25 Август, 2021 11:34 3 824 30

Фенове на Левски: Управлението на Наско Сираков е тотален провал

  • наско сираков-
  • левски-
  • фенове-
  • станимир стоилов

Рибата мирише откъм главата

Фенове на Левски: Управлението на Наско Сираков е тотален провал - 1
Снимка: БГНЕС

В тези дни погледите на всички фенове на Левски са насочени към Хасково и с нетърпение се чака решението на Станимир Стоилов. Дали ще се върне на „Герена“ или не.

В същото време от НКП изразиха мнението си, че това е отчаян ход и май е дошло времето за друга раздяла – тази с Наско Сираков. „Мач Телеграф“ потърси мнението на тези, които дават мило и драго за клуба, но мнението им по-рядко се чува. Това на представителите на фен клубовете в страната. Лидерите в четири града – Кюстендил, Велико Търново, Варна и Пловдив споделиха какво мислят по въпроса.

„Незавидното положение на Левски се дължи изцяло на грешките на Наско Сираков“, категоричен е Слави от „Торсида Кюстендил“, който уточни, че това е личното му мнение.

„Рибата мирише откъм главата. Първо – загуби най-голямото си оръжие, което имаше. Това сме ние, феновете. Аз съм сигурен, че в момента спонсорите идват заради нас, а не заради него. Спря всякаква комуникация, а оправданията бяха с пандемията. Демонстрира се високомерие. Разединихме се покрай него. Едните го подкрепят, другите са загубили доверие. Плюем се по мрежата. Дълбаем дъното. Треньорската криза си е изцяло негово дело. Избърза да изгони Хубчев, а той бе готов да си тръгне сам заради слабите резултати. Така се стигна до тази огромна неустойка, която ни виси. Там отиват парите от членските и сезонните карти, а с тях трябваше да се плащат заплати на служителите. Сега на дузпата е заложен Станимир Стоилов. Най-хубавото за Левски ще бъде той да се върне, за да започнем да функционираме като клуб. Но вече се съмнявам, че това ще се случи. Нямаме и право да му се сърдим. Доколкото знам - той не иска дори заплата, макар и някои да го обвиняват за сребролюбец. Парите си ги има. Иска ясен бюджет. 5 лева, но тези 5 лева да са налице. За мен този, който ламти за пари, е Сираков, а не Мъри. И трябва да се излезе с някаква позиция на Общото събрание. Да се вземе в ръце, защото така повече не може. Изкараха се феновете крадци. Постоянно се нападат. Не може Левски да се управлява от Фейсбук. Трябва да имаме пак представители в УС. Има достатъчно начетени хора – икономисти, адвокати. Сегашният УС какво прави? Нищо. Присъствието на Тити също отврати част от феновете. Какви ли не приказки изговори още в началото. Бих помолил Мъри да се върне, но пак казвам – не вярвам, че ще се случи. Не и сега. И никой няма право да го съди. Отстрани изглежда също, че Наско няма никакъв управленски опит. Много се говореше какъв тандем били с Мъри, но явно там е работил само един“, завърши той.

„Не вярвам Станимир Стоилов да се върне. Аз съм вече оптимист, но търпението ми вече се изчерпва. Уважение към Наско Сираков като футболист. Вече обаче никой му няма доверие като шеф“, смята и Калин, който е лидер на „Олд Кепитъл Бойс“ от Велико Търново.

„Още през миналата година се видя, че Живко Миланов не става. Мъри бе вариант още през лятото, но защо не дойде тогава, а сега ще се навие? Не знам. Много са нещата, които нямат отговор. Плащат ли се задължения към НАП? Къде отиват парите от дарения и SMS-и. Днес пуснах такъв по традиция и се чудех – дали парите ще влязат в Левски или не? За първата среща със Славия от Велико Търново дойдохме 150 души. Сега никой не може да го накараш да пътува над 500 километра. Да те бият всички на „Герена“ и после да ти е криво цяла седмица. Човек на 43 години съм, вече искам да имам нормален уикенд. Най-лошото, което направи Наско, е това с Диксън. Беше непростимо! Навръх рождения ден на клуба да говориш неща, на които няма да повярва и малко дете. Не може да се продължава така. Някаква страница във Фейсбук да управлява Левски и да разединява феновете. Не може така именно заради запалянковците, които си дадоха всичко за отбора. Аз съм сигурен, че има хора, които могат да дават по 5000-10 000 лева, но в момента не искат да го правят. Какво сториха хората в УС?“, ядосва се Калин.

Още по-краен пък е Иво Тасков от Морската столица.

„Нашата позиция, на „Ултрас Варна“, винаги е ясна. Изказваме мнението си редовно на страницата си, след като осъждаме нещата помежду си. Левски в момента има един проблем – Наско Сираков. За година и половина не успя да стабилизира клуба, напротив – нещата стават все по-зле. Школата не върви, а за проблемите там алармирахме още през зимата. Не виждаме как ще се оправят нещата, защото никой не иска да работи с Наско. Просто е некоректен партньор. Сега цялата енергия на фамилията е насочена да си пази егото. Той гледа само как да ни раздели, което е грозно. Цялото семейство се е заело с тази цел. За тази година и половина той демонстрира пълна несъстоятелност като шеф. Сега се опитва да хвърли вината върху Станимир Стоилов. Просто няма нито един верен ход. Не искам да пропусна и Живко, благодарим му, зае се в най-трудното време. Но знаете ли какво е да си треньор на Левски и да гледаш, че местата на шефовете в ложата са празни? Особено при гостуване. Сираков е просто в Левски, за да изтъргува по някакъв начин акциите. Не го вълнува дали ще имаме отбор, защото така и не направи опит да направи такъв. Тотална неспособност. Има един ход – акциите в касата и да си ходи. Въобще четвъртите в света, моето уважение към тях като футболисти, но се оказаха несъстоятелни като управляващи“, отсече Иво.

Подобно е и мнението на тарторът на „сините“ от Пловдив – Димитър. „Най-правилното нещо е Сираков да си тръгне на Общото събрание. Копаем дъното. Една фирма, когато не върви, сменява персонала. Направихме го. После наред е управителят. И това се случи. С Колев без Колев, с Баждеков или без Баждеков, нещата са си едни и същи. Сега ще опитаме и със Станимир Стоилов, който отдавна би трябвало да е вече на „Герена“. Не може феновете да са виновни за това състояние на Левски, както се вменява в мрежата. Подобно твърдение е срамота. Няма нито идея за бъдещето, нито концепция. Всичко е на самотек. Затова е виновен собственикът. Когато не може да управлява фирмата – да даде на друг. Затова Сираков да си ходи, докато още е легенда и хората не са го намразили съвсем“, отсече Димитър.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    39 2 Отговор
    А какво очаквате? Наско 1 лев няма да извади от джоба си. Той само взема. Нищо добро не чака Левски за съжаление.
  • 2 ГЕРЕН

    29 4 Отговор
    ТАКА Е. ПЪЛЕН ПРОВАЛ. КОЛКОТО
    ПО РАНО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ. ОТ
    МЕСЕЦИ ПИША. НЕ СА ВИНОВНИ
    ФУТБОЛИСТИ ТРЕНЬОРИ. ВИНОВНИ
    СА УПРАВАТА В ЧАСТНОСТ СИРАКОВ.
    ДОРИ МНОГО ЗАКЪСНЯХ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Левскар

    6 13 Отговор
    И като си отиде какво??? Нали някой трябва да води този отбор хайде де нека да видим един смелчак. Всеки гледа лесното иска да фалира отбора като Гришата и после да се прави на тарикат!!! Иначе другото е вярно потресавощо изолиране от света и феновете, когато Наско беше при Томето каза обещавам на седмица един път да се показвам да обеснявам и пак нищо. После този управителен съвет леле мале тези хора не работят а само си чоплят носа. За Живко същото няма как млади момчета да събереш с човек който де факто не е треньор. Та ти така съсипваш бъдещето и на Живко и на тези млади деца които трябва да се учат. И все пак момчета оставете Сираков до края на месеца после го нападайте има някаква светлина, има и много по ясен план от този със перкото Диксън.
    1. Сключване на договор с палмите.
    2. Управителен съвет с представител на палмите които ще искат да видят резултат за парите си.
    3. Назначаване на изпълнителен директор.
    4. След всичко това и идването на Стоилов като треньор.
    Стискаме палци дайте една седмица толеранс на Сираков.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Малоумници

    14 2 Отговор
    Думата фен на английски означава вентилатор. В родината на футбола така са кръстили запалянковците, защото не са особено умни и дрънкат едни и същи глупости непрекъснато, както се въртят перките на вентилатора!
  • 9 Алфа Вълкът

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Левскар":

    Леле мале, кой ли ще е тоя будала дето ще даде 20млн за дългове и още 20 млн за инвестиции и ще дава по 10-15млн за заплати в клуба годишно? Тия дето ги имат тия пари са в затворите, а другите са избягали в чужбина за да не са по затворите. Остават 3-4 в тая държава дето могат да спасят Лефски, ама колко от тях са уефскари?
  • 10 рамбо

    21 0 Отговор
    Време е Насо Раев да извади една справка колко са неустойките на доведените и изгонени през неговото управление хора, колко пари лично той успя да потроши. Като се почне от Хубчев, та продължи до сега. Тоя човек докара нови милиони дългове на отбора, а се удря в гърдите че го спасявал
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Син та дрънка

    16 4 Отговор
    Просълзих се от всичката тази говеда мъка, успех в селските групи говяда!
  • 13 тъжна история

    10 0 Отговор
    това е логиката на нещата,българите не умеят да мислят превантивно,а винаги със закъснение! това показват и последните 30г - ако едно добро нещо се е случило,други две добри неща са разрушени,и в края разрухата ще е тотална!
  • 14 дико

    16 1 Отговор
    ДА ИЗВИКАТ РЕВЛЮ ТОЙ ЩЕ ОПРАВИ ПРОБЛЕМА . Покрай тези лоши коментари се петни святото име на АПОСТОЛА . Време е имената на национални герои да не са имена на отбори , защото много грозно звучи - Левски и Ботев пак паднаха , или са в криза и т.н..
  • 15 Анонимен

    16 0 Отговор
    Тия пак недоволни. Нали Левски би Царско село, какво повече искат?

    Коментиран от #17

  • 16 Qwerty

    3 4 Отговор
    Значи, трябва Домусчиев да се изправи и да признае, как от малък си е мечтал за Левски! После го купува, барабар с кратуните вътре, налива 50 милиона, прави Литекс дублиращ отбор, и всичко е супер! А, и след 2 години става премиер….
  • 17 Ха-ха

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Как смяташ, че ги би. Тази обръщалка сътворена от старите съдружници Стойне и Наско. Закърпили са малко положението.

    Коментиран от #19

  • 18 Без паника

    10 0 Отговор
    Няма се плашите, Наско е уговорил един млад английски левент да ви поеме. Сега осигурява парите, ще строи стадион, мол и басейн.
  • 19 Левскар

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ха-ха":

    Както ЦСКА би ЦСКА ли???
    Или както съдията ви даде измислен червен картон че да не се мъчите срещу Пирин?

    Коментиран от #22

  • 20 Пенчо

    11 1 Отговор
    Какъв е този Стоилов? Същия цървул като Сираков.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Подуямие

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Левскар":

    Ако гледаш така детайлно ,БГ футбол ,ходи на лекар!
  • 23 КадроВиК

    0 1 Отговор
    Сираков има много пропуски и голяма вина за допуснати грешки от 14 месеца. В този период клуба беше във финасов колапс. Простено му е! Лошото е, че НКП, СЗ, ТСБ и още няколко регионални "лидери" (приятели на НКПСЗТСБ!) правят ПАК ИНТРИГИ преди ОС, за да им прехвърли Сираков акциите. Това е цялата работа. Бойко е обещал на Бибочко да им хвърля някоя пара, ако вземат акциите. Лъже ги! Бойко Борисов знае, че НКПСЗТСБ нямат влияние върху левскарите. Защо да им дава пари, дори и да вземат акциите? Но те се опитват, продължават, както са свикнали с интриги и платени публикации.
  • 24 ПАТРИОТ

    4 1 Отговор
    Фен съм на ЦСКА но ще споделя личво мнение, без да злорадствам или обиждам.Самото преструктуриране на ПФК Левски в ФК ЛЕВСКИ АД е заченато в порочие.Спомнете си кой е първия мажоритарен собственик на ЛЕВСКИ/Михаил Чорни - изгонен от България като престъпник/ и всичко трябва да ви се изясни уважаеми фенове.В момента в който Чорни не управляваше ЛЕВСКИ, директно или чрез подставени лица, започна и потъването на отбора.Не ви е виновен Борисов/ненавиждам го/, не ви е виновен и Наско, опитва се и прави каквото и колкото може.Не се дърляйте по-между си а се съберете на нацинален форум, привърженици и настояща управа и вземете решение за бъдещето на този отбор, национално и отговорно.Без ЛЕВСКИ футбола в БГ не е същия.Желая Ви успех.

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 25 Hahahah

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "ПАТРИОТ":

    Без авантите за подуенци футбола в БГ взе да прилича на истински футбол. Все още не е, щото има мачове и като последния на подуенци.
  • 26 Мафия

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "ПАТРИОТ":

    А ЦСКА не беше ли управлявано от Илия Павлов после Сашо Томов после Божков сега Ганчев. Тези хора как да ги наречем?
  • 27 Бурмата

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "ПАТРИОТ":

    Виновен в Тиквата, защото още когато Божков е взел Левски с негово знание и воля, клуба е бил разменна монета за крадене и щавене на Народа с лотарията. Спестяваш на година някаква сума, даваш осем-десет процента за Левски. Кой е виновен. Същото е и при вас, същото е във всички клубове.
  • 28 Насо Насрасо

    6 0 Отговор
    Кво толкоз коментирате тез сини фъшкии? Събличай , гони и закривай тая гмеж.
  • 29 Един

    0 0 Отговор
    Пеевски може да спаси нещата, ма няма да му отива на фигурата да е левскар. ;)
  • 30 Чичо Митко

    1 0 Отговор
    Ако Наско не се беше нагърбил да вземе акциите, кой щеше да го направи, Сашо Диков ли, Тити ли, Диксън ли, или някой фенклуб ?!

    Трябва да сме благодарни най-вече на г-н Божков, че предаде акциите честно и коректно, както беше обещал, защото ако се беше запънал, отдавна да сме последвали микренци....

    След като ББ и ДП оглозгаха ГГ, тирето съществува само с парите на ДПС, какво пречи на Наско да разговаря с Вълка, или Вальо Златев, или Прокопиев, а най-вече със Спас Русев, парите така или иначе не миришат !

    Както В. Божков, така и Наско заслужават благодарности за това, което направиха за Левски !