19 Септември, 2020 10:55 9 787 46

Димитър Стоянов, Биволъ: Бойко Борисов дължи отговори на обществото (ВИДЕО)

  • димитър стоянов-
  • биволъ-
  • йордан христов-
  • борислава йовчева-
  • барселонагейт-
  • бойко борисов

''Всички ние се питаме кой е бащата на детето на Борислава Йовчева, вече Христова. Не защото ни интересува от жълт интерес, а защото хора, които получават публичен ресурс, инвестират в къщата и магазина ѝ" логично констатира разследващият журналист

Димитър Стоянов, Биволъ: Бойко Борисов дължи отговори на обществото (ВИДЕО) - 1
Димитър Стоянов, кадър: ''ЕвроДикоФ''

''Опита се да ми вземе телефона, не ми удари камерата. Реакцията му беше на човек, който е уплашен от моето присъствие и въпросите, които задавам. Както и като се представих коя медия представлявам, това предизвика гняв. Той сниши дистанцията и имаше физически контакт''. Това заяви Димитър Стоянов, журналист в сайта за разследваща журналистка ''Биволъ'', по повод скандалното видео с бизнесмена Йордан Христов, чието име е замесен в ''Барселонагейт''. Стоянов направи коментар за опита си да разговаря с Христов в предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по ТВ Евроком.

Той обясни, че след като е бил агресивен и дори е тръгнал с конус да удря колегата му, който е снимал, изведнъж Йордан Христов е смекчил тона. ''Ние проведохме сериозен разговор час и половина, г-н Христов каза, че го е записал. Аз няма защо да го записвам, защото имам свидетел. Той отговаря на всички изисквания за публично лице - печели обществени поръчки, фаворит е на властта'', поясни Димитър Стоянов.

ВИДЕО:

''В този сценарий документално има три лица. Йордан Христов, Саздов и Чаушев. И тримата оперират с публични средства, участвайки в различни бордове, бетонови възли. Има някакво разминаване в твърденията на Бойко Борисов и Йордан Христов, Борисов твърди, че не са се виждали от 15 години, Христов твърди, че от 20, а други, че срокът е по-кратък. Ясно е, че Йордан Христов е близък до Саздов, а Саздов е близък до Бойко Борисов'', разказа журналистът.

.''В момента, в който е имало яснота, че ще има публикация (б.р. За Барселонагейт на Eл Периодико), Бойко Борисов е бил наясно два месеца предварително. Той имал време да се подготви за този демидж, за тази щета'', допълни Стоянов по повод брака на Йордан Христов и Борислава Йовчева.

Според него фейк новината за ''острова в Гърция на Борисов'' е измислена от обкръжението на самия Борисов.

''Всички ние се питаме кой е бащата на детето на Борислава Йовчева, вече Христова. Не защото ни интересува от жълт интерес, а защото хора, които получават публичен ресурс, инвестират в къщата и магазина ѝ'', логично констатира разследващият журналист.

''Той каза пред нас, че този брак е бил грешка, че детето е отпреди него. Призна за корупционни практики, на които е бил свидетел и участник. Той се кълне, че испанската прокуратура е прекратила това разследване. Пред мой приятел, завършил полицейската академия, с отличен испански, от испанската прокуратура потвърдиха, че това разследване е активно и продължава. Има свидетели, които са ги виждали с Борисов далеч по-скоро от 15-те години на Борисов и 20-те на Христов'', разказа още Стоянов за разговора си бизнесмена Йордан Христов.

''Цялото поведение на г-н Христов сочи, че този човек се страхува от истината. Аз му предложих да забравим за цирка, за обидите и да седнем като нормални хора, да направим един нормален разговор с камера, но той отказа. Подал е жалба срещу мен в прокуратурата. На мен това ми изглежда нелепо. Има разпоредби на Съвета на Европа, които казват какво е публично място. Логично е човек, който е разследван, да бъде потърсен за коментар. Г-н Христов е публична личност. Ако не е искал да бъде можеше да не участва в обществени поръчки, да не получава еврофондове. Аз съм готов и за следващ опит за интервю, стига той да поиска. Според мен той дължи отговори на обществото, Бойко Борисов дължи отговори на обществото'', добави Димитър Стоянов.

''Ние с тези хора живеем в паралелна реалност. Според мен Бойко Борисов не осъзнава, че 60% от хората на територията на България не го искат. Той си мисли, че това е някакво активно мероприятие на Васил Божков, на Цветан Василев, което е нелепо'', коментира журналистът.

Целия разговор на Сашо Диков с Димитър Стоянов можете да изгледате след 1:01:07 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    26 16 Отговор
    Този хубав човек с какви сложни неща се занимава.Направо си затормозява гънката в главето.
  • 2 Егати

    21 29 Отговор
    Вариации на една и съща статия последните седмица за десети път се пуска.
    Явно голямо отчаяние.
    Като сте записвали там, господинът Христов случайно да е споменал за ДНК експертизата по време на бракоразводното дело?
    Която недвусмислено показва че той е бащата.
    И затова трябва да плаща издръжка.
    Абе давайте си тя поръчковата журналистика е на мода днес.
  • 3 Финансиста

    27 16 Отговор
    Не дължи отговори, а дължи много пари +10 неразвитие на икономиката на целия БГ народ!
  • 4 Професора

    39 15 Отговор
    Горанов крадеца скриха ли го?
  • 5 Има Суверен!

    28 9 Отговор
    Всички на държавен или общински пост дължат обяснения, но нямат толкова мозък да го осъзнаят този факт. Точно обратното - разполагат с държавата, крадат всичко, до което се докопат и го съсипват, когато не им е изгодно вече, и бягат от отговорност и съд.
  • 6 ПСР

    25 18 Отговор
    Никакви отговори по темата"детето",не дължи Борисов.
    Той дължи стотици други отговори.Отговори за десетките откраднати от България,милиарди евро.За мрачното си мутренско,бандитско минало.
    За тъмните сделки,за стотиците"правилни,на ГЕРБ",компании,взели хиляди обществени поръчки.Отговори за мачкането,репресията в името на шкафчето и пистолета.Дължи отговори за цялостната ЛЪЖА,съпътстваща управлението му.Отговори за стотици управленски провали.За бедността,за корупцията,за мутровизацията на социума.
    Детето си е негово лично дело,отговорност,частен свят.И е най-малкото,на фона на цялостното Му безобразие в годините.

    Коментиран от #14, #37, #43

  • 7 Активист на БКП

    31 16 Отговор
    Къде е Владислав Горанов??? Ще му бъдат ли повдигнати обвинения? За 16 000 000 000 неприбран данък ДДС ? За 700 000 000€ взети от Черепа?

    Коментиран от #27

  • 8 Ха-ха

    21 13 Отговор
    Кой си ти да ти дава обяснение дали детето е негово или не🤣 това е личен живот нее женен свободен мъж. Защо не питаш и Цветанов за кметицата от Елин Пелин 😄😄

    Коментиран от #11

  • 9 Някой

    20 6 Отговор
    Не говори от името на народа!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стефано

    25 16 Отговор

    До коментар #8 от "Ха-ха":

    Трябва да дава обяснение защото харчи публичен ресурс! Четеш ли статията изобщо. Всеки трети в герб е също толкова глупав , нагъл и крадлив като първите двама. Много сте зле.
  • 12 лИбоФ лИбоФ....

    14 15 Отговор
    Това булче много бързо му надянала рогите на вожда и се омъжила за друг старец, който пък се жалва и от нея, и от вожда. Интересен триъгълник заформили. ;)
  • 13 2loop

    13 7 Отговор
    Щяхте да казвате какво сте си говорили с тоя христов, ко стана?
  • 14 Ники

    10 17 Отговор

    До коментар #6 от "ПСР":

    Сега се сетихте да го питате за мутренското и бкп минало на Борисов. А защо не го направихте преди 10 години? А сега да се чудим този кърлеж Борисов как да го вадим от народното тяло!

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Български народ

    22 13 Отговор
    Димитър Стоянов от Биволъ,след като сте толкова безстрашни задайте от името на народа следните въпроси на въпросните лица.Ето това народа иска да знае:
    „Цветанов,имаш ли дете от кметицата на Елин Пелин?“
    „Радев,една жена-пилот от гражданската авиация любовница ли ти е и вярно ли е,че я готвиш за служебен министър на транспорта?“
    „Йотава,беше ли любовница на Георги Първанов и на него ли дължиш кариерата се?“
    „Станишев,имаше ли любовна връзка с Вигенин?“
    „Радане,правил ли си голо селфи на задния си отвор и пращал ли си го на любовника си?“
    „Манолова,отхвърлена ли си сексуално от Бойко Борисов и това ли отпуши агресията ти към правителството?“
  • 17 Вързала му ските и го пуснала

    12 13 Отговор
    Бойчето е пял и плакал едновременно онази песен: " Канят ме мамо, млад кум да стана. Млад кум да стана на първо либе, на първа севда..."
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ники

    17 19 Отговор
    Какво да очакваме от една мутра? СКАНДАЛИ И НИЗША ЕНЕРГИЯ , БЛАТО ОТ ЛЪЖИ И ГАДОРИИ....И ГО НАПРАВИХТЕ ПРЕМИЕР! 10 ИЗГУБЕНИ ГОДИНИ И ОТКРАДНАТИ МИЛИАРДИ! СЪД!!!!!!!!!!ЗАТВОР ЗА БОРИСОВ!
  • 23 ПСР

    11 10 Отговор

    До коментар #14 от "Ники":

    "Наравихте"?!
    Нещо много сериозно си се объркал.Лично аз,от 14 години питам публично,как е възможно,подобен фейс изобщо да присъства в БГ политиката.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ники

    11 13 Отговор

    До коментар #23 от "ПСР":

    Откъде го прочете това с правописната грешка , я виж пак?! А иначе въпросът е за масовия избирател , не за теб конкретно. Дано успеем да махнем мутрата , поздрави! :)

    Коментиран от #26

  • 26 ПСР

    8 11 Отговор

    До коментар #25 от "Ники":

    Поздрави и на теб,аз също дълбоко се надявам,да махнем мутрата.
  • 27 4297

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Активист на БКП":

    Чети по други медии! Щял да прави консултантска фирма чрез други лица.
  • 28 Отговори

    7 13 Отговор
    Г-н Боросов, колко ви е часът? - Аз строя магистрали и суперкомпютри. - Вярно ли е, че мачкате бизнеса и използвате институциите като репресивен орган? - Днес ще освещавам нов храм. - Какво ще кажете по въпроса, че сме най-бедни в Европа. - Ние сме дисциплинирани! Докато цял свят е в криза ние имаме добри финансови показатели. - Има ли гладуващи? - Не е добре човек да е алчен! - Какво ще кажете за мафията? - Всички, освен мен са мафията.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този вече

    9 6 Отговор
    Ми става противен.
  • 32 Абе да питам

    12 5 Отговор
    Тази е 90 -ти набор. Значи сега е на 20г. Малолетна ли е раждала? Парите са и прехвърлени 2014г., тогава е била на 14 ????

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хаха

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Абе да питам":

    Май френд,от 90 до 2020 са колко?Хехе ти измисли новата математика
  • 35 Политолог

    14 8 Отговор
    "Бивол" са сайт с най-много лъжливи новини. Явно е собсидиран от заинтересувани кръгове и изпълняват политически поръчки
    НЕ ВИ ВЯРВАМ, БИВОЛ
  • 36 НЯМА ДА ИМА

    4 10 Отговор
    ОТГОВОРИ. ТОЗИ УБАВЕЦ НЕ МОЙ НА СЕБЕ СЕ ДА ДАДЕ ОТГОВОР. ЩЕ БЪДА ЛИ ИЛИ НЯМА ДА БЪДА. ТИ ЧАКАШ ОТГОВОРИ ЗА МИНАЛОТО. НЕ СИ ЗНАЕ НАСТОЯЩЕТО НЕ МОЙ ОПРЕДЕЛИ БЪДЕЩЕ НЕ ЗНАЕ ИМА ЛИ ДЕТЕ НЯМА ЛИ. ТОЙ СПОМЕНИ НЯМА ИМА ШКАФОВЕ.
  • 37 до ПСР

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "ПСР":

    Никакьв отговор не ви дьлжи Борисов, всички отговори са в болните ви глави.изтормозихте се да измисляте глупости.злобата не ви остава на мира.ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА НА МИРА НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ СЕ ВРЬЗВА НА ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ ВИ ЗА ДА ГО ЧЕРНИТЕ.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Цвета

    2 3 Отговор
    територията България
  • 40 Бизона

    7 3 Отговор
    този човек гънки на мозъка няма..-отгадайте кое животно няма гънки на мозъка- това е бивола
  • 41 Кико

    3 3 Отговор
    Какъв бивол, вол и половина!
  • 42 Иван Янев л

    4 1 Отговор
    По важното е, какво значеха, какви бяха тези снимки от спалнята на Борисов, шкафчето и чекмеджето с пари, кюлчетата злато, пистолета до тях?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Едуард Петров-Едо

    2 0 Отговор
    КОЕ ТОЧНО ВИ УПЛАШИ ОТ КОМЕНТАРА МИ, ФАКТИ?
  • 45 копи пейст

    0 1 Отговор
    ЦИТАТ: "Ако започна да чета и дори понякога да отговарям на атаките срещу мен, то тази институция трябва да се затвори за всяка друга дейност. Правя най-доброто което знам и мога и така ще бъде до края. Ако краят е добър, то всички нападки ще са равни на нула. Ако пък не успея, то и десет ангела да се закълнат в моята добронамереност, няма да ми помогне." /АБРАХАМ ЛИНКЪЛН/
  • 46 Иванов

    1 1 Отговор
    Борисов дължи много отговори по доста въпроси, но ми е интересно този Димитър Стоянов откъде получава пари и от кого е зависим? Защо не прави разследвания срещу олигарси, които не се свързват само с ДПС?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове