Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Февруари, 2023 14:33 7 647 88

Коефициент на интелигентност

  • война-
  • ива митева-
  • русия-
  • сащ-
  • украйна-
  • нато-
  • българия-
  • владимир путин-
  • оръжия-
  • коефициент на интелигентност-
  • григор лилов-
  • румен радев-
  • корнелия нинова

По военен път война не се решава, каза Ива Митева

Коефициент на интелигентност - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Григор Лилов:

КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Още новини от Украйна

Политикът Ива Митева: по военен път война не се решава. (същото твърдят и Румен Радев, Корнелия Нинова и да не изброявам политици с такъв коефициент на интелигентност) *** бел.: Корейската война е единствената война в света, временно замразена с примирие през 1953 г.

РЕЗЮМЕ НА ПЕРСПЕКТИВАТА В УКРАЙНА

Малко история, която ще обясни политиките в настоящето: Корея близо 40 години е владяна от Япония. След разгрома на Япония във Втората световна война СССР и САЩ поделят Корея на две окупационни зони по 38-ия паралел. Тези зони се превръщат в двете държави Корея. На 25 юни 1950 севернокорейската армия с подкрепата на СССР и Китай атакува Южна Корея и войната започва. След смъртта на Сталин ръководството на СССР стига до решение да прекрати войната и приема предложението за преговори за мир. Китай, останал без подкрепата на СССР, кляка. След три години война с временно примирие от 27 юни 1953 г. границата е възстановена по 38-ия паралел. с разделяне на държавата на две части и с демаркационна зона между тези части.

В момента - 70 години по-късно, мирен договор между двете държави - Северна и Южна Корея няма. Ако не са американските войски в Южна Корея, войната веднага щеше да се възобнови отново от Северна Корея, вкл. с ядреното оръжие на Ким Чен Ун, чиито тайни и технологии му бяха предадени от Русия.

Без победа на Украйна евентуално примирие би довело до същата ситуация - огромна милитаризация на региона и Черно море, непрекъснат низ от инциденти по линията на примирието и в Черно море. Освен това Украйна ще се откаже от споразумението да не създава ядрено оръжие - тя разполага с учени, технологии и капацитет да си го направи сама. САЩ ще разположат там войски, за да пазят статуквото, а Русия ще се превърне в онова, което е Северна Корея и ще бъде замразена като нея в международните ѝ отношения, вкл. и с Европа.

Големият конфликт ще бъде пъхнат в хладилника, но всеки момент ще може да се извади от него и сложи върху печката с всички последици за региона и Черно море.

Това ли е българският национален интерес според вас, г-н президент, дами и господа политици?

Тази възможна ситуация обяснява защо най-десните в десницата в САЩ (Тръмп, Кисинджър и част от свръхбогатите милиардери) толкова драпат за примирие между Русия и Украйна, като Киев отстъпи част от териториите си. Подобно решение ще утвърди американската доминация не само в региона, но и в значима част от ЕС, граничещ с Русия.

От своя страна в ЕС дори Франция и Германия най-сетне разбраха тази двойна опасност за тях - руска експанзия и отвъд Украйна + американска в редица държави на ЕС. Американска, понеже ЕС е без военни ресурси да им осигури защитата. И затова изненадващо дадоха рамо на Украйна, вкл. с оръжие, а сега заявиха, че Украйна трябва да победи. И упражняват натиск върху Русия - в момента с ограничаване, а впоследствие и замразяване на бизнеса с нея. Но техните ограничени ресурси не стигат за победа на Украйна.

Китай също си мечтае за подобно развитие, което ще ангажира освен американски и руските ресурси в западна посока и ще оголи Далечния Изток. Затова все повече дава и ще дава рамо на Путин в тази негова агресия. Политиката на Пекин е като лафа "Крим - ваш, Сибир - наш!".

Демократите в САЩ считат Китай за най-голямата опасност в бъдеще. Затова мислят, че Русия трябва да капитулира с териториалната си експанзия в Европа и за сметка на нея да си брани Сибир и Далечния Изток. И затова са готови да подкрепят и подкрепят Украйна с цената на всичко.

А с какво се обяснява позицията на Унгария и Виктор Орбан?

С разпада на Австроунгарската империя през Първата световна война територии, населени с унгарци преминават към СССР- респективно Украйна. Втората световна война утвърждава това разпределение.

Орбан си мечтае за разпад на Украйна пред руската агресия и съответно за шанс Унгария да си вземе тези територии. Като всеки тъп националист, той не проумява, че не само САЩ и ЕС, но и Москва поради геополитически интереси няма да допуснат Унгария да присвои тази земя.

Част от елитите в Москва са наясно с гибелния характер за Русия на дълговременен студено-горещ, пламтящо-тлеещ конфликт с голяма гранична на тях държава с мощен промишлен и научен потенциал и разположени американски войски по демаркационната линия. Разбират, че дори и САЩ да се откажат от подкрепата за Киев, ще има дългогодишна партизанска война като онази в Афганистан с неизбежен крах на слабата руска икономика.

Но в Кремъл управляват идиоти - жалки примитивни ченгета и бандити с манталитета на улични побойници и затова дори не им светва под шапката какво ще си причинят.

Обяснение за българската позиция: то е само едно - родните политици са креатури на онези в Кремъл и с кремълски коефициент на интелигентност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 133 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 козяк са си купили

    77 40 Отговор
    даже и тъпънарина с конспирациите

    Коментиран от #8

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 17 Отговор
    при ВОЙНА не важътЗАКОНИТЕ
    ЦИЦЕРОН

    Коментиран от #36

  • 3 Сталин

    59 26 Отговор
    Стига ни занимавахте с тая патица с пилешки мозък,единствения коефициент за интелигентност е който се инжектирал с файзер, IQ му клони към НУЛА
  • 4 Иван Вазов

    80 18 Отговор
    За Лилов всички са "идиоти" и "тъпанари".... Той е най-умен!
  • 5 честен ционист

    29 11 Отговор
    Ако зависеше от Бай Дончо, би харизал Ганчо на Вова, само и само да не го фалирва за 3-ти път.
  • 6 Така си е

    46 45 Отговор
    Жалко, че има матрял със същия коефициент на интелигентност, който се води по акъла на полуид..тите Радефф, Копейката и сие антибългарските, руски проксита.

    Коментиран от #18

  • 7 Майна

    69 25 Отговор
    Ето какво каза Орбан в обръщение към народа си:
    ,,Разбира се, че можем, защото Унгария е независима, свободна и суверенна държава и ние не признаваме никого, освен Бог над нас“.

    Той добави, че оставането извън войната е и единственият морално правилен избор за страната му:

    „Убеден съм, че това е правилното и единственото нещо, което трябва да се направи.,,
    Заяви , че и няма да прекъсне икономически отношения с Русия независимо от ЕС..
    Каза , че най-важното е УНГАРИЯ и унгарския народ и той ще го отстоява независимо от всичко!

    Коментиран от #31, #71

  • 8 честен ционист

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "козяк са си купили":

    Човекът ги излови дийпфейковете на Сарафово, още преди да се е зашумяло за съществуванео на подобна технология.
  • 9 Пич

    50 25 Отговор
    Я па тоя......сънува буден някаква победа на Украйна !!! Те от НАТО открито заговориха , че губят войната , не правят ли някакви брифинги на центаджийте.....?!
  • 10 Майна

    27 12 Отговор
    Планчето на ,,ционистите,, е в...кошчето..
    Квото и да пишат платените им ,,анализатори,,
  • 11 В коя война последно

    33 17 Отговор
    е победила Украйна ?
  • 12 замислен

    20 25 Отговор
    Не знам колко е коефициента на интелигентност на автора, но последните 200 и повече години няма война решена на бойното поле. Няма проблем, украйна подкрепена от останалия свят ще принуди русия да се предаде но на каква цена? колко жертви? колко от световната икономика ще дръпне назад?
  • 13 Майна

    42 14 Отговор
    Ама такива ,,глупости, глупости,, насвяткани в тая статия..
    Тя е предназначена за невежи, ама те и не четат..
  • 14 Мнение

    47 19 Отговор
    Иве, те за малко да сключат примирие, докато Борис Джонсън не отлетя при зеленото чучело и му забрани официално да сключва сделки с Русия!!!

    Толкова очеизвадно гнилият запад печели от тая война, че трябва да си абсолютен д..ил че да повярваш на спуснатите опорки по овладените медии!!!

    Тая война (както и много други) бе стартирана отново от печалбарите на колективния запад (каквото каже дълбоката държава във фащ) и само с тяхно разрешение Зеления може да се съгласи на мирно споразумение!!!

    Винаги съм се чудил на хора, които плюят по Путин, че защитил руското население в Украйна, а не казват и гък срещу опустошените от фащ страни в близкия изток?!

    С лицемерие няма да победите, неуважаеми членове на "Големия рестарт"!!!
    Насекомите може да си ги консумирате сами зад решетките!!!
  • 15 Жорж

    46 11 Отговор
    Лилов, по коефициент на интелигентност не знам къде си,но по коефициент на психопатия доста си дръпнал.
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 4 Отговор
    Чудя се
    годините ли ,
    номерът на обувките ли ,
    АйКю-то ли й е най-голямо ❓❗❓
  • 17 Капитан Кърк

    40 9 Отговор
    Само дето резюмето на Корейската война е абсолютно сбъркано. Не Северна Корея започва войната, а САЩ. Започват я много по-рано 1950 с прехвърлянето на Ли-Син Ман и потопените от тях в кръв "демократични" избори.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ива Ми

    18 10 Отговор
    е била в казармата, даже е нанасяла смазка по оръжията на войниците!
  • 20 Нула

    29 15 Отговор
    Даже и не дочетох този пасквил, коефициента за интелигентност на автора е 0. А коефициента за подлога на каудържават е 100.
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 7 Отговор
    ВОЙНИТЕ са ЖЕСТОКОСТ разруха смърт НУЖНО е ДИПЛОМАЦИЯ ПРЕГОВОРИ зда за МИР
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    КАКВОТО си
    ПОСЕЕШ
    това И ще
    ЖЪНЕШ
  • 24 Трън

    36 12 Отговор
    И други глупости съм чел, ама тази се нарежда до най големите.
  • 25 Ниското IQ

    22 11 Отговор
    Малиии, тоз много умен ! Не че му схванах мисълта.
  • 26 ъъъ

    25 10 Отговор
    Коефицента на интелигентност на човека написал това граничи вероятно с 0
  • 27 Урюрвкос

    15 8 Отговор
    Украйна няма да се откаже от споразумението да не създава ядрено оръжие, конфликта няма да влезе в хладилника докато Кремъл е на Червения площад и Земята не се е разцепила на две-три части. Всички договори и споразумения бяха тотално нарушени а най първия европейски дипломат говори само за оръжия и бомби. Ами каквото почукало такова се обадило, не искат добро получават лошо. Просто като гъбена чорба.
  • 28 Кисинджър

    14 8 Отговор
    Кое е тоя Григор Лилов?
  • 29 Патурко

    9 7 Отговор
    Адмирации за Булонката! Надмина и най-смелите ни мечти за някаква съпротива срещу руските подлоги в българската политика и откритото им критикуване! Браво Ива Браво Митева и Браво Булонке!
  • 30 ИНЖ

    10 15 Отговор
    Ива Митева да се беше съсредоточила върху проблемите на Бг!!! А не да съботира редовното Правителство и Народното събрание в полза на Кремъл!!! Сега пък и акъл дава за войната в Украйна....
  • 31 гост

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    На унгарците им държи мокро от разгрома им през ПСВ в състава на Астро-Унгария, когато губят Трансилвания и губят повече територии дори от България и през ВСВ, когато участват в агресията срещу СССР. За това провеждат умерена политика. А нашите "Политици" винаги са били УРАджии в подкрепа на сиеминутния ГОЛЯМ БРАТ и винаги сме накрая от страната на булката!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кило

    11 8 Отговор
    Жените да си знаят мястото , в кухнята и бг мама форума . Защото виждаме последствията от Меркел, Бербок ,Урсула и другите пачи , които се ръгат в политиката и военното дело . Според тази пача , трябва да има физическо надмощие на една от двете враждуващи страни , а не водене на политика !!!! Не съм чул до сега северно или южно корейци да се избиват, според нея благодарение на американците . Е и какво лошо , не е ли по важно да няма цивилни жертви , а само напрежение , което е контролирано ? Тази за мен е абсолютен дегенерат
  • 34 А Вие, г-н Лилов

    24 7 Отговор
    Каква е позицията Ви, защото не се разбира. Освен, че смятате коефициента Ви на интелигентност за висок, което е хубаво, но... Тази война ще бъде подклаждана от всички, защото им е изгодно. Докато има оръжие, ще има война. Докато има такива високоинтелигентни анализатори, които дрънкат нещо, ще има война. Питам Ви - ако войната дойде и при нас, Вие ще изпратите ли сина си на фронта? Сигурен съм - НЕ! Такива като вас първи ще избягат и ще се покрият! Нали помните: Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа!
  • 35 Кило

    5 3 Отговор
    Жените да си знаят мястото , в кухнята и бг мама форума . Защото виждаме последствията от Меркел, Бербок ,Урсула и другите пачи , които се ръгат в политиката и военното дело . Според тази пача , трябва да има физическо надмощие на една от двете враждуващи страни , а не водене на политика !!!! Не съм чул до сега северно или южно корейци да се избиват, според нея благодарение на американците . Е и какво лошо , не е ли по важно да няма цивилни жертви , а само напрежение , което е контролирано ? Тази за мен е абсолютен дегенерат
  • 36 помни ми думата!

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това, че се надя2ваш някой друг да ти каже кое е правилни и кое не, само по себе си говори колко си нещастен!

    Коментиран от #46

  • 37 Тъщата

    17 3 Отговор
    Григоре, Лилов! Няма да стане с "тъпи националисти" и с "идиоти" и с "примитивни". С обиди не става, просто на хората обикновено не им харесва, когато ги определят по този начин.
  • 38 Ани

    7 0 Отговор
    Един ден, когато бях на 5 години, баща ми ме носеше на раменете си. Аз го попитах: Татко, ако ми направят операция и ми сменят очите, пак същите цветове ли ще харесвам?
    Баща ми ме свали на земята и ми каза: Запомни този момент!
    Той много се гордееше с мен.
  • 39 ха ха ха

    8 6 Отговор
    "По военен път война не се решава". На това му се вика дефиниция за "куха лейка". Нали до война се стига когато се изчерпят всички мирни средства.
  • 40 Историк

    10 16 Отговор
    Всички руЗЗки слуги навсякъде по света повтарят една и съща мантра, която по същество потвърждава линията на Кремъл: Украйна не трябва да се бие, а други държави не трябва да я подкрепят да го прави. Кого обслужва това е очевидно за всеки с коефициент на интелигентност над 50.
  • 41 Трак🇮🇹🇦🇹🇺🇦🇧🇬🇩🇪🇮🇷🇯🇵

    12 7 Отговор
    Защо давате трибуна на тая мъ-рша и не-щастна женица жа-лка ? Провалена като политик провалена като съпруга провалена като гражданин въобще тотален провал - това е Бойко Борисов в женски вариант . Трепане за тая
  • 42 М3 голд

    13 5 Отговор
    Григор Лилов, и ти ли Бруте? Доживях да те видя пропагандатор във Факти. Как си мислиш ще стане това: Русия да си вземе 4-6 области, останалото да е военна база на САЩ. Няма как да стане. Ако трябва, ще започнат ядрените предупреждения. Това ще е.
  • 43 Ех Лилов

    11 9 Отговор
    Тъй като си голям анализатор, трябва да знаеш, че руснаците не ги устройва тлеещ конфликт. Сега те ще стигнат докрай. До къде, ще стане ясно скоро!
  • 44 Прав

    5 4 Отговор
    🤜Ив🖕а Мит🖕ева🤛 нищо не правите ви е крадете хората и държавата 💶💶💶💶💶💶💶💶💶 войната вие я на правихте правителството и парламента 👤📝📄👤🤝👤
  • 45 Объркано Атлантиче

    22 5 Отговор
    А какво не ви казва мисира:
    Няма Южно и Северно Мексико, което да граничи със САЩ, има Ю.и С.Корея с граница на Русия. Къде е САЩ къде Корея?!?
    Следствие на проведената от Съветската армия и отрядите на Ким Ир Сен през1945 г. и Манджурска военна операция, Корея е освободена от японско колониално владичество. Но един месец след освобождението на Корея - под предлог за „разоръжаване” /на вече изтеглилата се/ японска армия, американците навлизат до 38-я паралел и създават своя военна администрация. Така Корея е разделена на две военни зони - съветска и американска.
    В края на 1945 г. американците докарват с военен самолет от САЩ техния доверен агент (като Зеленски)Ли Син Ман(, който в продължение на повече от трийсет години живее в САЩ и получава докторска степен от университета в Принстън.Яко,а!!) , на когото възлагат задачата да оглави бъдещата южнокорейска марионетна администрация.Така в своята окупационна зона американците създават своя администрация, подчиняват населението и съдебната система на свои военновремеви закони, започват преследване на желаещите обединение и прогресивно мислещите...
    Така от един народ американците създадоха два враждуващи-готови да се избият. Същото наблюдаваме и днес в Украйна.., и не само там.

    Коментиран от #50, #58, #62

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "помни ми думата!":

    ВСЕКИ е ЩАСТЛИВ или НЕЩАСТЕН по СВОЕМУ ПРИЯТЕН СЛЕДОБЯД
  • 47 Пенсионер

    8 7 Отговор
    Нямам думи! Нещо за коефициента на наш Григор?!
  • 48 резервист

    5 1 Отговор
    Лилов - Президент! Ша - ла-ла,ла-ла! Или по-добре водещ оценител в МЕНСА!
  • 49 Демократ

    5 10 Отговор
    Браво на винаги точния журнист,защото знае много, а знае много защото чете много и мисли със собствения си ум.Историята е наука на фактите. Кремълски коефициент на интелигентност е чудесно попадение. Това е ченге коефициент, куче на което е казано дръж, първосигнална реакция.
  • 50 Демократ

    6 12 Отговор

    До коментар #45 от "Объркано Атлантиче":

    Абсолютно правилно е дал определението кремълски коефициент на интелигентност Лилов, защото е умен. Де го чакаш,де се пука,казват хората. Кремълската латерна в главите на путинистите започва да се върти на празни обороти и да повтаря като папагал едни и същи глупости,които нямат нищо общо.Като с това оправдават престъпленията на Путин в Украйна и с това доказват,че мястото им е при него, а не тук.

    Коментиран от #54

  • 51 Жорко

    8 6 Отговор
    Абе тези статии да не ги пишете чрез бърсането на настрани задници. Доста евролибета с оцапани гащи има. Кой иска замразен конфликт САЩ не Русия. Кравичките правят всичко за да отдалечат Русия от Европа в цялата си история.

    Коментиран от #57

  • 52 ТрампЛин

    10 1 Отговор
    При всичкото ми уважение към Ива Митева, нека отговори на въпроса-Какво се решава с Война?
    1.Семеен скандал?
    2.комшийски скандал?
    3.Скандал от всякакъв род?
  • 53 TV Бобов дол

    3 2 Отговор
    Да припомня на авторката че 80 години след края на ВСВ Германия и Япония все още нямат подписан мирен договор а само примирие и са под окупация без право на собствена политика по външнополитически проблеми .
  • 54 Объркано Атлантиче

    13 5 Отговор

    До коментар #50 от "Демократ":

    Примерът с Корея който е дал мисирът не е цялата истина, а представянето на половината истина си е чиста манипулация и лъжа.
    Знам , че боли, но това е историята. Сърди се на мисира, не на тоя който ти отваря очите.

    Коментиран от #59

  • 55 ТрампЛин

    9 3 Отговор
    И още един въпрос с поНижена трудност.
    Как беше спрян Хитлер? Един побойник може да бъде спрян само като бъде озаптен от някой по-силен човек, или от няколко човека. Какво толкоз чудно има?
  • 56 Чии коефициент е

    8 10 Отговор
    малък?
    "Но в Кремъл управляват идиоти - жалки примитивни ченгета и бандити с манталитета на улични побойници и затова дори не им светва под шапката какво ще си причинят? А ти си тръгнала да учиш Федералите, бившото КГБ?
    Само идиот с нулев коефициент може да предположи, че в създалата се вече ситуация, Украйна може да победи? Това би означавало Русия да бъде разчленена, като Югославия и изядена отвътре от западните хиени! Напълно унищожена!
    Единстевният изход, приемлив за Русия сега, е Украйна да бъде вече превзета цялата!
  • 57 Прокопий

    6 7 Отговор

    До коментар #51 от "Жорко":

    Ей, ватниче, САЩ имат външна политика на век и малко.
    Просия тормози Европа от 500 години. Ай по-полека с опорките, че явно си учил история с тиквоча в Банкя някъде, безаналогови прошляци...
  • 58 ТрампЛин

    4 13 Отговор

    До коментар #45 от "Объркано Атлантиче":

    Що за тъпотии? Украйна и Корея са два много различни случая. Корейския Народ е Един, живеещ в Една разделена държава! Кой може да раздели един Народ? Случая с Украйна е съвсем друг! Става въпрос за Два Различни Народа, живеещи в две Различни Държави!!!

    Коментиран от #60, #65

  • 59 Демократ

    7 8 Отговор

    До коментар #54 от "Объркано Атлантиче":

    Няма как да ми отвори очите нещо друго освен истината и фактите.Който смята,че истината е пропагандата на Кремъл, да заминава там.
  • 60 Объркано Атлантиче

    6 0 Отговор

    До коментар #58 от "ТрампЛин":

    Няма проблем бе, спокойно, зачитам твоите разбирания. Моите са други.
  • 61 ТрампЛин

    6 3 Отговор
    “Така в своята окупационна зона американците създават своя администрация, подчиняват населението и съдебната система на свои военновремеви закони, започват преследване на желаещите обединение и прогресивно мислещите...
    Така от един народ американците създадоха два враждуващи-готови да се избият. Същото наблюдаваме и днес в Украйна.., и не само там.”

    Това не се наемам да го дискутирам, ама да попитам. В Южна Корея има “прогресивни сили” преследвани от краварите? Тези “прогресивни сили” желаят да се преселят в Северна Корея или да се обединят под вещото ръководство на Ким Чен Ун???

    Коментиран от #66

  • 62 Мандо

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Объркано Атлантиче":

    Човек , ама кой да чете ?
  • 63 хахаха

    9 6 Отговор
    глигорий отново ръси мозък...и понеже отдавна го ръси, видно е, че вече почти не му е останал...:)))))
  • 64 Ами да

    7 0 Отговор
    Точно казано!
  • 65 Калпазанин

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "ТрампЛин":

    Тъй ли не умник, Германия кой я раздели Корея кой я раздели, израел кой го създаде и за какво? Ресурси, а те са на привършване на запад

    Коментиран от #67

  • 66 Объркано Атлантиче

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "ТрампЛин":

    Да, това е времето след ВСВ, и е бил Ким Ир Сен, не Ким Чен Ун.

    Коментиран от #68, #69

  • 67 ТрампЛин

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Калпазанин":

    Умнико, държавата можеш да разделиш, Хората Не! Това казвам за Корея и Германия. За Украйна и Русия това Не Важи! Два народа-Две Държави!! Още нещо?
  • 68 ТрампЛин

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Объркано Атлантиче":

    Въпроса пак остава. Кой какво иска? Кой иска да се присъедини към кого?? Юга към Севера, или обратно?

    Коментиран от #72

  • 69 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "Объркано Атлантиче":

    То същия въпрос получи своя отговор и с двете Германии. За там няма да питам.
  • 70 Читател

    3 7 Отговор
    Добър анализ и вярна прогноза с висока степен на вероятност на Григор Лилов. Но в интерес на България е Русия да напусне Крим.
  • 71 Архивар

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Орбан се надява да си върне маджарски земи от Украйна, може да има известно основание, но няма да го огрее. Колкото ние ще си вземем Македония, толкова и на Орбан ще му дадат територии загубени през 1918година Украйна или Русия.
  • 72 Объркано Атлантиче

    7 2 Отговор

    До коментар #68 от "ТрампЛин":

    Въпросът не остава, просто защото и ти като мисира на пасквила сте незапознати подробно с историята на Корея...
    На север от 38-я паралел.. се създават народни комитети. На тази основа на 8 февруари 1946 г. се образува Временен народен комитет на Северна Корея, който избира за свой председател Ким Ир Сен. Под негово ръководство се осъществяват редица преобразувания…
    Полагат се усилия за обединението на страната, но те срещат отпора на американците, които на 20 юли 1948 г. обявяват създаването на Република Ю.Корея.
    При създалата се обстановка, Ким Ир Сен свикал през юни 1948 г. съвещание на ръководителите на политическите партии и обществените организации от Северна и Южна Корея и набелязал курс към създаване на КНДР. На 25 август 1948 г., се състояли избори за Върхово народно събрание във всички райони на Севера и Юга. В северната част на страната в изборите участвали 99,97% от избирателите, а в Южна Корея - 77,52%, въпреки американските репресии. В тези избори били избрани 572 депутата от различни слоеве на населението.

    На 8 септември депутатите се събират в Пхенян и откриват първата сесия на Върховното народно събрание. На следващия ден - 9 септември 1948 г., е обявено създаването на Корейската народно-демократична република. За председател на кабинета на министрите и глава на държавата е обявен Ким Ир Сен.
    Начинът на създаването на КНДР - от депутати от северната и южната част на полуострова, я прави република на целия корейски народ. Това САЩ

    Коментиран от #73, #74

  • 73 Объркано Атлантиче

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Объркано Атлантиче":

    ... Това САЩ не могат да преглътнат и не искат да признаят и до днес.

    Коментиран от #75

  • 74 ТрампЛин

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Объркано Атлантиче":

    Какво съвпадение само, на 9 септември. Ще те попитам сериозно, ти у ред ли си? Звучиш ми на тежко болен индивид.

    Коментиран от #77

  • 75 ТрампЛин

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "Объркано Атлантиче":

    Какво има да преглъщат САЩ? Виж, на север от 38 паралел трябва да преглъщат, ама освен слюнчни жлези друго няма.
  • 76 доколкото знам,

    12 0 Отговор
    Ива Митева е била служител в Народното събрание. Как така се оказва, че и има бизнес с огромен оборот. Това не е ли кофликт на интереси? В държавата на академиците, професорите, генералите и адмиралите. Навярно по бройка надминаваме Френската република. Слави, никога не е декларирал доходи, и не само той. Кво става тука, май много се пообъркаха ценностите. Щели да правят съдебна реформа, при положение, че много закони, дето ги имаме, и които ни приближават към Европа и цивилизования свят, просто не се спазват, и не се санкционират нарушителите. Хаосът обслужва интересите откъм североизток. За много проблеми, дето съществуват, даже не се изкарват на дневен ред. Лошо Седларов, много лошо! Май заприличваме на щрауса, с главата в пясъка.
  • 77 Льомпи

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "ТрампЛин":

    не си на нивото на някои от коментиращите, само подскачаш наоколо като неспокоен пинчер
  • 78 Сандо

    4 3 Отговор
    Какво става с Лилов?Та той никога нямаше да напише такъв боклук преди години.Толкова ли е обеднял,че е плюл върху всичко и се е продал?
  • 79 Ал Бунди

    1 0 Отговор
    бел.: Корейската война е единствената война в света, временно замразена с примирие през 1953 г...всъщност не е точно така. Имайки предвид,че Япония не е подписла капитулация пре СССР (респ.- Русия) мже да кажем че де факто ВСВ още не е свършила..
  • 80 Григор Лилов! Отивай да воюваш в Украйна

    4 4 Отговор
    Поредния военнолюбци за чужда сметка! АМАН ОТ Б О. Л. У. Ц И.!
  • 81 митева

    3 2 Отговор
    лоялност нула ,интилигентност зеро мъка ми е за децата ,които учиш
  • 82 Еднодневка

    1 0 Отговор
    Какъв коефицент ма моме. Един без коефициент, ако ти пратя какво пистрои за една година, че ахнете, сега продукцията ще му се изнася в САЩ, еко сирене, кашкавал, кисело мляко. Стигате с тия дипломи и хартийки ненуждни купени втора употреба шестици. Шестици имаха при соца, су, право, и днес тънат в беднотия
  • 83 Много умен

    2 2 Отговор
    И аналитичен човек.
  • 84 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Много философи и Ентилегенти. Да се чуди и мае човек – от къде се завъдиха !?
    Обикновеният българин трепери, алчните му политици – с правителство или без ...много важно – само и само да не го засилят него и синовете му в УКРАЙНА , ВЪВ ВОЙНАТА, В ПЪКЛОТО, да мрат за още по-алчни интереси, на още по-безскрупулни хора !!,
    Че България е "топка за тенис на маса" за НЯКОЯ – която ще да е – велика сила, отдавна го разбрахме. И за това сме на това дередже. За третина век, как не можа, една сериозна производствена компания да "пусне корени " тук ? Явно само евтината работна сила не е достатъчна !! Явно много неща ТУК не са наред, не са нормални.......
    Някой умник може ли да каже, за колко години една изпепелена от ВСВ Германия бе възстановена - била тя Източна или Западна?? Че една България бе поднесена на Тодор Живков и Ко в 1956 година като мощна производствена сила и задоволено население - вече без инфлация, черна борса, пбез купони за дрехи и обувки, с промишленост и работещо селско с9топанство със всичкитее му отрасли !! Сега е 2023 година ..............!?
  • 85 9689

    2 0 Отговор
    По писането ще разберете от къде идва парата.
  • 86 Именно

    0 0 Отговор
    А коя война пък е решена с мирни средства?
    Често се случва да се реши от икономиката, която трябва да захранва войната, но това пак са икономики преориентирани основно към производство на военна техника.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Бай араб

    0 1 Отговор
    Ива Митева-поредната комунистическа фъфла от комунистическото шоу на недъгавия олигофрен