Отидете към основна версия

734 1

Третодивизионен тим измъчи ПСЖ

  • псж-
  • вилфранш-
  • купа на франция-
  • продължения-
  • кавани-
  • дракслер-
  • диаби

Парижани успяха да стигнат до победата след продължения

Пари Сен Жермен премина неочаквано трудно през осминафинала в турнира за Купата на Франция. Носителят на трофея в последните четири издания на надпреварата трябваше доста да се потруди, за да отстрани третодивизионния Вилфранш в гостуването си на стадион “Групама” в Лион. Парижани стигнаха до успех с 3:0, но той дойде чак след продължения с голове на Юлиан Дракслер в 102-ата, Муса Диаби в 113-ата и Единсон Кавани в 119-ата минута.

Малко оправдание за гостите е, че те не излязоха с оптимален състав в този мач и липсваха големите звезди. Те имаха инициативата през целия мач и пропуснаха доста положения, но и Вилфранш имаше две чудесни възможности, с които можеше да изненада неприятно именития си съперник. Треньорът на ПСЖ Томас Тухел пък се изнерви и бе пратен на трибуните.

В редовното време мачът приключи без голове и се стигна до продължения. Преди това в игра пък се наложи да влязат Килиан Мбапе и Единсон Кавани, които имаха огромна роля за успеха.

В 102-ата минута Маркиньос с прекрасен пас изведе Кавани в наказателното поле, той се освободи и пусна успоредно на голлинията за Дракслер, който отблизо засече във вратата за 0:1.

След това в 113-ата минута Мбапе получи зад защитата, напредна и подаде за Диаби, който вкара в опразнената врата.

Минута преди края гостите почти по идентичен начин организираха контраатака, Мбапе напредна и подаде за Кавани, който също се разписа за крайното 0:3. Така ПСЖ все пак се класира за следващата фаза и ще продължи защитата на трофея си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини