Отидете към основна версия

7 692 56

Силата на думите или кой не изключи микрофона на Вежди…

  • вежди рашидов-
  • никола минчев-
  • нс-
  • депутат-
  • герб-
  • росица-
  • кирова

Обществената ирония - Никола Минчев първо се смее по мъжки, а после пред камерите става… политик

Кадър: БТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Голям камък хвърли, голяма дума не казвай! (народна мъдрост)

Защо все той!? Защо все на Вежди му се случва да каже нещо, което всички си мислят и говорят, но при изключени микрофони. Нещо, което никой не казва пред обществото, защото е укоримо, неморално, и ще бъде заклеймено от обществения съд.

Вежди си е Вежди – джаста праста в устата, човек на години, на когото едва ли му пука, че няма да е нещо си, за което е избран от уважение. Но той си е такъв.

Силата на думите или кой не изключи микрофона на Вежди…

Вежди Рашидов предизвика скандал в почивката на заседанието на парламента за промените в Закона за домашното насилие.

На неизключения микрофон на председателстващата Росица Кирова Вежди Рашидов каза: "Има и сега закон. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна“.
Репликата на Рашидов веднага предизвика скандал в социалните мрежи, вече има и протести, а хората не искат и да е депутат.

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха извинение от Рашидов за изречените от него думи: "Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие"

На трибуната са трима – Вежди Рашидов (ГЕРБ-СДСД), Никола Минчев (ПП-ДБ) и Росица Кирова (ГЕРБ-СДС).
Кирова някак запазва самообладание, въпреки че се говори за жени, но първичното мъжко чувство у Никола Минчев надделява и той се усмихва доволно.

Малко по-късно, когато Минчев вече е заобиколен от камери, общественото политическо его смачква мъжкото, за да чуем: „Чух това, което всички чуха. Добре е, че Вежди Рашидов се е извинил след това и че има реакция от парламентарната му група. Такива изказвания не са приемливи и допустими“.

И някак мъжката усмивка затихва…

Каква обществена ирония… Каква обществено-политическа интимна връзка се създава… И така общественият съд се произнесе. Вежди Рашидов подава оставка като депутат. Това обяви самият той в съобщение до медиите. В него се посочва, че освен Народното събрание, той напуска партия ГЕРБ и политиката.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 73 гласа.

Свързани новини