Отидете към основна версия

842 18

Божидар Чеков: Купеният вот

  • подписка-
  • божидар чеков-
  • изборен феодализъм

В България действа избирателен феодализъм

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вихри се кампания срещу "Купения вот". Само за него се говори и "действа".

Полицията претърсва "маалите". Открива пачки с пари от незнаен произход и слага показно белезници.

По сутрешните блокове бивши и настоящи министри отхвърлят обвиненията и отчитат успехи в чистотата на изборния процес. Водещите се правят на разследващи журналисти, а изобщо не са!

Въпросите им започват и свършват с цената за "Купения вот".

По този начин всички вкупом отклоняват вниманието на обществото от причините за израждането на избирателната система. А те не са в цената на гласа на "продажният избирател".

Мизерията, в която тъне част от обществото, предразполага за компромиси, но да се насочват прожекторите към етнически различните е гавра. Гавра с информацията и с истината!

В зародиша на системата е БЛАНКАТА НА КАНДИДАТА. Хилядите подписи с ЕГН се доставят на ЦИК, който отхвърля част от тях, но не всички. Там е началото на "Купения вот"!

На част от бланките подписът от горе до долу е един и същ например! Да сте видели някой да събира подписи по улиците на градовете и селата? Няма и да видите. Подписите се събират в отдел Личен състав на предприятията и общините. Всички те са свързани помежду си.

Държавните поръчки са хляба на много хора и съответно без да получават пари в брой, те стискат зъби.

В България действа избирателен феодализъм, който такъв какъвто е, спира развитието на държавата!

Никъде в Европа не се попълват БЛАНКИ с ПОДПИСИ, не за друго, а защото тази покварена българска традиция противоречи на европейските закони за защитата на ЛИЧНИТЕ ДАННИ!

Е, как тогава е възможно? Много лесно. С проверена, доказана АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ, която се мени само веднъж в годината, а не при наближаване на избори. Анадъм?

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини