Отидете към основна версия

187 985 189

Съпругът на Борислава Йовчева: Детето ѝ не е от мен, бракът беше грешка! (ВИДЕО)

  • борислава йовчева-
  • йордан христов-
  • иван саздов-
  • барселонагейт

Йордан Христов – индустриалец и хотелиер, приближен с Иван Саздов и в миналото партньор по тенис на Бойко Борисов, коментира темата с мис "Бикини"

Колаж: Либерта
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Борислава Йовчева, обитателката на прословутата “къща в Барселона”, се е сдобила с нов съпруг. Това е Йордан Христов – индустриалец и хотелиер, приближен с Иван Саздов и в миналото партньор по тенис на Бойко Борисов. В разговор с репортери той разказа любопитни неща, пише журналистът Стоян Тончев в "Либерта".

Христов споменава, че разследването в Испания около къщата и бизнеса на Йовчева било прекратено. Счита, че бракът му с бившата манекенка бил грешка. На въпрос за връзки с Бойко Борисов каза, че от познанството си с Борисов имал само ядове, а детето на Йовчева не било негово. В същото време Христов отрече да е инвестирал пари в модния бизнес на Йовчева в Барселона. Така въпросът кой именно стои зад офшорката, наляла милиони в луксозния бутик на Ermanno Scervino, управляван от Йовчева, остава висящ.

Йордан Христов попадна във фокуса на медийното внимание защото представлява офшорката Palms Enterprises. Тя е инвестирала 2,3 милиона евро в луксозен бутик в Барселона, управляван от Йовчева. Този факт стана известен от разследването на испанската медия “Ел Периодико”, което бе публикувано в края на м.февруари 2020. Материалът се позовава на полицейска разработка в Каталуния, образувана по сигнал на ГД “Боец” от 2019 г. Сдружението се обърна към испанските власти след като станаха публични документите, че Йовчева обитава луксозна къща в Барселона за близо 3 милиона евро, купена от бизнесмена Александър Чаушев, известен като “дясна ръка” на бившия шеф на “Лукойл” Валентин Златев. Чаушев сега работи в “Софарма” на Огнян Донев.

Подозренията са, че Йовчева, бивша “Мис Бикини”, има сантиментална връзка с премиера Бойко Борисов, както и дете от него, а той се е погрижил да я обезпечи с луксозен живот в каталунската столица. През март 2019 г., сдружението сезира и каталунската полиция MOSSOS d’Escadra със същия сигнал. БОЕЦ внесе сигнал и в КПКОНПИ, а евродепутатката Елена Йончева подаде сигнал за същите твърдения в прокуратурата през май 2019 г.

Христов представлява офшорката Palms Enterprises, която е инвестирала 2,2 млн. евро в луксозен бутик в Барселона, управляван от Борислава Йовчева

Според разкритията на “Ел Периодико”, испанските власти са обърнали внимание на сигналите и са образували разследване за пране на пари. В публикациите изрично е цитирано и името на Йордан Христов. Говорител на испанската полиция потвърди пред няколко български медии, че такова разследване има и то наистина е за пране на пари, но отказа подробности заради следствената тайна.

Тончев припомня, че от записите #ЯневаГейт се появи информацията за жена, с която Бойко Борисов има връзка и към която е бил изключително добър. Съдия Янева казва, че Борисов и купил къща в Барселона. В хода на няколко разследвания стана ясно, че тази жена е Борислава Йовчева. За нея се твърди, че тя е майка на дете, заченато от Борисов.

Йовчева е от скромно семейство от пограничното село Кулата, но е живяла и учила в Сандански. През 2006 г. името ѝ се появява в светската хроника като манекенка, спечелила титлата “Мис Бикини” на конкурс за красота. Нейният баща Георги Йовчев е работил като водопроводчик. През 2008 той тегли ипотечен кредит за покупка на апартамент в София. Три години по-късно Йовчеви са сполетяни от просперитет почти като от приказката за Пепеляшка, когато вълшебница превръща тиква в каляска и я отвежда на бал.

През 2011 г. футболистът Станко Йовчев – брат на Борислава, напуска неизвестния гръцки отбор Пентиои Катерини и става централен нападател в ЦСКА с прозвище “Машината”. Там той не показва особени заложби и на следващия сезон преминава в Локомотив Пловдив. През ноември 2013 излиза да играе срещу “шурея си” Бойко Борисов, пише тогава в спортната хроника от града под тепетата. Спортният журналист Владимир Зарков свидетелства как Борисов наредил да не ритат много Станков, че щял да му става зет. След мача кортежът на Борисов се изнесъл към Сандански, добавя той.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 177 гласа.

Свързани новини