Отидете към основна версия

2 408 7

Mercedes ще гони Люис Хамилтън?

  • заповеди-
  • хамилтън-
  • анархия-
  • розберг-
  • mercedes

Британецът може да загуби поста си в тима заради неспазване на отборна заповед

Снимка: БТА/АР

Поведението на трикратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън по време на последното състезание за сезона в Абу Даби може до доведе до изхвърлянето му от Mercedes.

Гафът на британеца стана в последните обиколки на състезанието, когато стана ясно, че той няма да може да стане световен шампион, въпреки че водеше в ОАЕ и в крайна сметка взе първото място в надпреварата. Люис обаче нямаше шанс за титлата, тъй като съотборникът му Нико Розберг беше втори в Абу Даби.

Тогава Хамилтън нарочно започна да кара бавно и така съкрати разликата между Розберг и следващите го Себастиан Фетел и Макс Верстапен. Това беше отчаян ход на трикратният световен шампион, който се надяваше, че германският му съотборник в Mercedes ще се поддаде на напрежението, ще направи грешка и ще позволи да бъде задминат от пилотите на Ferrari и Red Bull. Това пък щеше да донесе титлата на Люис Хамилтън.

Заради поведението си британецът получи отборна заповед по радиото, която му нареди да увеличи темпото и да не подлага на риск себе си и останалите състезатели заради възможна катастрофа при събирането на четирима пилоти в малко времево разстояние.

„Поведението на Хамилтън показва, че той постави личните си интереси пред тези на отбора. Всичко е много просто. Анархията е недопустима не само в нашия тим, но и във всеки друг в шампионата. Дали е възможно Люис да бъде санкциониран или дори отстранен от Mercedes? Всичко е възможно!“, коментира спортният директор на отбора Тото Волф пред английския вестник „Телеграф“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини