. Но техните ограничени ресурси не стигат за победа на Украйна.

Китай също си мечтае за подобно развитие, което ще ангажира освен американски и руските ресурси в западна посока и ще оголи Далечния Изток. Затова все повече дава и ще дава рамо на Путин в тази негова агресия. Политиката на Пекин е като лафа "Крим - ваш, Сибир - наш!".

Демократите в САЩ считат Китай за най-голямата опасност в бъдеще. Затова мислят, че Русия трябва да капитулира с териториалната си експанзия в Европа и за сметка на нея да си брани Сибир и Далечния Изток. И затова са готови да подкрепят и подкрепят Украйна с цената на всичко.

А с какво се обяснява позицията на Унгария и Виктор Орбан?

С разпада на Австроунгарската империя през Първата световна война територии, населени с унгарци преминават към СССР- респективно Украйна. Втората световна война утвърждава това разпределение.

Орбан си мечтае за разпад на Украйна пред руската агресия и съответно за шанс Унгария да си вземе тези територии. Като всеки тъп националист, той не проумява, че не само САЩ и ЕС, но и Москва поради геополитически интереси няма да допуснат Унгария да присвои тази земя.

Част от елитите в Москва са наясно с гибелния характер за Русия на дълговременен студено-горещ, пламтящо-тлеещ конфликт с голяма гранична на тях държава с мощен промишлен и научен потенциал и разположени американски войски по демаркационната линия. Разбират, че дори и САЩ да се откажат от подкрепата за Киев, ще има дългогодишна партизанска война като онази в Афганистан с неизбежен крах на слабата руска икономика.

Но в Кремъл управляват идиоти - жалки примитивни ченгета и бандити с манталитета на улични побойници и затова дори не им светва под шапката какво ще си причинят.

Обяснение за българската позиция: то е само едно - родните политици са креатури на онези в Кремъл и с кремълски коефициент на интелигентност.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 133 гласа.

Свързани новини