15 Октомври, 2024 10:02 749 17

Божидар Чеков: Купеният вот

  • подписка-
  • божидар чеков-
  • изборен феодализъм

В България действа избирателен феодализъм

Божидар Чеков: Купеният вот - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вихри се кампания срещу "Купения вот". Само за него се говори и "действа".

Полицията претърсва "маалите". Открива пачки с пари от незнаен произход и слага показно белезници.

По сутрешните блокове бивши и настоящи министри отхвърлят обвиненията и отчитат успехи в чистотата на изборния процес. Водещите се правят на разследващи журналисти, а изобщо не са!

Въпросите им започват и свършват с цената за "Купения вот".

По този начин всички вкупом отклоняват вниманието на обществото от причините за израждането на избирателната система. А те не са в цената на гласа на "продажният избирател".

Мизерията, в която тъне част от обществото, предразполага за компромиси, но да се насочват прожекторите към етнически различните е гавра. Гавра с информацията и с истината!

В зародиша на системата е БЛАНКАТА НА КАНДИДАТА. Хилядите подписи с ЕГН се доставят на ЦИК, който отхвърля част от тях, но не всички. Там е началото на "Купения вот"!

На част от бланките подписът от горе до долу е един и същ например! Да сте видели някой да събира подписи по улиците на градовете и селата? Няма и да видите. Подписите се събират в отдел Личен състав на предприятията и общините. Всички те са свързани помежду си.

Държавните поръчки са хляба на много хора и съответно без да получават пари в брой, те стискат зъби.

В България действа избирателен феодализъм, който такъв какъвто е, спира развитието на държавата!

Никъде в Европа не се попълват БЛАНКИ с ПОДПИСИ, не за друго, а защото тази покварена българска традиция противоречи на европейските закони за защитата на ЛИЧНИТЕ ДАННИ!

Е, как тогава е възможно? Много лесно. С проверена, доказана АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ, която се мени само веднъж в годината, а не при наближаване на избори. Анадъм?


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отнемат последните

    4 3 Отговор
    доходи на хората!
    Не на безплатния вот!
    Да на платения вот!
    Увеличаване на минималното заплащане на платения вот със закон!

    Коментиран от #7

  • 2 Гост

    12 3 Отговор
    Затова трябва да се гласува. Всички да упражним правото си на избор и тогава няма да има никакво значение колко са купили защото ще е незначително. Само ще си дадат парите бадива.
  • 3 НАРОДЪТ казва!

    2 0 Отговор
    ПРИТЪЖНИ ИЗБОРИ?!?или по-точно(избори само за усвояване на едни пари)

    Коментиран от #6

  • 4 Хохо Бохо

    12 0 Отговор
    Кой го купува тоя вот? От къде са парите? Защо това не разследват? Хващат само некви дилъри на нам кво си. Кога ще изгърмят партиите? Всичките

    Коментиран от #12

  • 5 смЕх

    7 1 Отговор
    Ндаа , СиганСки гласове , корпоративни гласове , административни гласове , машинки-Мадуровки , президентски ала-балата и пр. и пр. ! И някой очаква (след всичко това) да ходя да гласувам ???!!! Смешно !

    Коментиран от #8

  • 6 любопитко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "НАРОДЪТ казва!":

    Какво ще рече ПРИТЪЖНИ ?
  • 7 Европеец

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отнемат последните":

    Харесва ми сарказмът ти..... За статията отразява вярно нещата..... Няма оправи я в бг територията..... Определено ще гласувам за Възраждане на България....
  • 8 така си е

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "смЕх":

    недей-тъкмо няма да гледам пп израждане в парламента
  • 9 Затова

    2 0 Отговор
    Затова да гласуваме масово, за да намалим тежестта на купения вот!

    Коментиран от #14

  • 10 гътфр

    2 0 Отговор
    Крадат пари, с крадените пари купуват гласове, с купени гласове правят държавен преврат и бандити завладяват държавата и службите и още повече крадат България. ГЕРБ го правят вече 17 г. БСП и ДПС от 89 г. а ПП и ДБ с малки паузи и те са от 89 г. с Драгалевския сиганин дето ограби държавата. Държавен преврат от бандити и разбойници, това правят. Овладяват държавата и крадат повече от сигани. Ако службите не ги спрат тези крадци които са от глупав по глупав ще затрият държавата или ще стане гражданска. Всеки българин може с гласа си да си каже мнението, и дали иска да го крадат и лъжат същите дето ни докараха до тук за 35 г. Слава на Господ Иисус Христос, все още може на избори всеки да гласува и да бъдат изритани крадците.
  • 11 нн..ццц

    0 0 Отговор
    Недей разводнява темата бе Чеков, това дето пишеш няма нищо общо с купения вот.При 48% гласували, 20% процента е купения вот.Или го опровергай или ни кажи може ли това с масово гласуване, да се претопи.
  • 12 ОТГОВОР

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо Бохо":

    "ДРАГИ ми СМЕХУРКО"-пак крадени пари(НАРОДНИ ПАРИ)!ДЪРЖАВАТА мащеха ще ни удря ЯКИ ШАМАРИ,докато не ПОРАСНЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО!?!
  • 13 провинциалист

    1 0 Отговор
    Много е просто - РАЗпознаваш партия, която защитава твоите интереси - гласуваш за нея. Ако си се ПРИпознал и се окаже, че няма такава партия, гласуваш с "не подкрепям никого". Ако нямаш доверие в изборния процес - в деня на изборите отиваш пред изборната секция с тениска с надпис "за гъби съм". Толкова е просто. А призивите за масово гласуване са нищо повече от призиви за легализиране на ОПГ-тата.
  • 14 провинциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Затова":

    Я кажи кои партии не купуват вот, че да има смисъл упражнението!
  • 15 Мафиотската Д-ва

    4 0 Отговор
    Отсега им го казваме.Тези избори са НЕЛИГИТИМНИ.Правителството дето ни готвят тия бандити, че и за 4 години е НЕЛИГИТИМНО.
  • 16 мммммм

    2 0 Отговор
    Единствената точка, която трябва да разгледа и приеме новото НС е промяна в изборния закон, закон МВР да спре да крие престъпници, и се самораспусне.Иии..нови избори.
    Иначе ще считаме, че ни управляват не тези които би трябвало, а самозванци, промъкнали се там, за да унищожат, продадат и фалират Държавата.
  • 17 Няма край ....тази гавра..

    1 0 Отговор
    Да сте чули МВР, Прокуратула, Медии, да ни казаха защо Виктория Василева и новата и инженерна Партия на Бойко и Шиши я заличиха.
    Ами да ви кажа.Фалшифицирали са подписите, вадейки от регистрите на хотелите имена и данни.Пазят я зя следващите избори.Съобщиха за едни, дето в студиото им казаха, че са мафиоти и бандити партиите в сегашното НС.