Отидете към основна версия

13 263 200

Най-после полицай показа, че пистолетът му не е дървен

  • полицай-
  • стреля-
  • убит-
  • младеж-
  • тръба-
  • главата-
  • обир

Фатален изстрел, който обаче е спасил незнайно колко момичета от тръба в главата

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Удар с тръба по главата на момиче. Заплаха, че има пистолет. Следва грабеж. И така три пъти. Групата на тримата бандити, един от които бе прострелян и после почина, действала от началото на месеца. Винаги действали първо с тръбата. Вземали плячката и бягали. Веднъж със стомна за вода, втори път, а на третия…

На третия път най-после български полицай показа, че пистолетът му не е дървен. „Първият изстрел е бил предупредителен, вторият в краката. Изстрелът в рамото е в следствие на това, че бягащият е паднал и по случайност куршумът го е уцелил“, разкри криминалният експерт Иван Савов по случая с убития от полицията 18-годишен младеж, ограбил две момичета в столицата.

И, да – пистолетът се оказа, че не е за украса. Тук важна е смелостта на полицая. Защото при първия изстрел е имало и: „Полиция, не бягай!“, „Спри, ще стрелям!“

Но това за бандитите не значи нищо. Защо? Защото отдавна хората в кримиконтингента не се страхуват от органите на реда, нямат респект. Причините са много – или ще си ги купят, ако не редовите полицаи, тези над тях, или ще си платят в прокуратурата, или в съда. Опции много.

Но понякога, както сега, някой показва смелост, защото се е заклел да пази обществения ред. И го прави по устав.
Стреляли са в краката, за да могат да го спрат, защото целта е лицето да остане живо. Това е крайна мярка. Но полицаят е показал характер и е надмогнал системата. Традиционно в полицията се насажда страх за използването на огнестрелно оръжие.

Тонове материали може да се изпишат за случаи, при които полицаи е можело да се намесят със стрелба, но не са, защото после изпадат в тонове мастило обяснения какво и как. Защото после ги свалят от наряд, за да се изясни случая. Защото със стрелеца работи психолог, все пак си убил човек. Изобщо променя се и животът на стрелеца. Но нека, за добро е. Ето, че има и смели. Такива, който не носят оръжието си като декорация, а показват, че не е дървено. Фатален изстрел – да, но той е спасил незнайно колко момичета от тръба в главата. Изстрел, който е направил София една идея по-добро място за живеене.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 435 гласа.

Свързани новини