Отидете към основна версия

3 861 30

Фенове на Левски: Управлението на Наско Сираков е тотален провал

  • наско сираков-
  • левски-
  • фенове-
  • станимир стоилов

Рибата мирише откъм главата

Снимка: БГНЕС

В тези дни погледите на всички фенове на Левски са насочени към Хасково и с нетърпение се чака решението на Станимир Стоилов. Дали ще се върне на „Герена“ или не.

В същото време от НКП изразиха мнението си, че това е отчаян ход и май е дошло времето за друга раздяла – тази с Наско Сираков. „Мач Телеграф“ потърси мнението на тези, които дават мило и драго за клуба, но мнението им по-рядко се чува. Това на представителите на фен клубовете в страната. Лидерите в четири града – Кюстендил, Велико Търново, Варна и Пловдив споделиха какво мислят по въпроса.

„Незавидното положение на Левски се дължи изцяло на грешките на Наско Сираков“, категоричен е Слави от „Торсида Кюстендил“, който уточни, че това е личното му мнение.

„Рибата мирише откъм главата. Първо – загуби най-голямото си оръжие, което имаше. Това сме ние, феновете. Аз съм сигурен, че в момента спонсорите идват заради нас, а не заради него. Спря всякаква комуникация, а оправданията бяха с пандемията. Демонстрира се високомерие. Разединихме се покрай него. Едните го подкрепят, другите са загубили доверие. Плюем се по мрежата. Дълбаем дъното. Треньорската криза си е изцяло негово дело. Избърза да изгони Хубчев, а той бе готов да си тръгне сам заради слабите резултати. Така се стигна до тази огромна неустойка, която ни виси. Там отиват парите от членските и сезонните карти, а с тях трябваше да се плащат заплати на служителите. Сега на дузпата е заложен Станимир Стоилов. Най-хубавото за Левски ще бъде той да се върне, за да започнем да функционираме като клуб. Но вече се съмнявам, че това ще се случи. Нямаме и право да му се сърдим. Доколкото знам - той не иска дори заплата, макар и някои да го обвиняват за сребролюбец. Парите си ги има. Иска ясен бюджет. 5 лева, но тези 5 лева да са налице. За мен този, който ламти за пари, е Сираков, а не Мъри. И трябва да се излезе с някаква позиция на Общото събрание. Да се вземе в ръце, защото така повече не може. Изкараха се феновете крадци. Постоянно се нападат. Не може Левски да се управлява от Фейсбук. Трябва да имаме пак представители в УС. Има достатъчно начетени хора – икономисти, адвокати. Сегашният УС какво прави? Нищо. Присъствието на Тити също отврати част от феновете. Какви ли не приказки изговори още в началото. Бих помолил Мъри да се върне, но пак казвам – не вярвам, че ще се случи. Не и сега. И никой няма право да го съди. Отстрани изглежда също, че Наско няма никакъв управленски опит. Много се говореше какъв тандем били с Мъри, но явно там е работил само един“, завърши той.

„Не вярвам Станимир Стоилов да се върне. Аз съм вече оптимист, но търпението ми вече се изчерпва. Уважение към Наско Сираков като футболист. Вече обаче никой му няма доверие като шеф“, смята и Калин, който е лидер на „Олд Кепитъл Бойс“ от Велико Търново.

„Още през миналата година се видя, че Живко Миланов не става. Мъри бе вариант още през лятото, но защо не дойде тогава, а сега ще се навие? Не знам. Много са нещата, които нямат отговор. Плащат ли се задължения към НАП? Къде отиват парите от дарения и SMS-и. Днес пуснах такъв по традиция и се чудех – дали парите ще влязат в Левски или не? За първата среща със Славия от Велико Търново дойдохме 150 души. Сега никой не може да го накараш да пътува над 500 километра. Да те бият всички на „Герена“ и после да ти е криво цяла седмица. Човек на 43 години съм, вече искам да имам нормален уикенд. Най-лошото, което направи Наско, е това с Диксън. Беше непростимо! Навръх рождения ден на клуба да говориш неща, на които няма да повярва и малко дете. Не може да се продължава така. Някаква страница във Фейсбук да управлява Левски и да разединява феновете. Не може така именно заради запалянковците, които си дадоха всичко за отбора. Аз съм сигурен, че има хора, които могат да дават по 5000-10 000 лева, но в момента не искат да го правят. Какво сториха хората в УС?“, ядосва се Калин.

Още по-краен пък е Иво Тасков от Морската столица.

„Нашата позиция, на „Ултрас Варна“, винаги е ясна. Изказваме мнението си редовно на страницата си, след като осъждаме нещата помежду си. Левски в момента има един проблем – Наско Сираков. За година и половина не успя да стабилизира клуба, напротив – нещата стават все по-зле. Школата не върви, а за проблемите там алармирахме още през зимата. Не виждаме как ще се оправят нещата, защото никой не иска да работи с Наско. Просто е некоректен партньор. Сега цялата енергия на фамилията е насочена да си пази егото. Той гледа само как да ни раздели, което е грозно. Цялото семейство се е заело с тази цел. За тази година и половина той демонстрира пълна несъстоятелност като шеф. Сега се опитва да хвърли вината върху Станимир Стоилов. Просто няма нито един верен ход. Не искам да пропусна и Живко, благодарим му, зае се в най-трудното време. Но знаете ли какво е да си треньор на Левски и да гледаш, че местата на шефовете в ложата са празни? Особено при гостуване. Сираков е просто в Левски, за да изтъргува по някакъв начин акциите. Не го вълнува дали ще имаме отбор, защото така и не направи опит да направи такъв. Тотална неспособност. Има един ход – акциите в касата и да си ходи. Въобще четвъртите в света, моето уважение към тях като футболисти, но се оказаха несъстоятелни като управляващи“, отсече Иво.

Подобно е и мнението на тарторът на „сините“ от Пловдив – Димитър. „Най-правилното нещо е Сираков да си тръгне на Общото събрание. Копаем дъното. Една фирма, когато не върви, сменява персонала. Направихме го. После наред е управителят. И това се случи. С Колев без Колев, с Баждеков или без Баждеков, нещата са си едни и същи. Сега ще опитаме и със Станимир Стоилов, който отдавна би трябвало да е вече на „Герена“. Не може феновете да са виновни за това състояние на Левски, както се вменява в мрежата. Подобно твърдение е срамота. Няма нито идея за бъдещето, нито концепция. Всичко е на самотек. Затова е виновен собственикът. Когато не може да управлява фирмата – да даде на друг. Затова Сираков да си ходи, докато още е легенда и хората не са го намразили съвсем“, отсече Димитър.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.

Свързани новини